题目内容

Caffeine not only gives us a daily jump start, but new research suggests it also can strengthen long-term memory.

According to the US Food and Drug Administration, nearly 90 percent of people worldwide consume about 200 milligrams of caffeine each day. That' s equivalent to about one strong cup of coffee a day. Writing in " Nature Neuroscience" , Johns Hopkins University researchers say their findings show that caffeine strengthens certain memories for up t0 24 hours after being taken in.

" We've always known that caffeine has cognitive-enhancing effects (促智效果) , but its ,particular effects on strengthening memories and making them resistant to forgetting has never been examined in detail in humans, " said senior author of the paper Michael Yassa. " We re- port for the first time a specific effect of caffeine on reducing forgetting over 24 hours. " Conducting a double-blind trial, the researchers worked with a test group of people who didn't regularly consume caffeinated products. Five minutes after studying a series of images, the test subjects were given either a placebo(无效对照剂) or a 200-milligram caffeine tablet.

To check the caffeine levels of their test subjects, the research team took saliva samples (唾液样品) from them before they took their tablets and again one, three and 24 hours after- wards.

Both groups of test participants ( those who took the placebo and those who took the caffeine tablet) were tested the following day to see if they could recognize the images they' d seen the previous day.

The test included showing the test subjects another series of images that included some new images , those that were shown the previous day, as well as other images that were similar, but not the same as those they had viewed earlier.

The researchers found that more members of the group who were given the caffeine tablets were able to correctly identify some of the new images as " similar" to previously viewed images rather than incorrectly identifying them as the same.

"We also know that caffeine is associated with health and longevity(长寿) and may havesome protective effects from cognitive decline like Alzheimer' s disease (阿尔茨海默症). " said Yassa.

1.The purpose of the new research is

A. to survey how much caffeine people consume a day

B. to write the paper " Nature Neuroscience"

C. to prove caffeine has cognitive-enhancing effects

D. to examine caffeine ' s memory-strengthening effects in detail

2. During the research ,the researchers did the following things EXCEPT

A. giving the test subjects placebos or caffeine tablets

B. checking the caffeine levels of the test subjects

C. encouraging the test subjects to drink more coffee

D. showing the test subjects series of images

3. How did the test subjects show the caffeine ' s memory-strengthening effects?

A. By recognizing images they ' d seen the previous day.

B. By taking the caffeine tablets instead of placebos.

C. By identifying the new images as the same.

D. By telling the differences between new images.

4. What will the next part of the text possibly talk about?

A. Ways to achieve health and longevity. B. The effects caffeine has on health.

.C. The treatment for Alzheimer' s disease. D. The harmful effects of cognitive decline.

 

1.D

2.C

3.A

4.B

【解析】本文主要叙述了一个实验来证明咖啡因对人的长期记忆的积极影响。

1.D

【试题解析】推理题。根据文章第三段Conducting a double-blind trial, the researchers worked with a test group of people who didn't regularly consume caffeinated products. Five minutes after studying a series of images, the test subjects were given either a placebo(无效对照剂) or a 200-milligram caffeine tablet. 可知这次试验只是为了检验咖啡因对于长期记忆的影响。故D正确。

2.2】C

【试题解析】细节题。根据文章第二段the test subjects were given either a placebo(无效对照剂) or a 200-milligram caffeine tablet可知A是试验内容。根据文章第4段To check the caffeine levels of their test subjects, the research team took saliva samples (唾液样品) from them before they took their tablets and again one, three and 24 hours after- wards.可知B是试验的内容。根据Both groups of test participants ( those who took the placebo and those who took the caffeine tablet) were tested the following day to see if they could recognize the images they' d seen the previous day.可知D项是试验内容。只有C项在文章里没有提及。

3.3】A

【试题解析】推理题。根据文章倒数第二段The researchers found that more members of the group who were given the caffeine tablets were able to correctly identify some of the new images as " similar" to previously viewed images rather than incorrectly identifying them as the same.可知研究人员主要是通过让参加试验的人来辨认之前给他们看见的照片来检验咖啡因对人的长期记忆的影响的。故A正确。

4.4】B

【试题解析】推理题。根据文章最后一段第一行"We also know that caffeine is associated with health and longevity(长寿)可知咖啡因对于人的健康也有影响,那么在下面一段一个展开讨论这个话题。故B正确。

【长难句解析】

The researchers found that more members of the group who were given the caffeine tablets were able to correctly identify some of the new images as " similar" to previously viewed images rather than incorrectly identifying them as the same.

【翻译】研究人员分析被给含有咖啡因胶囊的那一组里更多的成员能够准确辨认与先前所给的相似形状的形象而不是错误地认为她们是一样地。

【分析】本句中动词found后面接的是宾语从句,宾语从句中含有定语从句who were given the caffeine tablets;介词短语rather than后面接动名词短语identifying them as the same。

练习册系列答案
相关题目

This the best time and this the worst time;this is the time of great material richness and this is the time of desert of soul.Everyone seems to be rushing around for something but they have never fulfilled they dream.Everyone tries to seek happiness but it seems to be nowhere to be found.

When asked“what on earth can make you happy?”,most modern man would give similar replies such as becoming extremely wealthy,or getting promoted in work and then becoming very wealthy.When asked“what will you do with your wealth?”,they would make a long list of things they have been longing for.However haven’t you noticed the multibillionaires are not as happy as we common guys suppose them to be?Haven’t you noticed that the multibillionaire celebrities don’t even enjoy the fundamental freedom of going shopping with their own families without being followed by annoying paparazzi?

If we hinge our happiness on such big issues,we are bound to be unhappy all through our life, because those big issues might just occur to us once in a blue moon.

As Socrates once put it,“He is the richest who is content with the least,for content is the wealth of nature”.But how can we “be content with the least”?If you pay due attention,our life is loaded with little joys,sometime too little to be noticeable.Stop once in a while in your rush to your destination,look around and you will see that there are always little things worth cheering for. You got an“A”in a test.Good!You listened to all inspiring lecture.Great!You offered a helping hand to someone who had a flat tire! Amazing! Your dream girl/boy greeted you with a sweet smile!Fantastic!And so on and so forth!Let’s cheer for the little joys in life!

Please keep in mind that never should we wait to be happy!

1.What is the best title of the text?

A.Money means happiness. B.Happiness is all around us.

C.Dreams make our life rich.D.Satisfaction is unacceptable.

2.According to the text,which of the following statements is NOT true?

A.Money doesn’t necessarily bring happiness.

B.Desire for wealth makes people unhappy.

C.Great occasions are worth celebrating.

D.We should ignore little joys in our life.

3.What does the underlined phrase in the third paragraph probably mean?

A.Rarely. B.Regularly. C.Normally.D. Frequently.

4.According to Socrates,people who are“content with the least”are ___________.

A.greedy B.ambitious C.optimistic D.reliable

5.In the fourth paragraph,the author suggests that we should ___________.

A.set up great goals in life B.make full use of opportunities

C.enjoy even moment in life D.seek significant issues in life

 

It has become the modern substitute of glancing at your watch—the furtive(偷偷的)look at a phone screen to check for new messages or have a quick look at Facebook.Researchers have now found why we often feel such a strong urge to glance at our handset.Using your mobile,they say,is easily affected by other people.

A University of Michigan team say people are twice as likely to pull out their phones to check their messages or emails if they’re with someone who has just done the same.It also found that females were more likely to use their mobile than men because it was more ‘consistent’ with the daily lives of women.

The team watched students in dining halls and coffee shops around campus,observing pairs of students sitting at tables for as long as 20 minutes and recorded their cellphone use at 1 0-second intervals.

“What we found most interesting was just how often people were using their mobile phones,” Dr Daniel Kruger, the study’s co-author, said.“Every person we observed used his/her phone at least once while one woman was on hers about half of the time.You may see others checking their incoming messages and be encouraged to check your own.’’

Overall,the students used their cellphones in an average of 24 percent,the researchers found.But they were significantly more likely to use their phones(39.5 percent)when their companion had just done so in the previous 10-second interval than without the social clue,the researchers said,adding that this behavior was often repeated.

Cell phones create an alternative way for one’s attention and may both promote and interrupt ongoing social activities,the researchers wrote.

Kruger believes this pattern could be related to the effects of social acceptance and rejection.If one person in a pair engages in another conversation through their phone,his or her companion may feel rejected.That companion then might be forced to connect with others from outside so as not to feel left out.

1.People’s strong desire to check their messages partly results from ___________.

A.the modern substitute of their watches

B.the new messages of their handsets

C.the same behavior of other people

D.the update service of Facebook

2.Why do women use their phones more frequently?

A.They want to show off their modern mobiles.

B.They are more likely to be influenced by others.

C.They try to set a good example for others.

D.They desire to meet the demands of society.

3.How might one feel when his companion is busy checking messages?

A.Relaxed. B.Ashamed.

C.Surprised.D.Ignored.

4. The underlined part“this behavior” in Paragraph 5 refers to _______________.

A.using the cellphones B.receiving social clues

C. joining in activities D.engaging in conversations

5.Which of the following can be the best title of the passage?

A.Social Acceptance And Rejection

B.Females Use Mobiles More than Men

C.How Do People Check Messages?

D.Cellphone Use Is Spreading

 

“Can’t hold a candle to” is a popular expression.When there wasn’t electricity, someone would have a servant light his way by holding a candle.The expression meant that the person who cannot hold a candle to you is not fit even to be your servant.Now,it means such a person cannot compare or compete.

Another expression is“hold your tongue.”It means to be still and not talk.“Hold your tongue”is not something you would tell a friend.But a parent or teacher might use the expression to quiet a noisy child.

“Hold out”is an expression one hears often in sports reports and labor news.It means to refuse to play or work.Professional football and baseball players“hold out” if their team refuses to pay them what they think they are worth.

The expression“hold up” has several different meanings.One is a robbery.A man with a gun may say,“This is a hold up.Give me your money.”Another meaning is to delay.A driver who was held up by heavy traffic might be late for work.Another meaning is for a story to be considered true after an investigation.A story can hold up if it is proved true.

“Hold on”is another expression,which means wait or stop.As you leave for school,your brother may say,“Hold on,you forgot your book.” It is used to ask a telephone caller to wait and not hang up his telephone.

Our final expression is“hold the line.”That means to keep a problem or situation from getting worse—to hold steady.For example,the president may say he will“hold the line on taxes.”He means there will be no increase in taxes.

1.The author introduces the expressions mainly by _____________.

A.giving examples B.making comparisons

C.raising questions D.quoting famous remarks

2.The expression“can’t hold a candle to”call be used when ____________.

A.some footballers refuse to play a game

B.someone else is wanted on the phone

C.someone is not qualified for a position

D.someone was delayed by heavy traffic

3.The tune ofthe phrase“hold your tongue”is probably a little ___________.

A.amusing B.polite C.unfriendly D.offensive

4.If some teachers“hold out”,they probably __________.

A.change their artitude B.refuse to work

C.make a compromise D.show their devotion

5.Which of the following sentences can convey positive meanings?

A.I was late as I was held up by a hold up.

B.Hold on!You have to pay the bill,sir.

C.You can’t even hold a candle to Michael.

D.I promise to hold the line on house prices.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网