题目内容
【题目】Moving abroad cab be a challenging experience. You leave your family, friends and everything you know behind. You enter a new culture where the customs and sometimes the language are different.【1】 It’s a time to discover new things, make new friends and begin a new adventure.
So what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?
Live with a native speaker
【2】. First, you have a friend! Living alone can be a lonely experience, especially if you’re far from home. I’ve also had the opportunity to meet my housemate’s friends and socialize with them. 【3】. In addition, you have someone to tell you about the cultural customs and interesting places in this area.
Volunteer
Volunteering is a great way to meet people of different ages in your local area. 【4】. This is a insightful(具有洞察力的)experience and speaking with homeless people about their life stories is improving my French vocabulary and understanding. I am also able to form relationships with people that I may not have met otherwise.
【5】
The food in France is amazing and and discovering new food is a fun experience. I’ve tried things that I’ve never tried before. My knowledge of the different bread and cheese types has grown greatly.
A.Try the local food
B.But it’s also exciting
C. I currently cook French food for myself
D.You can speak the local language every day
E.Improve my French vocabularyand understanding
F.There are many advantages to living with a native speaker
G.I currently volunteer with homeless people through my local church
【答案】
【1】B
【2】F
【3】D
【4】G
【5】A
【解析】
本文为应用文。本文讲述了移居国外的经历,并介绍了在国外生活时一些适应新文化的最好方法。
【1】考查对上下文的理解及推理判断能力。前文主要是关于到国外可能遇到的困难,而后文在说在国外所遇到的新的东西,新的朋友和新的冒险,故此处应为转折。故选B。
【2】考查对上下文的理解及推理判断能力。本段的中心为“与当地人住在一起”。分析空后的内容可知,与在当地人生活在一起的一些优点。分析选项可知,F 项(与说母语的当地人住在一起有很多的优点)符合题意,故选F 项。
【3】考查对上下文的理解及推理判断能力。空前句意为:我可以与我室友的朋友认识并交流,故下句应该说这样的一大优点就是:你能够每天说当地语言。故选D符合题意。
【4】考查对上下文的理解及推理判断能力。本段主要介绍了在国外的时候多参加些社交活动。及空后“与无家可归的人们谈论他们的生活经历正在提高我的法语词汇量和理解力。”分析选项可知G项(我目前通过当地教会为无家可归的人提供志愿服务)意思一致,且与本段有词homeless people的复现。故选G。
【5】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据本段内容可知本段主要介绍了当地的一些食品,分析选项可知A项有词The food的复现。面选项A项(Try the local food“尝一尝当地的食品本与段意义一致。故选A。
七选五题型解题技巧
该题型对学生的考察能力总体从两个方面来考察;第一,把握整篇文章的布局和逻辑层次关系。第二把握微观信息间关联性即空格前后句间关系。这种题一般可从以下方面来做:
(1)看首段,跳过空格快速通读全篇,了解文章大意。
(2)精读空格前后两句,利用各种衔接手段选择正确的选项填入空格。七选五空出的是整个句子,而这些句子与句子之间,必然有一种联系,因此我们可以通过选项中某个名词或动词跟空前或空后的一致性或者相关性来确定这两个句子之间有一种关联性,从而选择正确的答案。如第3小题,根据空前“我可以与我室友的朋友认识并交流”,可知交流就是用语言,从而得出答案即每天说当地语言,从而得出答案D项。
(3)看选项,找出与空前空后句中心词同义,近义或相关性的词语。实现关键词的对接,先易后难,各个突破。此外要通过句子的逻辑关系或句子的标点来判断该句在文章的位置。通过阅读选项,有可能根据选项中的关键词找出正确选项。正确选项的特点:复现,包括同义反复,反义反复。如第4小题和第5小题都有词(组)的复现,放入句中意义一致,从而找到正确答案。
(4) 解题的关键是能娴熟地利用各种衔接手段。尤其要注意代词,连词等。如表示转折关系的but,though, however 等。如第1小题运用but表示前后的转折。
【题目】现在越来越多的女士加入了减肥大军,最近你们班就此事展开了讨论。60%的同学赞成,40%的反对。请你写一篇英语短文,短文应包括下表中的内容:
赞成 | 反对 |
1.使人身材苗条、漂亮 | 1.浪费时间、精力和钱 |
2.正确减肥有利于身体健康 | 2.吃减肥药会损坏身体健康 |
3.坚持减肥有助于锻炼人的意志 | 3.过分看重减肥的人往往缺乏自信 |
你对它的看法(内容由考生自己拟定) | |
注意:1.对所给要点,不要简单翻译,要有适当发挥;
2.词数100词左右。
参考词汇:毅力perseverance;看重take sth. seriously
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_________________________________________________________