题目内容
【题目】 The first men and women came to Britain over two and a half million years ago. 【1】 But the British Isles only became islands separated from the rest of Europe about 8, 500 years ago, when melting ice formed the English Channel!
3,000 years after Britain became an island, new tribes who came by boat from the mainland introduced farming.【2】Many of these man-made hills can still be seen.
Later on, people learned to build stone monuments. The most amazing is Stonehenge, a circle of huge stones begun about 4,500 years ago. Stonehenge is the world's most famous prehistoric monument. 【3】
3,000 years ago the climate in Britain became colder and wetter than before. 【4】 A bit later iron started to be used for tools and weapons instead of bronze. Knowledge of ironworking may have been brought by the Celts, a new wave of immigrants who started to arrive from southern Europe in about 500 BC.
What we know about the first people in Britain has been worked out by archaeologists from the remains they left behind them. Pytheas, a Greek, was the first person who could read and write to come to Britain. His visit was in about 330 BC, over 2, 000 years after Stonehenge was begun. Unfortunately, what Pytheas wrote has been lost, so we don't have any written record of Britain until the Romans came. 【5】
A. That was almost 300 years after he did!
B. As a result, people had to move down from high ground.
C. Because of the climate change, much of the ice has melted.
D. Many archaeologists believe that Britain was once covered by ice.
E. These tribes built earthworks for protection and as tombs for their dead bodies.
F. They were hunters and gatherers of food, who used stone tools and weapons.
G. We don't know what it was used for, though many different suggestions have been made.
【答案】
【1】F
【2】E
【3】G
【4】B
【5】A
【解析】
本文是一篇说明文。主要介绍了从史前开始大不列颠的移民史。
【1】根据空前内容可知,第一批男人和女人们在250万年前来到英国。故F选项中的they指代前文的men and women,且此处主要阐述250万年前英国发展史,故选F。
【2】根据前文的内容可知,从大陆乘船而来的新部落引进了农业。故E选项中的these tribes和前文的tribes相呼应,“这些部落修建的土方”和下文的man-made的相呼应,故E选项呼应上下文,故选E。
【3】根据前文和常识可知,巨石阵是世界上最著名的史前遗迹,但它的用途仍然不被人们所知,故G项能承接上文,故选G。
【4】根据前文内容和常识可知,3000年前,英国的气候比以前更冷更湿,因此,低海拔温度更高,故人们不得不从高处往下走,故B项和前文是因果关系,故选B。
【5】根据前文内容可知,Pytheas写的东西不幸丢失,罗马人来到之后留下的记录比他的记录晚300年,故A项承接上文,故选A。
英语表达中,代词出现的频率极高。代词主要用于指代前面提到的人或物,有时也是为了区别前面提到的名词或概念。巧妙利用这样的指代关系及差异可以准确而快速地解题。本文的第1题,可以借助上文的men and women对应选项中的they,可以迅速解题。