题目内容

Peter _______ some money every month so that he can buy a new car.

A.sets asideB.leaves offC.piles upD.gives out

A

解析试题分析:句意:皮特每个月攒一部分钱以便他能买一辆新车。set aside留出;leave off停止;pile up堆放起来;give out分发。根据句意故选A。
考点:考查动词短语辨析。
点评:本题难度适中。本题对已学知识点的回顾,考查最基本的常见的动词短语的意义。需要考生平时多记多练。
即学即练:The Information Center _______ news regularly.
A. sets aside   B. leaves off    C. piles up    D. gives out
解析:D。句意:信息中心定期公布消息。

练习册系列答案
相关题目

One day last November, Tom Baker stopped out of his house into the morning light and headed across the rice fields toward the bank of the Rapti River. Tom, a 32-year-old school teacher in the farming village of Madanpur, was going for his morning bath.

As he approached(走近) the river, the head of a tiger(老虎) suddenly appeared over the edge of the river bank. Before he could turn to run, the tiger was upon him. It jumped on his shoulder and threw him to the ground, its huge jaws attacked his head in a killing bite.

Peter Smith was also on his way to the river and saw the attack. He screamed. The tiger lifted its head and roared(吼叫) at him. Peter ran.

From the window of his house John Brown heard the tiger roar and ran out to see it attacking a man. He screamed, too, and all the villagers ran out shouting as the tiger dropped its victim(牺牲品) and ran off. When the villagers reached the river bank, Tom was already dead.

For the villagers, the horror of the incident intensified(加剧) by the tales of man-eating tigers that has once run around in the countryside, killing hundreds.

How many people saw the tiger before it was driven off?

A One person.       B. Two persons.       C. Three persons.      D. Four persons.

The reason why the tiger attacked the man was     .

A. it was hungry                  B. it was angry

C. it was frightened by the man       D. not mentioned in the passage

When did the attack take place?

A. Early in the morning          B. At noon

C. Late in the afternoon          D. At five before dark

According to the passage, the underlined word screamed in the third paragraph    probably means ____.

A. gave a sharp cry because of fear.                 B. shouted out for help.

C. made some loud noise.                         D. cried out in pain.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网