题目内容

In 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from Sydney, Australia. I was looking forward to having five days off from duty. Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left. So I thought I’d hitch a ride (搭便车).

I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me. Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldn’t give me a lift, I should come back to his house for lunch. He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry. I was doubtful as a young girl but he assured (使……放心)me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home.

Twenty-five years later, in 2003, while I was driving to a nearby town one day, I saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride. I thought it was another chance to repay someone for the favor I’d been given decades earlier. I pulled over and picked him up. I made him comfortable on the back seat and offered him some water.

After a few moments of small talk, the man said to me, “You haven’t changed a bit, even your red hair is still the same.”

I couldn’t remember where I’d met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago. It was Gordon.

1.The author(作者) had to hitch a ride one day in 1978 because __________ .

A.the town was far away from Sydney

B.she missed the only train back home

C.she was going home for her holidays

D.her work delayed her trip to Sydney

2.Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2?

A.He bought sandwiches for the girl .

B.He gave the girl a ride back home.

C.He helped the girl find a ride.

D.He watched the girl for three hours.

3.The reason why the author offered a lift to the elderly man was that __________.

A.she realized he was Gordon

B.she had known him for decades

C.she was going to the nearby town

D.she wanted to pay back the help she once got

4.What does the author want to tell the readers through the story?

A.Sometimes giving produces nice results.

B.Those who give rides will be repaid.

C.Good manners bring about happiness.

D.People should offer free rides to others.

 

1.B

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:文章大意:本文讲的是一个人在25年前帮助过别人,而25年后他又得到了那位受助者的帮助。俗话说:好心有好报。

1.Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left. So I thought I’d hitch a ride (搭便车).可知,作者站在路边搭便车的原因是:通往她家唯一一趟列车已经开走了,选B。

2.After lunch, he helped me find a lift home可知,Gordon帮助作者搭上了顺风车回家,而其他三个选项文中并未提及。

3.

4.

考点:考查叙事类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。

1.At that time people would starve if food _____________________ , especially during the cold winter months. (difficult)

在那个时代,如果食物难以找到,特别是在寒冷的冬月,人们就会挨饿。

2.For weeks on end people walked round the streets wearing masks, doing what they wanted without _____________________.(recognize)

连续几个星期,人们戴着面具走在街上为所欲为而不会被认出。

3.Not until all the employees were scolded _____________________ his absence from work. (account)

直到所有雇员都受到责备时,他才解释矿工的原因。

4.Wang Peng sat in his empty restaurant, _____________________.(feel)

王鹏坐在空荡荡的餐馆里,感到十分沮丧。

5._____________________is why he left the country without telling anyone.(puzzle)

令我不解的是,他为什么悄悄地离开了这个国家。

6.It is a fact that our country _____________________ to provide low rent housing for the low income groups. (take)

我们国家已经采取措施为低收入群体提供廉租房,这是一个事实。

7.Our new campus is _____________________ of the old one. (size)

我们的新校园是老校园的五倍大。

8.People all over the world wonder ______________that happened in the plane before it crashed. (what)

全世界的人都想知道飞机坠毁前到底发生了什么。

9.When we reached the cinema, the film had begun, so we _______________. (start)

当我们到达电影院时,电影已经开始了,所以我们本应该早点儿出发的。

10.This is the place _____________________ the sea, the mountain and the lake together. (enjoy)

这里是你能同时欣赏大海、高山和湖泊的地方。

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网