题目内容
【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.
※ Make a plan for achieving goals that you believe will make you happy. Your moods will very likely increase if you are going after something you value.
※ Surround yourself with happy people. It is easy to begin to think negatively when you are surrounded by people who think that way.
※ When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self-pity. Truly happy people don't allow setbacks to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the circumstances back to their favor.
※ These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness.
※ Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously (下意识地) putting yourself in a better mood.
※ Finding the humor in situations can also lead to happiness. Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.
※ Keeping healthy is another way to achieve happiness.
A. What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.
B. On the contrary, if you are around people who are happy, their emotional state will be infectious.
C. Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood.
D. These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.
E. Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy.
F. There are some tips in life that lead to happiness.
G. It's also important to take some time each day to do something nice for yourself.
【答案】D;B;E;G;C
【解析】本是一篇议论文,作者就如何使自己幸福,给出了几条建议。
⑴考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文“Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? ”连续提出了几个问题,这几个问题对于追求幸福的人来说都很重要;以及下文“The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.”就如何创造幸福给了几点建议,D:These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.“这是寻求幸福的每个人问自己的几个重要问题”承上启下连接前后,故选D。
⑵考查对上下文的理解和推理判断能力。上文提及如果周围都是一些消极的人,那么你也会变得消极。接下来应该讲的是如果你周围的人是积极的,你也会很积极。故选B。
⑶考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句“These few minutes will give you the opportunity”说明,是要我们明天留点时间来思考那些让我们开心的事情,E项符合上下文。故选E。
⑷考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句“Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath”及这段其他内容可知,要每天做一些对你自己好的事情,故G项概括全段内容。故选G。
⑸考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是指要保持健康的生活方式能让我们幸福,C: Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood.“超重或者不吃有营养的食品会对我们的健康有不好的影响。”说明C项符合本段内容。故选C。