题目内容

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.
※ Make a plan for achieving goals that you believe will make you happy. Your moods will very likely increase if you are going after something you value.
※ Surround yourself with happy people. It is easy to begin to think negatively when you are surrounded by people who think that way.
※ When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self-pity. Truly happy people don't allow setbacks to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the circumstances back to their favor.
These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness.
Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously (下意识地) putting yourself in a better mood.
※ Finding the humor in situations can also lead to happiness. Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.
※ Keeping healthy is another way to achieve happiness.
A. What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.
B. On the contrary, if you are around people who are happy, their emotional state will be infectious.
C. Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood.
D. These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.
E. Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy.
F. There are some tips in life that lead to happiness.
G. It's also important to take some time each day to do something nice for yourself.

【答案】D;B;E;G;C
【解析】本是一篇议论文,作者就如何使自己幸福,给出了几条建议。

⑴考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文“Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? ”连续提出了几个问题,这几个问题对于追求幸福的人来说都很重要;以及下文“The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.”就如何创造幸福给了几点建议,D:These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.“这是寻求幸福的每个人问自己的几个重要问题”承上启下连接前后,故选D。

⑵考查对上下文的理解和推理判断能力。上文提及如果周围都是一些消极的人,那么你也会变得消极。接下来应该讲的是如果你周围的人是积极的,你也会很积极。故选B。

⑶考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句“These few minutes will give you the opportunity”说明,是要我们明天留点时间来思考那些让我们开心的事情,E项符合上下文。故选E。

⑷考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下句“Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath”及这段其他内容可知,要每天做一些对你自己好的事情,故G项概括全段内容。故选G。

⑸考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是指要保持健康的生活方式能让我们幸福,C: Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood.“超重或者不吃有营养的食品会对我们的健康有不好的影响。”说明C项符合本段内容。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Many years ago, I made a living by driving a car. One night I went to pick up a passenger at 2:30 am. When I arrived to collect, I found the building was dark except for a single light in a ground floor window.
I walked to the door and knocked.“Just a minute,” answered a weak, elderly voice.
After a long pause, the door opened. A small woman in her eighties stood before me. By her side was a small suitcase.
I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly towards the car.
She kept thanking me for my kindness.“It's nothing,” I told her, “I just try to treat my passengers in the way I would want my mother treated.”
“Oh, you're such a good man,” she said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, “Could you drive through downtown?”
“It's not the shortest way,” I answered quickly.
“Oh, I'm in no hurry,” she said.“I'm on my way to a hospice(临终医院). I don't have any family left. The doctor says I don't have very long time.”
I quietly reached over and shut off the meter(计价器).
For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neighborhood where she had lived, and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl.
Sometimes she'd ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness, saying nothing.
At dawn, she suddenly said, “I'm tired. Let's go now.”
We drove in silence to the address she had given me.
“How much do I owe you?”she asked.
“Nothing,” I said.
“You have to make a living,” she answered.“Oh, there are other passengers, ”I answered.
Almost without thinking, I bent and gave her a hug. She held onto me tightly. Our hug ended with her remark, “You gave an old woman a little moment of joy.”
(1)The old woman chose to ride through the city in order to ______.
A.show she was familiar with the city
B.see some places for the last time
C.let the driver earn more money
D.reach the destination on time
(2)Which of the following statements is Not true?
A.The old lady didn't have very long time.
B.The old lady was on her way to her daughter's home.
C.The taxi driver gave the old woman a little moment of joy.
D.The taxi driver didn't charge the old lady any money.
(3)What can we learn from the story?
A.Giving is always a pleasure.
B.People should respect each other.
C.An act of kindness can bring people great joy.
D.People should learn to appreciate others' concern.

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
At times, our worries and anxieties can defeat us. Here is a brief list of techniques that you can use to help gain a better viewpoint on things during the anxious moments.
A person should take a deep breath and try to find something to do for a few minutes to get their mind off the problem. A person could get some fresh air, listen to some music, or do an activity that will give them a fresh perspective on things.
Remember that our fearful thoughts are made to seem worse and can make the problem worse. When unexpectedly having thoughts that make you fearful or anxious, challenge these thoughts by asking yourself positive questions that will maintain objectivity and common sense.
Be smart in how you deal with fears and anxieties. Do not try to deal with everything all at once. When facing a current or upcoming task that makes you anxious, break the task into small ones.
Remember that all the worrying in the world will not change anything. Most of what you worry about never comes true. Then you should leave everything else in the hands of God.
It is not easy to deal with all the fears and worries. When your fears and anxieties have the best of you, try to calm down and then get the facts of the situation. The key is to take it slow. All you can do is doing your best each day, hope for the best, and when something does happen, take it easy. Take it one step at a time and things will work out well at last.
A. When feeling anxious, stop what you are doing and try to do something relaxing.
B. This will give you the confidence to manage your anxiety.
C. Instead of worrying about something that probably won't happen, concentrate on what you are able to do.
D. The next time you fell depressed, review your list and think about the good things that you have in your life.
E. A good way to manage your worry is to challenge your negative thinking with positive statements and realistic thinking.
F. In addition, our worries can change our understanding of what is reality and what is not.
G. Completing these smaller tasks once at a time will make the stress more manageable and increase your chances of success.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!
Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car.
You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don't even have to ride all the way. Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.
Health Benefits of Bicycling:
It helps to prevent heart diseases.
Bicycling helps to control your weight.
A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.
Bicycling can improve your mood (心情).
Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.
Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage, we know that bicycling is becoming very .
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighbourhood, you may .
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)One of the benefits from bicycling is that .
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(4)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes
C.Riding a bike pollutes your neighbourhood.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网