题目内容

【题目】Flicks to check out

Le Havre (2011)

Time: Oct.21, 23-25

Venue: China National Film Museum

Price: 40 yuan

Le Havre is a comedy-drama. It centers on a shoeshiner who takes pity on an immigrant child in the French port city Le Havre. He tries to save him by inviting him to his home. The film premiered(初次公演) in competition at the 2011 Cannes Film Festival, where it received the FIPRESCI Prize.

Mia et le Migou (2008)

Time: Oct. 29

Venue: China Film Archive

Price: to be announced

Also known as Mia and the Migoo, this animated film describes the adventure of a young girl named Mia. Motivated by a premonition(预兆), Mia sets out on a journey across mountains and jungles to search for her father. The film won the European Film Award for Best Animated Feature. Director Jacques-Remy Girerd will also show up at China Film Archive.

Le Voyage dans la Lune (1902)

Time: Oct. 22, 24-25

Venue: China National Film Museum

Price: 20 yuan

Also known as A Trip to the Moon, this silent movie was inspired by the French novels From the Earth to the Moon and Around the Moon, by Jules Verne. It follows a group of astronomers who travel to the moon and explore it. They meet lunar inhabitants and capture one before returning to Earth.

Find schedule and ticket information about the French movie panorama at http://www. gewara.com/

The China Film Archive will also present a short lecture before each French movie on how to understand it.

【1】If you are free on Oct.29, which venue would you like to visit?

A.China Film Archive B.China National Film Museum

C.China Film Museum D.International Cinema

【2】On which day can you see the film whose theme is about adventure ?

A.Oct.21 B.Oct.23 C.Oct.25 D.Oct. 29

【3】Where can you find the passage most likely?

A.Newspaper B.Magazine

C.Textbook D.Science fiction

【答案】

【】A

【2】D

【3】A

【解析】

试题分析:本文向人们介绍了几部电影,供人们选择。

【】A 细节理解题。根据第二标题中Time: Oct. 29 ;Venue: China Film Archive可知A项符合题意。

【2】D 细节理解题。根据第二小标题中Time: Oct. 29;Venue: China Film Archive

Also known as Mia and the Migoo, this animated film describes the adventure of a young girl named Mia. 这部电影描述了一个叫米娅的年轻女孩的冒险。可知D项符合题意。

【3】A推理判断题。本文是向人们推荐电影,属于广告类,根据常识它不可能出现在杂志、教科书和科幻小说里,最有可能出现在报纸上,只有A项符合语境,故选A。

【名师点拨】

关于广告类阅读

纵观全国各地的高考试题,每年阅读中必有一篇广告类的文章,这是因为广告英语与普通英语虽存在许多差异,但又与人们日常生活密切相关,应用性很强。此类阅读题可以很好地考查学生提取信息、处理信息的能力。比如第【2】D 细节理解题。根据第二小标题中Time: Oct. 29;Venue: China Film Archive和下文 Also known as Mia and the Migoo, this animated film describes the adventure of a young girl named Mia. 这部电影描述了一个叫米娅的年轻女孩的冒险。可知D项符合题意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends. Good friendship has many benefits. It offers companionship, improves self-worth and promotes good health. There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town, or changed our jobs or schools. Such changes often leaves us without a friend. 【1】 But for many of us the process is difficult and requires courage. Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.

1. Associate with others.

The first step to making friends is associating with other people. You can go to public places to meet new people. Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.

2.Start a conversation

Starting a conversation is the second most important step in making new friends.

2 You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very useful skill in relating with other people.

3. 3

Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together, Hanging out will always be a pleasant experience.

4. Let it grow.

It is a good thing to stay in touch.. However, try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend. 4 The best friendships are the ones that grow naturally.

5. Enjoy your friendship

The best way to enjo your friendship is to allow your friends to be themselves.

5 Try not to change them from who they are to what you want them to be. Become the kind of friend you will want your friend to be to you.

A. Be cheerful.

B. Do things together.

C. Do not wait to be spoken to.

D. Try not to find fault with your friends.

E. Making new friends comes easy for some people.

F. For a friendship to develop you need to stay in touch.

G. So you will need to give your friend time to react to you.

【题目】Bill McIntosh and Royce Wedding had been the best friends for 30 years. Now, living alone 12 miles east of the town, Bill earned his living by hunting foxes and rabbits.

"Coming to the football match this afternoon?" Bill McIntosh asked 54-year-old Royce Wedding as they drank beer at the Eureka Hotel. Royce shook his head, "I promised Mom I’d burn off the weeds in one of our fields." “I’ll give you a hand," Bill said.

Driving slowly from the southern edge of the field, they worked their way upwind, leaving a line of burning weeds in their wake. Suddenly the fire was on them. Bill pushed open his door only to find himself thrown through the air, the gasoline tank exploded and the car jumped three feet off the ground. When it crashed back down Royce found himself unable to move. Bill lay where he fell. “Royce!" he cried, struggling to his feet and heading for the car. Pulling open the door, he seized Royce’s arms through the smoke. "I’m stuck," Royce said. “Get yourself away!" The fire bit at Bill’s arms, face and legs, but he said, "I'm not leaving you here.” Now Bill pulled as hard as he could. Suddenly he fell backward. Royce was free and out of the car.

"What's the matter with that dog?" said Vicky Wedding, Royce’s mom. Shocked by noise behind her, she turned to see Bill leaning against the door.

Six months after the fire, when Royce went out of hospital, he walked into the Eureka Hotel and bought Bill a beer.

【1Bill and Royce became the best friends when _______.

A. Bill was in his thirties.

B. Bill was in his sixties

C. Royce was a teenager

D. Royce was in his twenties

【2】The explosion of the gasoline tank _______.

A. threw Royce from the car

B. brought Bill to his senses

C. left Royce trapped

D. blew open the car doors

【3】Why did Royce tell Bill to leave?

A. It was dangerous for Bill to save Royce.

B. Royce was injured badly.

C. Royce hated Bill.

D. Royce asked Bill to find rescuers.

【题目】Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms.

Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use e-mail to “speak” with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the trees—anywhere at all!

Because of the many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State higher-education officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.

At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, “Here we are in the middle of Virginia and we’re giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”

【1】The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to _______.

A. use for their schoolwork

B. access the Internet

C. work at home

D. connect them to libraries

【2】Which of the following is true about Westlake College?

A. All teachers use computers.

B. 1500 students have laptops.

C. It is an old college in America.

D. Students there can do everything.

【3】A window on the world in the last paragraph means that students can _______.

A. attend lectures on information technology

B. travel around the world

C. get information from around the world

D. have free laptops

【4】What can we infer from the passage?

A. The program is successful.

B. The program is not workable.

C. The program is too expensive.

D. We don’t know the result of the program yet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网