题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
E
BEIJING — Rising smartphone star Xiaomi is moving up market and taking aim at Apple's iPhone. The Chinese maker known for low-priced phones on Thursday unveiled (发布) a new model that Chairman Jun Lei said is comparable to Apple's iPhone 6 but thinner, lighter and much cheaper. The phone starts at 4, 499 yuan ($575), less than half the 5,488 yuan ($ 865) price of an iPhone 6 in China.
Xiaomi, founded in 4010, passed South Korea's Samsung Electronics Co. in the second quarter of last year as the best-selling smartphone brand in China by number of phones sold. The company is expanding into India and other developing markets but has yet to announce plans to enter the United States or Europe.
Xiaomi “is a respected brand that already has an Apple-like following” in China, said analyst Brian Blair, who tracks mobile device makers at Rosenblatt Securities. Apple is still a relatively small player in China, selling about 45 million iPhones there last year, Blair estimates, but will continue to grow.
“Apple is very much a premium (高端的) brand,” said Blair. “The company that's more at risk is Samsung, which has been losing share in that market.”
Privately held (私人控股的) Xiaomi said last year's sales tripled to 61. 1 million phones and revenue (收益) more than doubled to 74. 5 billion yuan ($14.4 billion). The company, based in Beijing, recently completed a round of fundraising from investors that it said valued Xiaomi at $ 45 billion, making it one of the world's most valuable technology brands.
Xiaomi ran into legal trouble in India in December after a court blocked sales while it hears a complaint by Sweden's LM Ericcson that the Chinese company violated its patents(专利).
In a blog post earlier this month, Lei called the case a “rite of passage” (成年礼) for a young company.
【1】 Which of the following statements is true?
A. Xiaomi sold more cellphones than Samsung in 4010 in China.
B. Compared to Xiaomi, Apple's iPhone 6 is thinner and lighter.
C. Low-price is Xiaomi's advantage over Apple's iPhones.
D. The company is expanding into the United States or Europe.
【2】 What can be inferred from the passage according to Brian Blair?
A. More than 45 million iPhones will be sold this year.
B. Xiaomi can beat Apple in the market of China.
C. He thinks Xiaomi is superior to Apple.
D. Samsung will be closed for losing share in the market.
【3】 How is the 5th paragraph developed?
A. By giving examples.
B. By analyzing cause and effect.
C. By providing data.
D. By making comparisons.
【4】What's the attitude of Jun Lei towards the case of Xiaomi in India?
A. Negative.
B. Satisfied.
C. Positive.
D. Doubtful.
【答案】
【1】 C
【2】A
【3】C
【4】C
【解析】
试题分析:本文是关于介绍中国国产小米手机及其公司的一篇文章。文章指出小米手机作为中国新兴手机发展速度很快,小米手机以其价格低为优势和三星等国外品牌竞争,占据了一定的国内市场,并且获得了巨大的经济效益。
【1】 C 细节理解题。根据第二段第一句“Xiaomi, founded in 4010, passed South Korea's Samsung Electronics Co. in the second quarter of last year ...”可知小米手机销量在去年第二季度超过三星,而不是去年一年,故A错。根据第一段第二句“The Chinese maker known for low-priced phones on Thursday unveiled (发布) a new model that Chairman Jun Lei said is comparable to Apple's iPhone 6 but thinner, lighter and much cheaper.”可知应该是小米手机更薄、更轻,故B错。本篇文章没有提到小米手机拓展欧美市场,故D错。根据根据第一段最后一句可知小米手机的优势是价格便宜。故C正确。
【2】 A推理判断题。根据第二段最后一句“Apple is still a relatively small player in China, selling about 45 million iPhones there last year, Blair estimates, but will continue to grow.”可知苹果手机去年销量为4500万部,并且仍在增加,故A对。其余选项都未明确指出。故A正确。
【3】 C推理判断题。根据第五段整段分析,本段给出很多数据来说明事实,可知应是通过提供数据来完成文章的。故C正确。
【4】 C 态度观点题。根据最后一段“In a blog post earlier this month, Lei called the case a “rite of passage” (成年礼) for a young company. ”雷军描述印度事件是对于年轻公司的成年礼,即通往成熟与成功的一个重要标志。由此可知雷军的态度应是积极的。故C正确。
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
D
Green National Park Campground Guide
The campgrounds in Green National Park are open from April 1 to November 30.
Apricot Campground
Walking trails from this campground lead you to the top of Green Mountain. Enjoy the fantastic view from the top. You can also enjoy cycling on the bike trails in the woods.
Maple Campground
Maple Campground has direct access to Green River. Have fun doing such activities as fishing, boating, and swimming. You can also enjoy a campfire by the river.
Orange Campground
This campground is on Orange Lake, and offers a comfortable outdoor experience. Water skiing is popular on the lake. Other activities include fishing, swimming, and bird-watching.
Stonehill Campground
A pine tree forest surrounds Stonehill Campground. The giant pine trees are impressive. You can see a lot of wild animals while riding a bicycle or hiking through the forest.
Campground Information
Camp-ground | Site Type(available spaces) | Site Rate/night | Max. People | Max. Stay | Facilities | Restrictions |
Apricot | Tents(15) | $20 | 4 | 15 nights | BG | — |
Maple | Tents(20) | $24 | 5 | 12 nights | BG PG | — |
Orange | Deluxe Cabins(5) | $96 | 7 | 7 nights | K E HS | No pets |
Stonehill | Standard Cabins(10) | $32 | 6 | 14 nights | E HS | No fireworks |
Site Rate=Rate per site(up to the maximum number of people)
K:Kitchen E:Electricity BG:Barbecue Grill HS:Hot Shower PG:Playground
【1】Which of the following will Mary choose if she likes water activities?
A.Apricot and Maple Campgrounds
B.Maple and Orange Campgrounds
C.Orange and Stonehill Campgrounds
D.Stonehill and Apricot Campgrounds
【2】How much will Tom have to pay per night if he wants to stay in the park for nine nights and needs a power supply?
A.$20. B.$24. C.$32. D.$96.
【3】Which campground is a family of four most likely to choose if they want to have a barbecue and ride in the park?
A.Apricot. B.Maple. C.Orange. D.Stonhill.