题目内容

A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely falling below 16℃. Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere,warming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.

In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources : land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot of carbon dioxide in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.   There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the world’ s wood supply.Rainforests are often called the world’s drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the world’s shrinking rainforests.

1. Rainforests can help to adjust the climate because they________.

A. reflect more heat into the atmosphere

B. bring about high rainfall throughout the world

C. rarely cause the temperature to drop lower than 16℃

D. absorb the heat from the sun, reducing the effect of heat from the sun on the earth

2. What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?

A. We will lose much more than we can gain.

B. Humans have begun destroying rainforests.

C. People have a strong desire for resources.

D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests.

3. It can be inferred from the text that________.

A. we can get enough resources without rainforests

B. there is great medicine potential in rainforests

C. we will grow fewer kinds of crops in the gained land

D. the level of annual rainfall affects wind patterns

4.. What might be the best title for the text?

A. How to Save Rainforests?  

B. How to Protect Nature?

C. Rainforests and the Environment.  

D. Rainforests and Medical Development.

 

1.D

2.A

3.B

4.C

【解析】

试题分析:本文是一篇说明文,介绍了热带雨林的一些情况。从生态学角度的科学描述和解释就是潮湿的热带地区常绿高大的森林植被称做为热带雨林,热带雨林是我们人类乃至整个生物界生存活动所不可缺少的重要条件,如果它不复存在,地球的环境气候都将产生重大的变化,我们应该为保护热带雨林而努力。

1. 细节理解题。根据文章第一段Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate.判断选D。

2. 词义推断题。根据文章倒数第二段内容People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.可以判断this指代上文提到的人们从砍伐树木当中受的损失要比获得的利益多这种情况,选A。

3.推理判断题。从文章末段 More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests.可知人们使用的药物中有25%是来自于热带雨林,由此判断B选项正确。

4.主旨大意题。文章首段提出热带雨林的定义以及对环境的影响,第二段介绍了热带雨林的消失以及对气候的影响,第三段解释了热带雨林消失的原因,由此判断本文讲述的是关于热带雨林和环境的关系,选C。

考点:考查社会环境类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Teens don’t understand the big fuss (小题大做). As the first generation to grow up in a wired world, they hardly know a time when computers weren’t around, and they eagerly catch the chance to spend hours online, chatting with friends. So what?

But researchers nationwide are increasingly worried that teens are becoming isolated (孤寂), less skillful at person-to-person relationships , and perhaps numb (麻木) to the cheatings that are so much a part of the e-mail world . “And a teen’s sense of self and values may be changed in a world where personal connections can be limitless,” said Sherry Turkle .

Another researcher , Robert Kraut , said he’s worried about the “opportunity costs” (机会成本)of so much online time for youths . He found that teens who used computers, even just a few hours a week, showed increased signs of loneliness and social isolation. “Chatting online may be better than watching television , but it’s worse than hanging out (闲逛) with real friends,” he said .

Today’s teens, however, don’t see anything strange in the fact that the computer takes up a central place in their social lives. “School is busy and full of pressure. There’s almost no time to just hang out,” said Parker Rice, 17. “Talking online is just catch-up time.”

Teens say they feel good about what they say online or taking the time to think about a reply. Some teens admit that asking someone for a date, or breaking up, can be easier in message form, though they don’t want to do so. But they insist there’s no harm.

1.The researchers argue that .

A.nothing is wrong with teens’ chatting online

B.teens may develop a different sense of values

C.teens can manage their social connections

D.spending hours online does much good to teens

2.The text mainly deals with .

A.teens’ pleasant online experience

B.teen’s computer skills and school work

C.different opinions on teen’s chatting online

D. the effects of the computer world on teens

3.Teens think that talking online can help them .

A.use computers properly

B.improve their school work

C.develop an interest in social skills

D.reduce their mental pressures

4.The purpose of the text is to .

A.draw attention to teens’ computer habits

B.describe computer research results

C.suggest ways to deal with problem teens

D.discuss problems teens have at school

 

Five years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict,” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled (皱的).” Today David wears casual clothes — khaki pants and a sports shirt — to the office. He hardly ever wears a necktie. “I’m working harder than ever,” David says, “and I need to feel comfortable.”

More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States, the changes from formal to casual office wear have been slow. In the early 1990s, many companies allowed their workers to wear casual clothes on Friday (but only on Friday).This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week benefit for workers has really become an everyday thing,” said business adviser Maisly Jones.?

Why have so many companies started allowing their workers to wear casual clothes? One reason is that it's easier for a company to attract new workers if it has a casual dress code. “A lot of young people don't want to dress up for work,” says the owner of a software company, “so it's hard to hire people if you have a conservative dress code.” Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study made by Levi Strauss and Company, 85 percent of employers said that casual dress has a side effect on work. Supporters of casual office wear also say that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”

1.David Smith refers to himself as having been “a clothes addict” because ______________.

A. he often wore khaki pants and a sports shirt

B. he couldn't stand a clean appearance

C. he wanted his clothes to look tidy and clean all the time

D. he didn’t want to spend much money on clothes

2. David Smith wears casual clothes now, because ______________.

A. they make him feel at ease when working

B. he cannot afford to buy expensive clothes

C. he looks handsome in casual clothes

D. he no longer works for any company

3. According to this passage, which of the following is TRUE?

A. Company workers started to dress down about thirty years ago.

B. Dress-down has become an everyday phenomenon since the early 1990s.

C. “Dress-down Friday” was first given as a favor from employers.

D. Many workers want to wear casual clothes to impress people.

4.D. he no longer works for any company

5. According to this passage, which of the following is TRUE?

A. Company workers started to dress down about thirty years ago.

B. Dress-down has become an everyday phenomenon since the early 1990s.

C. “Dress-down Friday” was first given as a favor from employers.

D. Many workers want to wear casual clothes to impress people.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网