题目内容

Worry problems are everywhere in our daily life. How to solve them? The answer is that we must equip ourselves to deal with different kinds of worries by learning the three basic steps of problem analysis. The three steps are:

Get the facts

Why is it so important to get the facts? Unless you have the facts, you can’t possibly attempt to solve your problem intelligently. Without the facts, all you can do is wondering around in confusion. It is not an easy job to get facts. When you are worried, your emotions are riding high. 1. .

When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person. 2. You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree. Try to get all the facts both on your side and the other side of the case. You will generally find the truth lies somewhere in between.

3.

Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step. For example, what am I worrying about? What can I do about it? Here is what I’m going to do about it. After carefully weighing all the facts, you can calmly come to a decision.

Act on that decision.

4. How can you break the worry habit before it breaks you? Crowd worry out of your mind by keeping busy. Plenty of action is one of the best ways to cure worry. 5. If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “ It is so; it can’t be otherwise.” Don’t permit little things to ruin your happiness. Try to cultivate a mental attitude that will bring you peace and happiness.

A. Accept what can’t be avoided.

B. Analyze the facts.

C. There comes a time when you must decide and never look back.

D. But here are two ideas that can help you see the facts in a clear and objective way.

E. Unless you take your action, all your face-finding and analysis is a sheer waste of energy.

F. Decide how much anxiety a thing may be worth.

G. This will help you to take a cold and fair view of the evidence.

 

1.D

2.G

3.B

4.E

5.A

【解析】

试题分析:在日常生活中,我们不可避免地会遇到很多问题。那么如何去处理这些问题呢?在本文中作者给人们提出了帮助解决问题的一些措施。比如,首先要弄清事实的性质,然后要对事实进行分析,而且作者建议人们要接受那些不可避免的事情,不要让繁琐小事干扰自己的心情。

1.考查对上下文的理解和推理判断能力。在本段作者介绍了了解事实的重要性和难度,然后在下一段介绍了两种获取事实的方法,由此判断D选项But here are two ideas that can help you see the facts in a clear and objective way.(这儿有两个方法可以帮助你看清事实)内容可以起到承上启下的作用,答案选D。

2.考查对上下文的理解和推理判断能力。前句内容是建议在试图了解事实时,要假装正在为别人收集此信息而不是为自己。由此推断空格内容应该是对这种做法进行解释,而G选项This will help you to take a cold and fair view of the evidence. (这样能帮助你对证据有更公正的看法)内容可以承接上文,是讲述的原因,选G。

3.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段内容讲述了如何去分析存在的问题和情况,由此判断B选项内容Analyze the facts.可以概括本段中心,选B。

4.考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段小标题Act on that decision可以判断本段内容是关于如何采取行动的,而E选项内容.Unless you take your action, all your face-finding and analysis is a sheer waste of energy.也是关于如何采取措施,故答案选E。

5.考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后内容“ It is so; it can’t be otherwise.”可以判断作者建议人们要接受事实,不要让一些小事毁掉自己的快乐,选A。

考点:考查信息匹配

练习册系列答案
相关题目

A black hole is a place in space where gravity pulls so much that even light cannot get out. The gravity is so strong because matter has been squeezed into a tiny space. This can happen when a star is dying.

Because no light can get out, people can’t see black holes. Space telescopes with special tools can help find black holes. The special tools can see how stars that are very close to black holes act differently from other ones.

Black holes can be big or small. Scientists think the smallest black holes are as small as just one atom. These black holes are very tiny but have the mass of a large mountain. Mass is the amount of matter, or “staff”, in an object.

Another kind of black hole is called “stellar”(星球黑洞). Its mass can be up to 20 times more than the mass of the sun. There may be many stellar mass black holes in Earth’s galaxy. Earth’s galaxy is called the Milky Way.

The largest black holes are called “supermassive”(超大质量黑洞). These black holes have masses that are more than one million suns together. Scientists have found proof that every large galaxy contains a supermassive black hole at its center. The supermassive black hole at the center of the Milky Way galaxy has a mass equal to about four million suns and would fit inside a very large ball that could hold a few million Earths.

Scientists think the smallest black holes formed when the universe began. Stellar black holes are made when the center of a very big star falls in upon itself, or falls apart. When this happens, it exploded part of the star into space. Scientists think supermassive black holes were made at the same time as the galaxy they are in.

A black hole can not be seen because strong gravity pulls all of the light into the middle of the black hole. But scientists can see how the strong gravity affects the stars and gas around the black hole. Scientists can study stars to find out if they are flying around, or orbiting a black hole.

When a black hole and a star are close together, high-energy light is made. This kind of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the high-energy light.

1. The gravity of a black hole may become so strong that light cannot get out when ____________.

A. the star is going to die

B. special tools are used on it

C. other stars come close to it

D. it is seen from the space telescopes

2. According to the passage, which of the following is NOT true?

A. A black hole can be very tiny but extremely heavy.

B. The gravity of a black hole holds all light in its center.

C. Scientists observe high-energy light through their own eyes.

D. Some small black holes came into being as early as the universe.

3. Which can be inferred from the passage?

A. Every galaxy must have a black hole.

B. A galaxy is the center of the universe.

C. A galaxy consists of a large group of stars and planets.

D. Earth’s galaxy is called the Milky Way.

4. What does the last sentence in Paragraph 5 suggest?

A. Neither the sun nor the earth is as heavy as a black hole.

B. There is only one supermassive black hole at the center of the Milky Way.

C. The supermassive black hole had existed before the Milky Way was formed.

D. There is a reason why the large black holes are called “supermassive”.

5. The last two paragraph mainly focus on the question of _________.

A. what a black hole is

B. how black holes form

C. how big black holes are

D. how scientists know about black holes

 

请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。

下面是有关美国系列丛书YOU中的几本,首先请阅读它们的标题及封面信息:

A.

B.

YOU ON A WALK

Listen as You Walk for a Learner,

Healthier Life

YOU STAYING YOUNG

The Owner’s Manual for Extending Your Warranty

C.

D.

YOU THE SMART PATIENT

An Insider’s Handbook for

Getting the Best Treatment

YOU ON A DIET

The Owner’s Manual for

Waist Management

E.

F.

YOU BEING BEAUTIFUL

The Owner’s Manual to

Inner and Outer Beauty

YOU BREATHING EASY

Meditation and Breathing techniques to Relax, Refresh and Revitalize

 

下面是一些书籍的内容简介,请把它们与对应的标题及封面信息进行匹配:

1.Most people think of the aging of our bodies in the same way we think of the aging of our cars: the older we get, the more inevitable it is that we’re going to break down. Most of us believe that at age 40 or so, we can’t stay young but begin the decline of our minds and bodies. But according to the authors, that’s a mistake.

2.Most people think that beauty revolves around such things as lipstick, sweet eyes, or skinny jeans, all those things that we can see in the mirror. The fact is that beauty is not some superficial pursuit, but really about your health and happiness.

3.Nothing is more fundamental to living than breathing. And breathing well is central to meditation, relaxation and other practices that slow down the aging process and feel great while you’re doing it. The book will help you enjoy all the physical, mental and spiritual benefits that come from easy breathing.

4.Everyone needs to become smart patient. In fact, in the worst cases, your life may even depend on it. Number one bestselling authors have written this indispensable handbook to help everyone to get the best health care possibly by making everyone become their own medical detective.

5.The YOU series authors have created an original book specifically designed to help you meet your daily walking goal. Just have fun doing it. They will tell you about the benefits of walking, share pointers and health tips for you to think about, and motivate you to keep going.

 

Not many years ago, a wealthy and rather strange old man named Johnson lived alone in a village in the south of England. He had made a lot of money in trading with foreign countries. When he was seventy – five, he gave $ 60,000 to the village school to buy land and equipment for a children’s ground.

As a result of his kindness, he became famous. Many people came to visit him. Among them was a newspaperman. During their talk, Johnson remarked that he was seventy-five and expected to live to be hundred. The newspaperman asked him how he managed to be healthy at seventy-five. Johnson had a sense of humor. He liked whisky and drank some each day. “I have an injection (注射) in my neck each evening,” he told the newspaperman, thinking of his evening glass of whisky.

The newspaperman did not understand what Johnson meant. In his newspaper he reported that Johnson was seventy-five and had daily injection in his neck.Within a week Johnson received thousands of letters from all over Britain, asking him for the secret of his daily injection.

1.Johnson became a rich man through _______.

A. doing business B. making whisky

C. cheating D. buying and selling land

2.The gift of money to the school suggests that Johnson _______.

A. had many children in the schoolB. was a strange old man

C. was very fond of childrenD. was very kind

3.Many people wrote to Johnson to find out _______.

A. what kind of whisky he had

B. how to live longer

C. how to become wealthy

D. where to have an injection

4.When Johnson said he had an injection in his neck each evening, he really meant that _______.

A. he needn’t an injection in the neck

B. there was something wrong with his neck

C. he liked drinking a glass of whisky in the evening

D. a daily injection in the evening would make him sleep well

 

I am a writer. I spend a great deal of my time thinking about the power of language—the way it can evoke (唤起) an emotion, a visual image, a complex idea, or a simple truth.Language is the tool of my trade. And I use them all—all the Englishes I grew up with.

Born into a Chinese family that had recently arrived in California, I’ve been giving more thought to the kind of English my mother speaks. Like others, I have described it to people as “broken” English. But I feel embarrassed to say that. It has always bothered me that I can think of no way to describe it other than“broken”, as if it were damaged and needed to be fixed, as if it lacked a certain wholeness. I’ve heard other terms used, “limited English,” for example. But they seem just as bad, as if everything is limited, including people’s perceptions(认识)of the limited English speaker.

I know this for a fact, because when I was growing up, my mother’s “limited” English limited my perception of her. I was ashamed of her English. I believed that her English reflected the quality of what she had to say. That is, because she expressed them imperfectly her thoughts were imperfect. And I had plenty of evidence to support me: the fact that people in department stores, at banks, and at restaurants did not take her seriously, did not give her good service, pretended not to understand her, or even acted as if they did not hear her.

I started writing fiction in 1985. And for reasons I won’t get into today, I began to write stories using all the Englishes I grew up with: the English she used with me, which for lack of a better term might be described as “broken” ; and what I imagine to be her translation of her Chinese, her internal (内在的) language, and for that I sought to preserve the essence, but neither an English nor a Chinese structure. I wanted to catch what language ability tests can never show: her intention, her feelings, the rhythms of her speech and the nature of her thoughts.

1.. The author used to think of her mother’s English as   .

A. impolite     B. amusing    

C. imperfect    D. practical

2.. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?

A. Americans do not understand broken English.

B. The author’s mother was not respected sometimes.

C. The author’s mother had positive influence on her.

D. Broken English always reflects imperfect thoughts.

3. The author gradually realizes her mother’s English is   .

A. well structured           B. in the old style

C. easy to translate          D. rich in meaning

4. What is the passage mainly about?

A. The change of the author’s attitude to her mother’s English.

B. The limitation of the author’s perception of her mother.

C. The author’s misunderstanding of “limited” English.

D. The author’s experiences of using broken English.

 

It seems hard to watch someone yawn(打哈欠) and not to yawn ourselves. Even reading about yawning can make you do it. Now, a new study has found why yawning has such a powerful force.

Yawning when others yawn, the study suggests, is a sign of pity and a form of social connection. Kids don’t develop this deeply rooted behavior until around age four, the study found. Kids with autism (自闭症) are less likely to catch yawns. In the most serious cases, they never do. Yawning might help doctors to see whether the children are developing rightly. The work could also lead to a better understanding of the ways that people communicate and connect.

"Emotional infection seems to be a born thing that connects us together," said Molly Helt, a graduate student in psychology at the University of Connecticut. "Yawning may be part of that." Inspiration for her study came when she tried to get her own autistic son to clear his ears on an airplane. She repeatedly yawned at him, hoping he would yawn back. He never did.

"The fact that autistic kids don’t do it might mean they’re really missing out on that emotional connection with people around them," she said. "The biggest thing people try to figure out after birth is how we become humans and understand that humans have minds that are different from others’," she added. "Autistic people never seem to understand that."

Like infectious (有感染力的)laughter and crying, scientists have found that yawning is a shared experience that promotes social connection. Helt said it could fight stress after a period of being nervous and spread a feeling of calm through a group.

1.What does the new study suggest, according to the first two paragraphs?

A. Yawning is a form of communication.

B. It is easy to stop yawning when you see others yawn.

C. Children follow others in yawning just after they are born.

D. Yawning has some mysterious force which is related to God.

2.According to Molly Helt, _________.

A. humans differ from animals because they communicate with others

B. yawning is a kind of emotional connection among humans

C. emotions are infectious, but yawning is not

D. yawning helps clear ears on planes

3.Which of the following is NOT true about yawning?

A. It is natural to yawn back if people around you yawn.

B. Some kids are too young to yawn after others.

C. Yawning can be used to test children’s development.

D. Kids with autism yawn easily when others yawn.

4.The author implies in the last paragraph that ________.

A. yawning is different from infectious laughter and crying in theory

B. it is bad manners to yawn on some social occasions

C. the more you yawn, the happier you will be

D. yawning can make people feel relaxed

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网