题目内容

【题目】 A team of over 30 Chinese surveyors left the base camp at Mount Qomolangma for a higher spot on its journey to the peak on Wednesday as part of the country’s mission to remeasure the height of the world’s highest mountain.

The remeasurement of the peak’s height is a part of China’s latest large-scale scientific survey of Qomolangma. Preparation of the project was started in early March, with 53 surveyors from the First Geodetic Surveying Brigade (大地测量旅) getting stationed near Qomolangma to carry out adaptive climbing and training in other technical skills, and they are going to the survey on the top of the mountain.

To ensure the accuracy of the measurement, and to work it in a more scientific way, experts from the Chinese Academy of Surveying and Mapping, the Shaanxi Bureau of Surveying, and the China Geological Survey were invited to assist in the technical design and planning of the project from the beginning.

The technical innovation and breakthrough applied in the latest survey include the application of the BeiDou-3 Navigation Satellite System and advanced domestic surveying and mapping instruments.

The Chinese government has conducted six large-scale surveys and measurements on Qomolangma in the past few decades; it had successfully measured and announced the height the mountain in 1975 and 2005. Chinese mountaineers and researchers climbed Mount Qomolangma in 1975 to determine its height and concluded that the rock height of the peak was about 8,848.13 meters, and in 2005, the summit measured 8,844.43 meters (29,017 feet).

1Where does the text come from?

A.A story book.B.A science fiction.

C.A news report.D.A travel guidebook.

2What ensures the accuracy of the measurement according to Paragraph 3?

A.Inviting many experts to support.

B.Applying adaptive climbing skills.

C.Planning the project in early March.

D.Using the most advanced mapping instruments.

3Which of the following about the survey is true?

A.83 surveyors worked for the remeasurement.

B.This is the 7th large-scale survey of Qomolangma.

C.30 Surveyors were stationed near Qomolangma.

D.The height of Qomolangma must be shorter than before.

4What’s the main idea of the passage?

A.The ways of remeasuring Qomolangma.

B.The results of measuring Qomolangma.

C.The technologies applied in remeasuring.

D.China’s remeasurement of Qomolangma.

【答案】

1C

2A

3B

4D

【解析】

本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了中国对珠穆朗玛峰的重新测量。

1

推理判断题。根据第一段A team of over 30 Chinese surveyors left the base camp at Mount Qomolangma for a higher spot on its journey to the peak on Wednesday as part of the country’s mission to remeasure the height of the world’s highest mountain可知,周三,一支由30多名中国测量师组成的考察队离开珠穆朗玛峰大本营,前往更高的地点,这是中国重新测量珠峰高度任务的一部分。根据此处使用的语言描述方式可推知,这篇文章来自于一篇新闻报道。故选C

2

推理判断题。根据第三段To ensure the accuracy of the measurement, and to work it in a more scientific way, experts from the Chinese Academy of Surveying and Mapping, the Shaanxi Bureau of Surveying, and the China Geological Survey were invited to assist in the technical design and planning of the project from the beginning.可知,为了保证测量的准确性,使测量更加科学,从一开始就邀请了中国测绘研究院、陕西省测绘局和中国地质调查局的专家协助进行技术设计和规划。由此可知,邀请众多专家支持,保证了测量的准确性。故选A

3

细节理解题。根据最后一段中的The Chinese government has conducted six large-scale surveys and measurements on Qomolangma in the past few decades可知,在过去的几十年里,中国政府已经对珠穆朗玛峰进行了六次大规模的调查和测量。由此可知,这是第7次大规模的珠峰普查。故选B

4

主旨大意题。根据第一段内容及下文介绍可知,本文主要介绍了中国对珠穆朗玛峰的重新测量。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Meeting at a church on a Friday night is not usual for most college students,but it is usual for the women members of the Alcoholics Anonymous(AA)in my hometown, which is an organization for alcoholics who want to stop drinking alcohol.AA is founded upon a number of principles,including twelve steps and twelve traditions,but the only requirement for becoming a member is a strong wish to stop drinking.

The AA meeting I attended was in a speaker week,which meant that most of the time was spent listening to a member talking about her journey with alcohol.The speaker told other members her true story of alcohol problems.The group processed the story in a positive way.I noticed several times when members laughed,smiled,and made brief supporting comments while she spoke.Later,a member named Lucy shared with me her view that"this is the kind of place where you can talk about things,and everyone just laughs...no judgment but support."Being able to talk about her feelings and experiences,receiving support,and the lack of judgment were a large part of her decision to keep coming to the meetings.

Years later,I looked back on the meeting I attended with positive memories.The members at the meeting were mothers,sisters,grandmothers,aunts,daughters,and friends.Some were professionals, some were students,and some were unemployed. Despite their differences,they united in their common goal for a better life.AA is a prime example of how a group of people follow a program and work together at changing their habits.The meeting changed the way I looked at addiction-it was no longer a monster. Now I think it's essential to have support when you're struggling with addiction,just as with any lifestyle change.

1What is the purpose of the Alcoholics Anonymous?

A.To create a program for college students.

B.To improve the alcohol industry.

C.To help people give up drinking.

D.To break twelve traditions.

2What is most likely to hurt Lucy's feelings according to the text?

A.Unfriendly judgment on her stories.

B.Loud laughter from the audiences.

C.Too little time left for her.

D.Silence after her speech.

3What is the text mainly about?

A.Sharing feelings with friends.

B.My experience of an AA meeting.

C.AA helping women lead a better life.

D.Tips on getting rid of alcohol addiction.

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

I looked out at the smiling faces packed into the school hall. Flashes from cameras lit up in all directions. The applause filled my ears. I had done it. I had really done it.

Just a few months earlier, I would never have pictured myself acting in a play in front of two hundred people."Not for a million dollars," I would have said. But when the time came, I got up on stage and faced one of my greatest fears-and discovered I could do more than I ever gave myself credit for. I found a new person inside me, a much more daring, outgoing person who had been hidden all along, just waiting for the opportunity to appear.

If not for my teacher, Mrs Sather, I might never have found that opportunity.

In the first and second grade, I was extremely shy. I had friends, but it just wasn't in my personality to be very outgoing, even when I knew someone well. I was afraid I would do or say something wrong, so usually I just smiled and listened to other people's conversations. I did well in school and I loved to write. However, I would escape into my writing, where I could be myself and never had to worry about what other people thought of me. In my stories, I was never shy.

My teacher, Mrs Sather, always encouraged me to write more. She told our class to go after our dreams and dig in with both hands. I think she was one of the first people to see my inner strength. One day, she announced that our class was going to perform a play she had written." I'll begin to cast everyone tomorrow," she said." I need someone who is not afraid to be on stage in front of a lot of people to play the lead part of Dorothy. Anybody want to try?" A few excited hands shot up-mine, of course, was not one of them-and Mrs Sather smiled." We'll talk more about it tomorrow," she said. Then the bell rang and my classmates slowly left the classroom.

Paragraph 1:

When I was loading up my backpack, Mrs Sather asked me to go to her.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

Hearing Mrs Sather's words,I realized it was time to make a change.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】How to be a Good Listener

Being a good listener can help you see the world through the eyes of others. 1 Good listening skills can provide you with a deeper level of understanding about someone’s situation. If you want to know how to be a good listener, read on to get started.

1. Place yourself in other people’s shoes It’s easy to only consider the impact of the other person’s “telling” on you. But you must open out and look at the problems from the other person’s view. 2

2. Avoid comparing the person’s experiences to your own. You may think that the best thing you can do to really listen is to compare the person’s experiences to your own. But this type of thinking actually makes the person feel like you’re not really listening at all. 3 That means that you’re focusing more on yourself than on the person’s situation.

3. 4 Some people think that, when they’re listening, they should find a quick and easy solution to the person’s problem. According to the research, it is totally wrong to do so. Instead focus on absorbing everything the person is saying to you. Only after that can you really try to help.

4. Know what not to do. Knowing what to avoid when you’re trying to be a good listener can be almost as helpful as knowing what to do. If you want the speaker to take you seriously you’d better not interrupt in the middle of a point. 5 Make eye contact with the person so that he or she realizes that you are listening with interest.

A.Don’t try to help immediately.

B.Avoid saying “I” or “me” a lot.

C.Try to solve the person’s problem quickly.

D.Don’t try to change the subject even if it’s a little uncomfortable.

E.If so, you would see your way through the problems much faster.

F.Therefore you’d better listen to what the person is saying carefully.

G.It enriches your understanding and expands your capacity for empathy (同情).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网