题目内容

Students from Florida International University in. Miami walked on water Thursday for a class assignment. To do it, they wore aquatic (水上的)shoes they designed and created.

Alex Quinones was the first to make it to the other side of a 175-foot lake on campus in record time - just over a minute. Quinones, who wore oversized boat-like shoes, also won last year and will receive $ 500. Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an '6A" on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves, Materials and Methods Construction Class. "It's traditional in a school of architecture to do boats out of cardboard for a boat race. I thought our students were a little bit more special than that, " Canaves said. "We decided to do the walk on water event to take it to the next level. "

A total of 79 students competed in the race this year in 41 teams. Only 10 teams failed to cross the lake. Others who fell got back up and made it to the end. The race is open to all students and anyone in the community. The youngest person to ever participate was a 9-year-old girl who competed in place of her mother, while the oldest was a 67-year-old female.

A large crowd on campus joined Canaves as he cheered on the racers. He shouted encouraging words, but also laughed as some unsteadily made their way to the end.

"A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better, " he said. It is also a lesson in life for the students.

"Anything, including walking on water, is possible, if you do the research,test it and go through the design process seriously.

1.Which statement about Alex 'Quinones is ture ?

A. He finished the race in less than a minute.

B. He won the race with the help of 2 boats.

C. He failed the race last year.

D. He set a new record this year.

2.For what purpose did the students take part in the race?

A. To go across the lake to school.

B. To test their balance on the water.

C. To pass Professor Canaves’ class.

D. To win the prize money of $ 500.

3.Which of the following is true about the race?

A. The students who fell into the water had to quit.

B. More than 20 teams failed to cross the lake.

C. The students kept silent when the other racers competed.

D. The youngest competitor competed instead of her mother.

4.According to Canaves, this race can help the students

A. understand designing better

B. achieve almost everything

C. work together and unite as one

D. walk on the surface of water

5.What is the purpose of this passage?

A. To advertise a student' s program.

B. To report an interesting assignment.

C. To introduce a creative professor.

D. To encourage special events on campus.

1.D

2.C

3.D

4.A

5.B

【解析】

试题解析:本文开始介绍了穿着水上鞋在湖面行走的运动,而这个运动竟然是一个高校的课程任务,接着介绍了与这个运动相关的有趣的事,教授安排这个任务的目的是希望同学们能够更好地理解设计。并告诉大家,任何事情即使是在水上行走,只要你肯用心设计,并耐心测试,都是可能的。

1.】D 推理判断题。由第二段第一句“Alex Quinones was the first to make it to the other side of a 175-foot lake on campus in record time - just over a minute.”可知,Alex Ouinones是校园里第一个打破穿着鞋子穿过175英尺的湖记录的人,且打破记录一分钟,故选D。

2.】C 细节理解题。第二段中提到“Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an '6A" on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves, Materials and Methods Construction Class.”学生们不得不穿着水上鞋穿过湖面,为了在教授的课上获得“6A”的成绩。故选C。

3.】D 细节理解题。第三段最后提到:“The youngest person to ever participate was a 9-year-old girl who competed in place of her mother.”最年轻的是一个9岁的小姑娘,她代替她妈妈参赛。故选D。

4.】A 细节理解题。倒数第二段:“A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better”教授说,做这个活动一部分原因是为了让同学们更好地理解设计,并设计得更好。故选A。

5.】B 主旨大意题。作者介绍了一个教授有趣的课程任务,并介绍了任务目标以及与任务相关的有趣的人和事,并不是单纯地为了介绍教授或课程本身,故选B。

考点:考查说明文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee (裁判) and rarely take trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself.

Grown-ups can hardly find children’s game exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple game again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinary afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.

It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.

1.What is true about children when they play games?

A. They can stop playing any time they like.

B. They can test their personal abilities.

C. They want to pick a better team.

D. They don’t need rules.

2.To become a leader in a game, the child has to _________.

A. be a useful partner

B. wait for his turn

C. be confident in himself

D. be popular among his playmates

3.Why does a child like playing games?

A. Because he can be someone other than himself.

B. Because he can become popular among friends.

C. Because he finds he is always lucky in games.

D. Because he likes the place where he plays a game.

4.Which is the best title for this passage?

A. Rules in Children’s Games

B. Advantages of Playing Games for Children

C. Reasons for Children’s Games

D. How to Be a Popular Game Player

A man accused (指控)of failing to return more than 700 children’s books to five different libraries was allowed to get out of prison yesterday after a book publisher agreed to pay his bail(保释金)of $1,000. The publisher said, “ There’s a story here. This is a man who books. He just can’t them. He hasn’t stolen a(n) book. So what’s the crime ? We think that Mr Barush has a story to tell. We plan to his story.”

When asked why he didn’t return the books, Mr Barush said, “ Well, how could I? They became to me. I was afraid to return them because I knew that kids or dogs would get hold of these books and chew them up, them around, tear the , spill soda on them, and drown them in the toilet.”

He continued, “ Books are people, too! They talk to you, they take care of you, and they enrich you with and humor and love. A book is a member of my family. How could I kick it ? I repaired torn pages. I the dust on them with a cloth, I turned pages so they could and get some fresh air.”

“ Every week I them on their shelves so they could meet new friends. My books were HAPPY books. You could tell just by looking at them. Now they’re all back in the library, on the floors, at the of all those runny-nosed kids. I can hear them calling me! I need to them. Excuse me. I have to go now.”

1.A. loves B. hates C. sells D. repairs

2.A. take care of B. get along of C. let go of D. look up to

3.A. interesting B. expensive C. single D. thick

4.A. retell B. include C. discuss D. publish

5.A. home B. teacher C. family D. enemy

6.A. throw B. turn C. show D. invite

7.A. words B. pages C. headlines D. shapes

8.A. chance B. respect C. wisdom D. direction

9.A. out B. up C. above D. below

10.A. ignored B. covered C. replaced D. cleaned

11.A. soft B. colorful C. dirty D. strong

12.A. dance B. swim C. breathe D. sing

13.A. discovered B. reorganized C. remembered D. introduced

14.A. mercy B. charge C. center D. request

15.A. borrow B. rescue C. answer D. recognize

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网