题目内容
Students from Florida International University in. Miami walked on water Thursday for a class assignment. To do it, they wore aquatic (水上的)shoes they designed and created.
Alex Quinones was the first to make it to the other side of a 175-foot lake on campus in record time - just over a minute. Quinones, who wore oversized boat-like shoes, also won last year and will receive $ 500. Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an '6A" on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves, Materials and Methods Construction Class. "It's traditional in a school of architecture to do boats out of cardboard for a boat race. I thought our students were a little bit more special than that, " Canaves said. "We decided to do the walk on water event to take it to the next level. "
A total of 79 students competed in the race this year in 41 teams. Only 10 teams failed to cross the lake. Others who fell got back up and made it to the end. The race is open to all students and anyone in the community. The youngest person to ever participate was a 9-year-old girl who competed in place of her mother, while the oldest was a 67-year-old female.
A large crowd on campus joined Canaves as he cheered on the racers. He shouted encouraging words, but also laughed as some unsteadily made their way to the end.
"A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better, " he said. It is also a lesson in life for the students.
"Anything, including walking on water, is possible, if you do the research,test it and go through the design process seriously.
1.Which statement about Alex 'Quinones is ture ?
A. He finished the race in less than a minute.
B. He won the race with the help of 2 boats.
C. He failed the race last year.
D. He set a new record this year.
2.For what purpose did the students take part in the race?
A. To go across the lake to school.
B. To test their balance on the water.
C. To pass Professor Canaves’ class.
D. To win the prize money of $ 500.
3.Which of the following is true about the race?
A. The students who fell into the water had to quit.
B. More than 20 teams failed to cross the lake.
C. The students kept silent when the other racers competed.
D. The youngest competitor competed instead of her mother.
4.According to Canaves, this race can help the students
A. understand designing better
B. achieve almost everything
C. work together and unite as one
D. walk on the surface of water
5.What is the purpose of this passage?
A. To advertise a student' s program.
B. To report an interesting assignment.
C. To introduce a creative professor.
D. To encourage special events on campus.
1.D
2.C
3.D
4.A
5.B
【解析】
试题解析:本文开始介绍了穿着水上鞋在湖面行走的运动,而这个运动竟然是一个高校的课程任务,接着介绍了与这个运动相关的有趣的事,教授安排这个任务的目的是希望同学们能够更好地理解设计。并告诉大家,任何事情即使是在水上行走,只要你肯用心设计,并耐心测试,都是可能的。
1.】D 推理判断题。由第二段第一句“Alex Quinones was the first to make it to the other side of a 175-foot lake on campus in record time - just over a minute.”可知,Alex Ouinones是校园里第一个打破穿着鞋子穿过175英尺的湖记录的人,且打破记录一分钟,故选D。
2.】C 细节理解题。第二段中提到“Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an '6A" on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves, Materials and Methods Construction Class.”学生们不得不穿着水上鞋穿过湖面,为了在教授的课上获得“6A”的成绩。故选C。
3.】D 细节理解题。第三段最后提到:“The youngest person to ever participate was a 9-year-old girl who competed in place of her mother.”最年轻的是一个9岁的小姑娘,她代替她妈妈参赛。故选D。
4.】A 细节理解题。倒数第二段:“A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better”教授说,做这个活动一部分原因是为了让同学们更好地理解设计,并设计得更好。故选A。
5.】B 主旨大意题。作者介绍了一个教授有趣的课程任务,并介绍了任务目标以及与任务相关的有趣的人和事,并不是单纯地为了介绍教授或课程本身,故选B。
考点:考查说明文阅读。