题目内容
When a Swedish ship that sank in 1628 was recovered from the port of Stockholm, historians and scientists were overjoyed with the chance to examine the remains of the past. The ship construction showed how ships were built and operated during the seventeenth century. In this way, artifacts, objects made by human beings, provided a picture of daily life almost 400 years ago.
Underwater archaeology-the study of ships, aircraft and human settlements that have sunk under large bodies of water-is really a product of the last 50 years. The rapid growth of this new area of study has occurred because of the invention of better diving equipment .Besides the Swedish ship wreck(残骸),underwater archaeologists have made more exciting discoveries such as the 5000-year-old boats in the Mediterranean Sea.
Underwater archaeology can provide facts abut the past. In ancient ports all over the world are ships sunken in the past 6,000 years. There are also sunken settlements in seas and lakes telling of pelples way of life and their systems of trade in ancient times. Underwater archaeologists want to study these objects to add to the world's knowledge of history, but they have to fight two enemies. One enemy is treasure hunters who dive for ancient artifacts that they can sell to collectors. Once sold, these objects are lost to experts. The second enemy is dredging machines(挖掘机)often used to repair ports. These machines destroy wrecks and artifacts or bury them deeper under sand and mud. By teaching the public about the importance of underwater“museums”of the past, archaeologists are hoping to get support for laws to protect underwater treasures.
1.What purpose does Paragraph 1 serve in the passage?
A. To provide background information of the topic
B. To attract readers' attention to the topic
C. To use an example to support the topic
D. To offer basic knowledge of the topic
2.The aim of underwater archaeology is to_________ .
A. exploit water bodies B. search for underwater life
C. study underwater artifacts D. examine underwater environment
3.Underwater archaeologists are worried because_____.
A. sea hunters have better diving equipment
B. their knowledge of world history is limited
C. dredging machines cause damage to the ports
D. sold artifacts can hardly be regained for research
4.What is the main purpose of the passage?
A. To introduce a young branch of learning. B. To discuss the scientists’problems.
C. To explain people’s way of life in the past. D. To describe the sunken ships.
1.B
【解析】:一般说明性质的文章比较乏味,因此为了使我们更具体明确的了解到水下考古的意义,文章开始用讲故事的方式把我们引到考古学这个方向来后面大篇幅的重要是将了水下考古的意义和发展。
【考点】:篇章结构理解题。
【易错点】:对文章结构的错误了解容易选A。
2.C
【解析】:从文章第二段可以看到:Underwater archaeology-the study of ships, aircraft and human settlements that have sunk under large bodies of water。水下考古的目的是研究船只、文物和human settlements。B是搜寻水下生物文章没有谈到,而D说是检查水下环境更谈不上,因此符合archaeology这个词解释的只有C。
【考点】:文章细节理解。
【易错点】:因为片面的理解这个句子,所以容易错选A
3.D
【解析】:文章有:One enemy is treasure hunters who dive for ancient artifacts that they can sell to collectors. Once sold, these objects are lost to experts.盗文物者会使得文物流失而不能进行科学的分析和研究。C答案中注意的是dredging machines是在维修port在这个过程有破坏的是destroy wrecks and artifacts or bury them deeper under sand and mud。因此不能选。
【考点】:文章细节理解题。
【易错点】:搞错了dredging machines破坏的对象容易错选C。
4.A
【解析】:文章的结构是先引出topic- Underwater archaeology,然后根据这个主题讨论了其发展以及现在所面临的困境,文章自始至终都是围绕水下考古这个主题展开的。B、C、D三个的答案都只说到了一个方面。
【考点】:文章归纳总结题。
【易错点】:由于不完整的归纳容易错选B。
【篇章分析】:本篇文章是一个夹叙夹议的文章。向我们阐述了水下考古的意义和发展以及水下考古所面临的困境。
Directions:For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A., B, C and D. Fill in each blank with a word or phrase that best fits the context.
Girls are born to imagine, particularly those at the age of seventeen or eighteen. 【小题1】 , I was one of them and sometimes I would go to extremes. I mean I tended to imagine too much. That was exactly what happened this time, 【小题2】 me great embarrassment.
I was waiting for my train home at the station when a boy 【小题3】 at my side. His beautifully-curved face, his fashionable clothing and everything else about him, was so 【小题4】 that I just couldn’t help looking at him. What was more exciting was that , he was also stealing some 【小题5】 at me, which made me blush(脸红) to the ends of my ears! Still, I tried to be calm and 【小题6】 that nothing had happened. However, once again when our eyes met, I could hear my heart beating. I lowered my head to escape his eyes, but my thoroughly red face had made 【小题7】 known .
To my pleasant surprise, my imagination came true this time, as the handsome guy was drawing near! “Oh, please! Don’t 【小题8】 .” Look at me. I am so sweaty and sloppy(不整洁的). Please don’t ask for my telephone number. You know I will give it to you without 【小题9】 , and that is so unladylike.
I was still struggling when he stood right in front of me. “Excuse me…” he said with a slight hesitation. His voice was so nice, but I wish I had not 【小题10】 it. “I am sorry, but could you please give me my 【小题11】 back? Yours is over there.” Oh my God! Nothing could have been more 【小题12】 when I handed his bag back to him, as shame almost brought me to tears.
From that , I drew a big lesson: never imagine too much if someone just gives you a few glances.
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
| 【小题21】 |
|
| 【小题22】 |
|
| 【小题23】 |
|
| 【小题24】 |
|
Bringing Art into Hospitals.
The medical world is slowly realizing that the quality of the environment in hospitals may play an important role in helping patients to recover(康复).
As part of a nationwide effort in Britain to bring art out of the museums and into public places, some of the country’s best artists have been called in to change older hospitals and to soften the hard, modern buildings. Of the 2500 national health service hospitals in Britain, almost 100 now have collections of art in passages(走廊), waiting areas and treatment rooms.
These recent movements were first started by one artist, Peter Senior, who set up his studio at a Manchester hospital in northeastern England during the early 1970’s. He felt the artist had lost his place in modern society, and that art should be enjoyed by more people.
A common hospital waiting room might have as many as 5000 visitors each week. What a good place to hold exhibitions(展览) of art! Senior held the first exhibition of his own paintings in the waiting area of the Manchester Royal Hospital in 1975. Believed to be Britain’s first hospital artist, Senior was so much in demand that he was soon joined by a team of six young art school graduates.
The effect is amazing. Now in the passages and waiting rooms the visitors experience a full view of fresh colors, playful images(形象) and restful courtyards.
The quality of the environment may reduce the need for expensive drugs when a patient is recovering from an illness. A study has shown that a patient who had a view onto gardens needed half the number of strong pain killers compared with(与……相比) patients who had no view at all or only a brick wall to look at.
【小题1】Some best artists of Britain have been called in to_____
| A.set up new hospitals |
| B.make the corners of hospital collect paintings |
| C.bring art into hospitals |
| D.help patients recover from serious illness |
| A.patients no longer take drugs to kill their pains |
| B.patients don’t have to stay long in hospital |
| C.patients need fewer pain killers when they suffer from an illness |
| D.patients feel happy in hospital |
| A.the role of hospital environment is being recognized |
| B.hospital artists have done more than doctors |
| C.exhibitions attract more people in hospitals than in museums |
| D.the hospitals is a better place for people than the museum in Britain |
Habits, whether good or bad, are gradually formed. When a person does a certain thing again, he is driven by some unseen force to do the same thing repeatedly, then a habit is formed. Once a habit is formed, it is difficult, and sometimes impossible, to get rid of. It is therefore very important that we should pay great attention to the formation of habits. Children often form bad habits, some of which remain with them as long as they live. Older persons also form bad habits lasting as long as they live, and sometimes become ruined by them.
There are other habits which, when formed in early life, are of great help. Many successful men say that much of their success has something to do with certain habits in early life, such as early rising, honesty and so on.
Among the habits which children should not form are laziness, lying, stealing and so on. These are all easily formed habits. Unfortunately older persons often form habits which could have been avoided(避免).
We should keep away from(远离) all these bad habits, and try to form such habits as will be good for ourselves and others.
【小题1】________ are formed little by little.
| A.Good habits | B.Bad habits |
| C.Both good habits and bad habits | D.Either good habits or bad habits |
| A.bad habits | B.good habits | C.children | D.other persons |
| A.to form bad habits; to form good habits |
| B.to form good habits; to form bad habits |
| C.to form such habits as will be good; to get rid of bad habits |
| D.to get rid of bad habits; to form good habits |
| A.Because habits are of great help to every one of us. |
| B.Because a man can never get rid of a habit. |
| C.Because it's hard and sometimes even impossible to throw away bad habits. |
| D.Because we are forced to do them again and again. |
| A.has something to do with success |
| B.is an easily formed habit |
| C.is such a habit as should have been avoided |
| D.is such a habit as will be kept |