题目内容

【题目】My community and suite are still recovering from the disaster that struck recently. A wall of storms with hurricane force winds struck late on a Friday evening knocking down trees, blocking roads, damaging homes, and destroying power lines.

Hundreds of people suddenly found themselves in the dark without water, electricity, air conditioning, telephones, the Internet, and television. They found themselves cut off from the modem world enduring uncomfortable heat.

The most amazing thing happened, however, as the reality of the crisis sank in: it brought out the best in us. While there were a few acts of selfishness and stealing they were covered by the wave of love that came from the hearts of so many.

People shared their food, ice, and gas. People who still had power opened their homes to those who had none. People rushed out to clear roads and homes. Selfless power crews worked around the clock to repair the damage and restore electricity. People gathered to talk, share hugs and offer words of hope and faith that God would see them through it all. Strangers came together as one family to help each other in this time of great need.

It was such a joy seeing all these people acting like true Children of God under the most trying circumstances. Life's disasters often strike all of us. No one is spared. We all get hurt and challenged. How we respond to them, though, is up to us. We can let them bring out the worst or the best in us. We can react to them like demons of selfishness or like angels of love.

May you always bring the best from your heart and soul to whatever life may throw at you then May you live all of your days here with so much love that Heaven sings and God smiles.

1How were the community and state affected by the storm?

A. Power lines were restored. B. People were blocking the roads.

C. Electricity supply was cut off. D. The unbearable heat killed people.

2Why did the reality bring out the best in people?

A. Because there were no acts of selfishness and stealing.

B. Because people were busy repairing the damaged roads.

C. Because Children of God got all of people together here.

D. Because people are only too ready to help others selflessly.

3What docs “trying” in paragraph 5 mean?

A. easy. B. difficult.

C. convenient. D. comfortable.

4What suggestion does the writer give when it comes lo difficulties?

A. Throw your heart to life.

B. Leave your soul to demons.

C. Face difficulties with love.

D. Choose whatever you like.

【答案】

1C

2D

3B

4C

【解析】本文是一篇记叙文,讲述了自己的社区被暴风袭击,所有设施都遭到破坏,但在这个危急的时刻,人们相互帮助,相互鼓励,共同面对灾难,这让作者感受到人与人之间的爱。

1细节理解题。根据文中“A wall of storms with hurricane force winds struck late on a Friday evening knocking down trees, blocking roads, damaging homes, and destroying power lines.”星期五晚上,一股暴风袭击了一堵墙,撞倒了树木,堵塞了道路,毁坏了房屋,毁坏了电线。可知C符合题意,故选C。

2细节理解题。根据文中第四段内容People shared their food, ice, and gas. People who still ...time of great need.可知在那个关键的时候人们互相帮助,分享食物,积极抢修,相互鼓励,所以应该是人们的相互帮助让现实变得美好,D符合语境,故选D。

3词义猜测题。“It was such a joy seeing all these people acting like true Children of God under the most trying circumstances.”句意为看到这些人在最艰难的情况下表现得像上帝的真正孩子,真是太令人高兴了。 trying circumstances意为最艰难的情况下,B符合此种意义,故选B。

4细节理解题。由最后一段的内容“May you always bring the best from your heart...sings and God smiles.”可知作者建议我们带着爱面对以后生活的所有,C符合语境,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“I like photography because it captures amazing things that you might not see again,” Timmy Walsh says. He takes pictures of flowers, sunsets and road signs. But those photos don’t usually end up in a scrapbook(剪贴簿) or on his bedroom walls.

When Timmy was five, he found out that his aunt Bev had lung cancer. He wanted to do something to help her. His first idea was to sell his photos from a lemonade--type stand in front of his house in Pennsylvania. “My mom said it wouldn’t work because we were not on a busy street,” Timmy explains.

His next idea was to have an art show. Timmy decorated his home with candles, flowers, and white lights. Then he arranged his photos. Timmy’s mom, Sheila, remembers: “Our dining-room table was filled, the living room—everything was filled with photos.” Friends, family, and Timmy’s teachers came to the show. He raised more than $300 for cancer research that night. Aunt Bev was “very happy and excited,” he says.

After a local newspaper wrote a story about Timmy’s photos, a volunteer offered to help him set up a website. As people learned about his cause, called Camera for a Cure, Timmy began receiving invitations to sell his pictures at art galleries and fund-raisers. Since then, his work has appeared in more than 20 shows.

When Timmy is at a show, he greets each customer and talks about what he was thinking when he took his photos. And he always shares facts about lung cancer. Sometimes donations and sales are slow, but that doesn’t bother him. “It doesn’t matter how much money we made because we just raised awareness,” he says. Timmy knows that finding a cure for lung cancer will take time and effort. So Timmy will keep doing his part by shooting and selling photos of the things he sees.

1Before Timmy started Camera for a Cure, he ________.

A. always sold lemonade in front of his house.

B. liked making scrapbooks by using his photos.

C. had developed a deep interest in photography.

D. had been providing photos for a local newspaper.

2What can we learn about the art show Timmy held at his home?

A. It was generally popular.

B. It cost $300 to organize it.

C. It was funded by Aunt Bev.

D. It was advertised on a website.

3For Timmy, what’s the benefit of selling his photos at art galleries?

A. Raising money more quickly.

B. Improving his photographic skills

C. Exchanging ideas with other artists.

D. Increasing public awareness of lung cancer.

4Which of the following can best describe Timmy?

A. Proud and confident.

B. Imaginative but cautious.

C. Generous but self-centered.

D. Determined and warm-hearted.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网