题目内容

【题目】阅读理解
You might make a disgusted face when you notice that the person waiting in their car at the red light next to you is picking their nose,but admit it,you do it too.And while it might be the natural option when there isn't a box of tissues around,it can be bad for you.The main reasons people feel the need to pick their nose is to clear it of dried liquid,stop an itch(痒),or just because it feels good.Boogers(鼻屎)form when dried liquid and cilia,the tiny hairs that line the nostrils(鼻孔),trap the dust,dirt,and other things.When boogers build up in your nose,it can be uncomfortable,and sometimes just blowing into a tissue doesn't do the trick.
Otolaryngologist Erich P.Voigt, MD ,told Business Insider that picking your nose can cause injuries and bleeding within your nostrils.That's not terribly damaging,but when the bacteria from your hands get into your body,it can cause a cold and flu.So doctors strongly suggest not picking the nose.
If dry winter air is causing the dirty liquid to harden in your nostrils,making you want to pick,consider damping the air at home,or taking a steam shower to soften things up in there.
Children, who are most famous for having a finger up their nose,sometimes don't realize how much injury they're causing,and sometimes it.can lead to nose bleeds.
So, next time you go to pick your nose,think about how many bacteria are on your hands and in your boogers, and maybe reach for a tissue instead.Even if you 're alone,and not waiting for the light to turn green,please,use a tissue.
(1)Why do people pick their nose?
A.Because they want to disgust others.
B.Because they have the need to do it.
C.Because they have nothing else to do.
D.Because they don't have tissues around.
(2)Which of the following can replace the underlined part " do the trick" in Paragraph 1?
A.act
B.work
C.play
D.help
(3)Which can help people avoid a cold and flu according to the text?
A.Stopping nose picking.
B.Using tissues regularly.
C.Taking a shower every day.
D.Keeping the air wet at home.
(4)What should you do when you have to pick your nose?
A.Be careful not to cause bleeding.
B.Use a tissue instead of bare fingers.
C.Wait for the light to turn red if you are driving.
D.Wash up your hands and clear your fingernails.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】本文介绍如何去挖鼻屎,应该注意什么。
(1)B细节理解题。根据第一段中The main reasons people feel the need to pick their nose is to clear it of dried liquid,stop an itch(痒),or just because it feels good.可知人掏鼻子,是因为他们有需要去做。故选B。
(2)D词义猜测题。第一段讲的是人们为什么挖鼻屎。根据第一段中.When boogers build up in your nose,it can be uncomfortable,and sometimes just blowing into a tissue doesn't do the trick.可知当鼻屎增强时,它会不舒服的,有时候,仅仅纸巾已经不起作用。可知划线词do the trick的意思应该是help。故选D。
(3)A细节理解题。根据第二段中but when the bacteria from your hands get into your body, it can cause a cold and flu. So doctors strongly suggest not picking the nose.可知医生建议不要挖鼻屎。故选A。
(4)B细节理解题。根据最后一段中So,next time you go to pick your nose,think about how many bacteria are on your hands and in your boogers, and maybe reach for a tissue instead.可知当你必须挖鼻屎时最好用纸巾代替手指。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Republic of Vanuatu is an island nation located in the South Pacific Ocean. It was one of the poorest nations in the region. Within the last five years, however, it has become a hot spot for adventure travelers. In 2006 it was voted the happiest place on Earth. The reason is not that Vanuatu are the richest but that Vanuatu has white-sand islands, clear waters, the world’s most accessible live volcano, great diving and food that grows faster than it can be picked.

With a population of about 221,000, Vanuatu has 113 languages, which is a result of 3,000 years of immigration from many Pacific countries. There are three official languages: English, French, and Bislama. Bislama developed from South Pacific English, a simplified language that traders and other foreigners used it to communicate with speakers of the many local languages.

Most of the islands are mountainous and of volcanic origin. There are several active volcanoes in Vanuatu, including Yasur on the island of Tanna, one of the world’s most accessible volcanoes. If you’ve ever fancied getting close to a volcano, here’s your chance.

Vanuatu Post’s Underwater Post Office has quickly become one of the busiest post offices for postcards in the world! Visitors from around the world want to experience the world’s first under- water post office. The Post Office is only 50 meters offshore and at just three meters below the surface, very appealing to the young and young at heart. Since opening in 2003, the underwater post office has received about 100,000 visitors. They have posted one of the waterproof(防水的)postcards available in Vanuatu; these cards are collected regularly by one of Vanuatu Post’s four trained divers. The underwater branch is manned daily for usually about an hour, longer with demand.

1Vanuatu was voted the happiest place on Earth because _________.

A. it’s the poorest nation in the region

B. it’s Vanuatu that is the richest

C. it’s a favorite place for adventurers

D. it’s blessed with abundant nature

2Which of the following is true about Vanuatu?

A. Bislama developed from local Pacific French.

B. Yasur is one of the live volcanoes in Vanuatu.

C. Vanuatu has more than 113 official languages.

D. Underwater Post Office has opened for 5 years.

3Which of the following would be the most proper title for the text?

A. Working at the underwater branch B. Great diving in amazing Vanuatu

C. A hot spot for adventure travelers D. The busiest post office on Earth

4What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. Various languages. B. Underwater diving.

C. Food in Vanuatu. D. History of Vanuatu.

【题目】任务型阅读
In the age of the keyboard,some people seem to think handwriting lessons are on the way out.
Steve Graham, a literacy professor at Vanderbilt University in Nashville, Tennessee, has been hearing about the death of handwriting for the past fifteen years. He said, "If the results of a survey we have published this year are accurate,it is being taught by about ninety percent of teachers in grades one to three."
Ninety percent of teachers also say their are required to teach handwriting.
Professor Graham says one study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. others teach it for sixty to seventy minutes a day.
Many adults remember learning that way—by copying letters over and over again. Many experts also think handwriting should not be taught by itself. Instead ,they say it should be used as a way to get students to express ideas.
Teachers commonly report that about one-fourth of their students have poor handwriting.Some people might think handwriting is not important anymore because of computers and voice recognition(辨认)programs.
A.After all,that is why we write.
B.Nowadays teachers pay more and more attention to their students' writing.
C.So is it still being taught?
D.But who cares if people know how to write well?
E.But studies have yet to answer the question of how well they are teaching it.
F.Today's thinking is that short periods of practice are better.
G.He says some teachers teach handwriting for ten or fifteen minutes a day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网