题目内容
Bringing art into hospitals
The medical world is gradually realizing that the quality of the environment in hospitals may play a significant role in helping patients to get better.
As part of a nationwide effort in Britain to bring art out of the museums and into public places, some of the country's best artists have been called in to change older hospitals and to soften the hard edges of modern buildings. Of the 2,500 national health service hospitals in Britain, almost 100 now have very valuable collections of present art in passages, waiting areas and treatment rooms.
These recent movements first started by one artist, Peter Senior, who set up his studio at a Manchester hospital in northeastern England during the early 1970s. He felt the artist had lost his place in modern society, and that art should be enjoyed by a wider audience(观众).
A common hospital waiting room might have as many as 500 visitors each week. What a better place to hold regular exhibitions of art? Senior held the first exhibition of his own paintings in the out-patients waiting area of the Manchester Royal Hospital in 1975. Believed to be Britain's first hospital artist, Senior was so much in demand that he was soon joined by a team of six young art school graduates.
The effect is striking. Now in the corridors and waiting rooms the visitor experiences a full view of fresh colors, playful images(形象) and restful courtyards.
The quality of the environment may reduce the need for expensive drugs when a patient is recovering from an illness. A study has shown that patients who had a view onto gardens needed half the number of strong pain killers compared with patients who had no view at all or only a brick wall to look at.
1.Some best artists of Britain have been called in to ________
A. set up new hospitals
B. make the corners of the hospital collect paintings
C. Bring art into hospitals
D. help patients recover form serious illnesses
2. After the improvement of the hospital environment, _________
A. patients no longer take drugs to kill their pains
B. patients don’t have to stay long in hospital
C. patients need fewer pain killers when they suffer from an illness
D. patients feel happy in hospital
3. It can be inferred from the passage that _________
A. the role of hospital environment is important
B. hospital artists have done more than doctors
C. exhibitions attract more audience in hospitals
D. the hospital is a better place for people
1.C
2.C
3.A
【解析】
试题分析:
1.细节理解题。根据“almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment rooms”一句的意义“将近有一百家医院在走廊,候诊区和治疗室里挂有当代重要的艺术品”,可判断出其意义为“用艺术品装饰医院”。故选C。
2.逻辑推理题。根据段落中的信息词语reduce the need for expense和patients who had a view onto a garden needed half the number of strong painkillers可知本段的主题是“医院治疗环境的改善有助于病人的康复”。故选C。
3. 逻辑推理题。根据“Senior was so much in demand”一句可知,医院很需要Senior这样的艺术家。说明人们逐渐认识到了医院环境对治疗的作用。故选A。
考点: 健康环保类阅读