题目内容

People in the United States honor their parents with two special days:Mother‘s Day,on the second Sunday in May,and Father’s Day,on the third Sunday in June.These days are set aside to show love and respect for parents.They raise their children and educate them to be responsible citizens.They give love and care.These two days offer an opportunity to think about the changing roles of mothers and fathers.More mothers now work outside the home.More fathers must help with child care.

These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day people wear carnations(康乃馨).A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at home,as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.

Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents.These are valued more than the ones bought in stores. It is not the value of the gift that is important,but it is “the thought that counts.”Greeting card stores,florists,candy makers,bakeries,telephone companies,and other stores do a lot of business during these holidays.

1.Which is NOT a reason for children to show love and respect for parents?

A.Parents bring up children

B.Parents give love and care to children

C. Parents educate children to be good persons

D. Parents pass away before children grow up

2.What do you know from the passage?

A.Mother‘s Day and Father’s Day are both in May.

B.Fewer women worked outside the home in the past.

C.Not all the children respect their parents.

D.Fathers are not as important as mothers at home.

3.On Mother‘s Day and Father’s Day,____ .

A.people usually have family parties

B.everyone goes to visit the cemetery

C.children always go to parents’home

D. hand-made cards are the most valuable gifts

4. What do you think “florists”do?

A.They sell flowers.

B.They make bread or pastry.

C.They offer enough room for having family parties.

D.They sell special clothes for Mother‘s Day and Father’s Day.

 

1.D

2.B

3.A

4.A

【解析】

试题分析: 本文主要就是介绍了父亲节和母亲节的历史由来以及人们庆祝这两个节日的具体活动

1.细节题。根据第一段These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care.说明ABC三项都是尊敬父母的理由,只有D项文章没有提及,故D符合题目要求。

2.  推理题。根据第一段最后一句More mothers now work outside the home. More fathers must help with child care.说明现在很多母亲都出去工作,而在以前很少有母亲出去上班。故B正确。

3.细节题。根据第二段最后2句On these days families get together at home, as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.说明在这一天很多家庭都举行家庭聚会,故A正确。

4.推理题。根据文章最后一句Greeting card stores, florists, candy makers, bakeries, telephone companies, and other stores do a lot of business during these holidays.说明这些都是一些出售父亲节或者母亲节的礼物的商店,根据上下文的推测说明这里是出售花的生意,故A正确。

考点:社会知识类阅读。

练习册系列答案
相关题目

阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。

1._____________________________ is that we should attach the importance to spoken English.(matter) 最要紧的是我们必须重视英语口语。

2.He is said _____________________________ in England for 10 years, so he can speak it fluently.(study) 据说他在英国学英语有10年了,所以他能讲一口流利的英语。

3.I _____________________________ him the secret.(resist) 我情不自禁地告诉了他那个秘密。

4. _____________________________ ,you can reply to me with several words.(convenient)如果你方便的话你可以简单地回复我。

5.The building in our home town, _____________________________ Tang Dynasty, are still in good condition.(date) 我们的故乡的一些建筑可追溯到唐朝,现在依然保持完好。

6.If only he _____________________________ in the exam, the results would have been better.(careful)如果他在考试中认真一点,结果就会好得多。

7. He didn’t look like his age.——He___________________________ unimaginable difficulties. (go)他看上去与实际年龄不符——他必定经历过难以想象的困难。

8.His suggestion ___________________________ the environment while developing economy is highly thought of by the government.(protect)他建议我们在发展经济的同时要保护环境,这一建议得到政府高度重视。

9.___________________________ in the queue for half an hour, the old man suddenly realize he had left the check in the car.(wait) 排队等了半小时后,那位老实突然意识到他把支票忘在车上了。

10.I___________________________ the book for two hours, but I haven’t finished it yet.(read)这本书我一直读了俩小时但还没读完。

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网