题目内容
【题目】“Regardless of social class, race and age, men say they hate to shop,” says Zukin, City University of New York sociology professor. “Yet when you ask them deeper questions, it turns out that they like to shop. Men generally like to shop for books, music and hardware. But if you ask them about the shopping they do for books or music, they'll say, ‘Well, that's not shopping. That's research.’”
In other words, what men and women call “buying things” and how they approach that task are different.
Women will wander through several 1,000squaremetre stores in search of the perfect party dress. Men will wander through 100 Internet sites in search of the perfect digital camcorder. Women see shopping as a social event. Men see it as a special task or a game to be won.
“Men are frequently shopping to win,” says Ann, a marketing professor at Loyola University of Chicago. “They want to get the best deal. They want to get the best and latest one and if they do that, it makes them happy. When women shop, they're doing it in a way that they want everybody to be very happy,” says Ann. “They're kind of shopping for love.”
“Teenage girls learn to shop from their mums and elder sisters, and they also learn to shop by examining articles in magazines like Seventeen,” Zukin says. “And although men's magazines such as GQ and Esquire have long had shopping articles, it's TV that has the eye of young male shoppers,” say Ann and Zukin.
“Television shows are used by young men in the same way Seventeen or Lucky is used by girls,” says Zukin, “to help make clothing and toiletry choices.”
“Of course, there are men who love to shop and are proud of it,” Ann says. And that is important no matter whether you buy a car or a frying pan. All men love to buy but don't want to get cheated. Ann adds, “There actually are men who are interested, for example, in cooking or shopping or chinaware or things around the home—they become kind of girl magnets. Women like it.”
【1】From the first paragraph we can find that .
A. men are all dishonest B. men like to shop in fact
C. men hate to shop actually D. men are all booklovers
【2】Compared to women, men usually treat shopping .
A. honestly B. frequently
C. seriously D. foolishly
【3】As is shown in this passage, teenage girls go shopping .
A. only with their sisters B. often following magazines
C. only with their mums D. often following TV shows
【4】The underlined word “magnets” in the last paragraph means “ ”.
A. vegetables that make women beautiful
B. magazines that attract young women
C. persons that have a powerful attraction
D. tools that can help housewives much
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】试题分析:本文叙述了社会存在的一种现象,人们往往认为男士不喜欢购物,其实他们对待购物很认真,在网上查询,找最好质量的产品;一般妇女喜欢去街上的商店购物,她是为全家人购买需要的东西;女孩子们购物除了从母亲姐妹那里学点经验,还经常翻阅杂志,看它们的介绍,然后再去购物。
【1】细节理解题。根据it turns out that they like to shop. Men generally like to shop for books, music and hardware.男士其实喜欢购物,故选D。
【2】细节理解题。根据that's not shopping. That's research.男士对待购物更认真,故选B。
【3】细节理解题。they also learn to shop by examining articles in magazines like Seventeen,女孩参考杂志来购物,故选C。
【4】词义猜测题。There actually are men who are interested, for example, in cooking or shopping or chinaware or things around the home-----they become kind of girlmagnets.因为这里的主语they 指的是男士,主语和表语指的是一样的,故选B。