题目内容
The first ancient Olympic Games for which we still have written records were held in 776 BC. Coroebus won the only event at the Olympics. This made him the first Olympic champion in history. Then the Olympic Games developed and continued to be held every four years. In 393 AD, the Roman Emperor Theodosius I, a Christian, put a stop to the Games.
In 1892, a young Frenchman named Pierre de Coubertin suggested starting the Olympic Games again but failed. Two years later, Coubertin organized a meeting with 79 people representing nine countries. At this meeting he got what he wanted. All the delegates at the meeting voted for the Olympic Games. They also decided to have Coubertin found an international committee (委员会) to organize the Games. This committee became the International Olympic Committee (IOC) and Demetrious Vikelas from Greece was chosen to be its first president. Athens was chosen for the revival (复兴) of the Olympic Games and the planning began.
The first modern Olympic Games opened in the first week of April, 1896. Since the Greek government didn’t have enough money to build a stadium, a wealthy Greek man, Georgios Averoff, donated over $100,000 to repair the Panathenaic Stadium built in 330 BC.Since the Games were not well publicized (宣传) internationally, athletes were not nationally chosen but rather came by themselves. Some athletes were tourists who happened to be in the area during the Games.
1.What can we know about the first Olympic Games?
A. There was only one event in it.
B. It opened in the first week of April 1896.
C. Coroebus was the first man to take part in it.
D. It was stopped by the Roman Emperor Theodosius I.
2.Coubertin made his dream come true in ________.
A. 776 B. 1892 C. 1894 D. 1896
3.Which of the following is the right order according to the passage?
a. Coubertin first brought forward his idea to start the Olympic Games.
b. Demetrious from Greece was selected as the first president of IOC.
c. Coroebus became the first Olympic champion.
d. Georgios donated money to repair the Panathenaic Stadium.
A. acdb B. cabd C. bdac D. dcba
4.The best title for the passage would be ________.
A. The History of the Olympics
B. How Coubertin Set up IOC
C. The First Modern Olympic Games
D. Great Changes in Olympic Games
1.A
2.C
3.B
4.A
【解析】
试题分析:本文主要讲了奥运会的历史。作者对于奥运会的产生、中断及发展进行了详细的介绍。
1.推断题。根据Coroebus won the only event at the Olympics. This made him the first Olympic champion in history.可以推断出第一届奥运会只有一个比赛项目,故选A。
2. 细节题。根据In 1892, a young Frenchman named Pierre de Coubertin suggested starting the Olympic Games again but failed. Two years later, Coubertin organized a meeting with 79 people representing nine countries.可知Coubertin在1894年实现自己的梦想,故选C。
3.排序题。根据全文内容,事情发生的先后顺序是,Coroebus成为第一位奥运冠军;Coubertin首先提出举办奥运会的想法;来自于希腊的Demetrious被选为第一位国际奥委会的主席;Georgios捐钱修建了雅典运动场,故选B。
4.概括题。整篇文章都在讲奥运会的历史,故选A。
考点:考查历史文化类短文
Every year mobile phones develop. Imagining what they will look like and be able to do in 2020 is really a challenge. To help, experts have outlined three major mobile trends that they believe will have become reality by then.
Our phones will be so smart in 10 years’ time that they’ll know everything about our situation and warn us when something needs our attention. This is the top prediction of both Nokia and Google. They predict that our cars and home appliances will be able to communicate with our mobile. For example, fridges will tell your mobile to tell you to pick up milk on the way back from work. While driving, your mobile will suggest that you take a different route because there’s a road accident up ahead.
The second trend is in gesture-based controls. People who know the iPhone’s touch-sensitive screen are already familiar with the technology. It translates hand movements into actions on-screen. But gestural communications will make the phone more convenient to use and may completely replace touchpads. According to industry insiders, the most immediate step forward in gestural technology will be in voice recognition. It’s believed voice recognition technology will speed up communications. It is quicker to speak than type. Eventually, phone screens will disappear.
The third major development will change our understanding of a mobile phone. From a single phone, the mobile will be developed into multi-part devices. It is opposite to the current trend in which mobile phones are combining the functions of cameras, music players and game consoles. The prediction is based on the idea that the world will become more wireless and all these—cameras, music players and game consoles—will be wirelessly connected. Mobile phones won’t need to contain these devices because users will be able to control them wirelessly through their phones.
The first paragraph serves as .
A. a lead-in B. a conclusion C. a summary D. a supporting fact
Which of the following is most likely to be the appearance of a mobile phone in 2020?
From the text, we can learn that the future mobile phones will .
A. drive cars for us
B. be controlled by the users’ voices
C. be controlled by home appliances
D. be very big together with separated multiple parts
The text mainly tells us .
A. three major trends of mobile phones
B. what mobile phones will look like in 2020
C. the future mobile phones are gesture-based
D. some new functions of the present mobile phones