题目内容
For incoming freshmen at western Connecticut's suburban Brookfield High School, lifting a backpack weighed down with textbooks is about to give way to tapping out notes and touching electronic pages on an iPad, A few hours away, every student at Burlington High School near Boston.will also start the year with new school-issued iPads, each loaded with electronic textbooks and other online resources in place of traditional texts.Apple officials say they know of more than 600 districts that have launched what are called "one-to-one" programs.
At Burlington High in suburban Boston, Principal Patrick Larkin says the $500 iPads is better than textbooks in the long term, though he said the school will still use traditional texts in some courses if suitable electronic programs aren't yet available." Lark/n said of textbooks, "but they're pretty much outdated the minute they're printed and certainly by the time they're delivered".
But some experts warn that the districts need to ensure they can support the wireless infrastructure (设施), repairs and other costs that accompany a switch to such a tech-heavy approach. Mark Warschauer, an education and informatics professor said, "I think people will like it. I really don't know anybody in high school that wouldn't want to get an iPad," he said. "We're always using technology at home, then when you're at school it's textbooks.so it's a good way to put all of that together." Districts are varied in their policies on how they police students' use.
And the nation's textbook publishing industry, accounting for $ 5.5 billion in yearly sales to secondary schools, is taking notice of the trend with its own shift in a competitive race toward developing curriculum (课程) specifically for iPads. Jay Diskey, executive director of the Association of American Publishers' schools division, said all of the major textbook publishers are moving toward electronic offerings, but at least in the short term, traditional bound textbooks are here to stay."I think one of the real key questions that will be answered over the next several years is what sort of things work best in print for students and what smt of things work best digitally, "
1.The first paragraph is mainly about .
A. a program to promote iPads marketing in new school year
B. a program to spread electronic learning in new school year
C. a plan of how to use iPads in the coming school education
D. a plan of how to use IT technique in die coming school teaching
2.What's the problem for iPads to be used in schools at present?
A. Some students wouldn't like to have iPads in schools.
B. The iPads are too expensive for school students to buy.
C. Most experts oppose the idea that iPads replace paper textbooks.
D. The iPads may be unavailable for some traditional courses.
3.The underlined sentence in the passage implies that _.
A. traditional textbooks are behind the times before they are printed
B. traditional textbooks possibly need to he printed again before delivered
C. contents of traditional textbooks can't be renewed in time as electronic ones do
D. the iPads can deliver information much more rapidly than printed textbooks
4.From the passage we can draw conclusion that .
A.more students tend to use printed textbooks rather than electronic ones
B.textbook publishing houses will develop more electronic textbooks of their own
C.it is impossible for the iPads to be widely used in schools in the future
D.electronic textbooks will take the place of printed ones in new school year
1.B
2.D
3.C
4.B
【解析】
试题分析: 本文讲述的是对于即将进行高中的新生来说,电子课本进行学生的书包,然后展开热烈的讨论对于这一现象 。
1.B 段落大意。第一段讲述Connecticut's suburban Brookfield High School在新学年推广电子学习的事情,不用使用纸质的课本,并且苹果官员也说将提到一个新的一对一的项目,故选B项。
2.D细节理解题。根据第二段提到though he said the school will still use traditional texts in some courses if suitable electronic programs aren't yet available.可见一些传统课程并不适用电子技术,故选D项。
3.C 细节理解题。根据第二段提到At Burlington High in suburban Boston, Principal Patrick Larkin says the $500 iPads is better than textbooks in the long term, though he said the school will still use traditional texts in some courses if suitable electronic programs aren't yet available虽然平板电脑在长期来比纸质的课本要好,虽然学校仍然用传统的课本,但电子课本更新快,故选C项。
4.B 推断题。根据最后一段提到And the nation's textbook publishing industry, accounting for $ 5.5 billion in yearly sales to secondary schools, is taking notice of the trend with its own shift in a competitive race toward developing curriculum (课程) specifically for iPads可知出版商意识到电子书的趋势,故选B项。
考点:日常生活类阅读。