题目内容
11.Why does gratitude matter?Gratitude doesn't just feel good.(36)DLike other positive emotions,feeling grateful on a regular basis can have a big effect on our lives.Brain Research shows that positive emotions are good for our bodies,minds,and brains.
Positive emotions help us see more possibilities and take in more information.They increase our ability to develop skills.(37)E
Positive emotions balance negative emotions out.People who often feel grateful and appreciative are happier,less stressed,and less depressed.Gratitude is like a U-turn on complaining or thinking about what we don't have.(38)BWhen we feel grateful,we might also feel happy,calm,joyful,or glad.
Gratitude can lead to positive actions.When we feel grateful for someone's kindness towards us,we may be more likely to do a kindness in return.(39)GThanking people can make it more likely that they'll do a kindness again.
(40)CWhen we feel and express heartfelt gratitude and appreciation to people in our lives,it creates loving bonds,builds trust,and helps you feel closer.
When we make it a habit to feel grateful and appreciative,it increases our awareness of good things as they happen.That set of attitude of gratitude has positive effects on our mood.
A.It might make you suffer a lot.
B.One positive emotion often leads to another.
C.Gratitude helps us build better relationships.
D.Making a habit of gratitude can also be good for us.
E.In addition,they help us to learn and make good decisions.
F.Find out who you appreciate and what the reasons might be.
G.Your gratitude also can have a positive effect on someone else's actions.
分析 本文讲述了感恩的重要性以及感恩的巨大影响力.
解答 DEBGC
36.D 考查细节理解以及上下文联系.根据"Brain Research shows that positive emotions are good for our bodies,minds,and brains."可知,养成感恩的习惯对我们有好处.故选D.
37.E 考查细节理解以及上下文联系.根据文章内容可知,积极的情绪能帮助我们学习和做出正确的决定.故选E.
38.B 考查细节理解以及上下文联系.根据后面的"When we feel grateful,we might also feel happy,calm,joyful,or glad"可知,一种积极的情绪经常能产生另一种积极的情绪.故选B.
39.G 考查细节理解以及上下文联系.根据"Thanking people can make it more likely that they'll do a kindness again."可知,你的感激也会对别人的行为产生积极的影响.故选G.
40.C 考查细节理解以及上下文联系.根据"When we feel and express heartfelt gratitude and appreciation to people in our lives,it creates loving bonds,builds trust,and helps you feel closer"可知,感恩帮助我们建立更好的人际关系.故选C.
点评 七选五"这样的题型,主要目的在于"考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握.解题时最主要的两个步骤就是1.理清文章的逻辑和结构,2.在所给的原文中找出关键词或者说是线索词.文章的整体思路能帮助你在答案中筛选出符合逻辑的选项,关键词则能帮助你确定更多的细节,排除相近的选项.这些技巧多练练就能孰能生巧.
Goals and actions can help us accomplish more in a year than what some people will accomplish in a lifetime.To prove this (55)C,read the biographies of 56Apeople and you will see that goals and actions( 57)Dplayed a big role in their success.
Remember the (58)Bof Mary Kay Ash,who said,"Don't limit yourself."Many people limit themselves to what they think they can do.You can go (59)Cyour mind lets you.Whatever you believe,remember,you can achieve."
In summary,don't put yourself in a bottle; in other words,move out of what is( 60)Aand secure if you want to move forward.
| 41.A.expectations | B.rules | C.limits | D.lines |
| 42.A.truly | B.naturally | C.tightly | D.partly |
| 43.A.win | B.grasp | C.realize | D.achieve |
| 44.A.remark | B.prize | C.position | D.title |
| 45.A.size | B.length | C.weight | D.height |
| 46.A.doubtful | B.worried | C.anxious | D.curious |
| 47.A.Immediately | B.Gradually | C.Finally | D.Actually |
| 48.A.strange | B.easy | C.funny | D.secret |
| 49.A.nowhere | B.everywhere | C.somewhere | D.anywhere |
| 50.A.shaped | B.formed | C.controlled | D.improved |
| 51.A.understand | B.help | C.influence | D.contact |
| 52.A.dream | B.refuse | C.doubt | D.change |
| 53.A.struggle | B.insist | C.continue | D.plan |
| 54.A.beautiful | B.different | C.solid | D.clear |
| 55.A.theory | B.lesson | C.point | D.evidence |
| 56.A.successful | B.brave | C.friendly | D.careful |
| 57.A.as usual | B.above all | C.at all | D.in fact |
| 58.A.example | B.wisdom | C.statement | D.speech |
| 59.A.as if | B.in case | C.as far as | D.as long as |
| 60.A.comfortable | B.valuable | C.ordinary | D.boring |