题目内容

Many people believe the glare from snow causes snow-blindness. Yet, dark glasses or not , they find themselves suffering from headaches and watering eyes, and even snow-blindness, when exposed to several hours of “snow light”. The United States Army has now determined that glare from snow does not cause snow-blindness in troops in a snow-covered country. Rather, a man's eyes frequently find nothing to focus on in a broad expanse of barren (少植被的) snow-covered terrain (地形). So his gaze continually shifts and jumps back and forth over the entire landscape in search of something to look at. Finding nothing, hour after hour, the eyes never stop searching and the eyeballs become sore and the eye muscles ache. Nature eases this irritation by producing more fluid which covers the eyeball. The fluid covers the eyeball in increasing quantity until vision blurs (模糊), then is obscured (遮蔽), and the result is total, even though temporary, snow-blindness.

Experiments led the Army to a simple method of overcoming this problem. Scouts ahead of a main body of troops are trained to shake snow from evergreen bushes, creating a dotted line as they cross completely snow-covered landscape. Even the scouts themselves throw lightweight, dark colored objects ahead on which they too can focus. The men following can then see something. Their gaze is arrested. Their eyes focus on a bush and having found something to see, stop scouring the snow-blanketed landscape. By focusing their attention on one object at a time, the men can cross the snow without becoming hopelessly snow-blind or lost. In this way the problem of crossing a solid white terrain is overcome.

1.To prevent headaches, watering eyes and blindness caused by the glare from snow, dark

glasses are _________.

A. indispensable and essential B. usefulC. ineffective D. available

2.When the eyes are sore tears are produced to _________.

A. balance the pain B. treat snow-blindness

C. clear the vision D. loosen the muscles 

3.Snow-blindness may be avoided by _________.

A. concentrating on the solid white terrain

B. searching for something to look at in snow-covered terrain

C. providing the eyes with something to focus on

D. covering the eyeballs with more fluid 

4.The scouts shake snow from evergreen bushes in order to _________.

A. prevent the men behind losing their way 

B. beautify the landscape of the terrain

C. warm themselves in the severe cold

D. give the men behind something to see

5.A suitable title for this passage would be _________.

A. nature's cure for snow-blindness

B. snow-blindness and how to overcome it

C. soldiers marching in the snow

D. snow vision and its effect on eyesight

 

1.C

2.A

3.C

4.D

5.B

【解析】

试题分析:本文讲述雪盲,及出现的原因与克服的方法

1.细节理解题。根据第一段提到they find themselves suffering from headaches and watering eyes, and even snow-blindness, when exposed to several hours of “snow light”.戴不戴眼镜都会产生“雪盲”的症状,如头疼,流泪甚至雪盲,故选C项。

2.细节理解题。根据第二段By focusing their attention on one object at a time, the men can cross the snow without becoming hopelessly snow-blind or lost. In this way the problem of crossing a solid white terrain is overcome此时泪水流出来充满眼眶,眼睛看不清,导致雪盲

3.细节理解题。根据第二段提到的侦察兵的做法告诉我们,雪盲的产生是因为在雪地里眼睛找不到具体目标,由于寻找不到看的物体才产生雪盲。人们就将灌木上的雪去掉,扔一些深色物体,其目的是C项。

4.细节理解题。根据第二段提到Scouts ahead of a main body of troops are trained to shake snow from evergreen bushes, creating a dotted line as they cross completely snow-covered landscape.可知目的是给一些背景给他们看,故选D项。

5. 主旨大意。本文讲述雪盲,及出现的原因与克服的方法,故选B项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

About ten years ago, a young and very successful businessman named Josh was traveling down a Chicago neighborhood street. He was going a bit too fast in his shiny, black, 12 cylinder Jaguar XKE, which was only two months old.

  He was watching for kids rushing out from between parked cars and slowed down when he thought he saw something. As his car passed, no child came out, but a brick sailed out and-WHUMP!-it hit the Jag’s shiny black side door! SCREECH...!!!! Immediately Josh stopped the car, jumped out, seized the kid and pushed him up against a parked car. He shouted at the kid, “What was that all about and who are you? Just what the heck are you doing?!” Building up a head of steam, he went on. “That’s my new Jag. That brick you threw is going to cost you a lot of money. Why did you throw it?”

  “Please, mister, please... I’m sorry! I didn’t know what else to do!” begged the youngster. “I threw the brick because no one else would stop!” tears were streaming down the boy’s face as he pointed around the parked car. “It’s my brother, mister,” he said. “He rolled of the curb (路沿)and fell out of his wheelchair and I can’t lift him up.” Sobbing, the boy asked the businessman, “Would you please help me get him back into his wheelchair?” he’s hurt and he’s too heavy for me.”

  Moved beyond words, the young businessman tried hard to swallow the rapidly swelling lump in his throat. Straining, he lifted the young man back into the wheelchair and took out his handkerchief and wiped the scrapers and cuts, checking to see that everything was going to be OK. He then watched the younger brother push him down the sidewalk toward their home.

  It was a long walk back to the black, shining, 12 cylinder Jaguar XKE — a long and slow walk. Josh never did fix the side door of his Jaguar. He kept the dent (凹痕)to remind him not to go through life so fast that someone has to throw a brick at him to get his attention. Feel for the bricks of life coming at you.

1.The boy threw a brick at the businessman’s car because ________.

A. the businessman drove at a high speed  

B. he envied the brand-new car very much

C. he wanted to ask for some money  

D. he wanted to get help from the driver

2.Which of the following is the right order of the story?

a.The younger brother threw a brick at Josh’s car.

b.The elder brother fell out of his wheelchair.

c.The younger brother begged Josh for help.

d.Josh lifted the elder brother back into his wheelchair.

e.Josh shouted at the younger brother.

A. b, a, e, c, d  B. a, c, d, b, e   C. b, a, c, e, d   D. a, c, b, e, d

3.What can we learn from the passage?

A. Josh would accept the money from the kids.  

B. The two kids were Josh’s neighbors.

C. Josh was a kind-hearted man.  

D. Josh’s new car broke down easily.

 

1.___You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how:

Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating , sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. 2.____ A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you realize what is happening to your time.

Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television. When you sit down to study, concentrate on the subject.

Make good use of your time in class. 3.____Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.

Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material. 4._____If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you’ll remember it longer.

Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be over worried.

5._____ You will probably discover many others after you have tried these.

A. There are other methods that might help you with your studying.

B. Don’t forget to set aside enough time for entertainment.

C. Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.

D. No one can become a top student unless he or she works hard.

E. Maybe you are an average student.

F. Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.

G. This will help you understand the next class.

 

阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后字数要求)。

[1]Having a cold is an unpleasant experience, and it is even worse when you have a cough and a running nose. Sometimes we need to see a doctor to free ourselves from these symptoms(症状), but at other times we can treat it at home. One of the ways that you can try is simply drinking lots of water.

[2] There are two reasons why drinking plenty of water will help while you are sick with a cold. The first is an important one. Being sick with a cold puts us at risk of becoming dehydrated(脱水的). Mucus(鼻涕) production and fever both cause this dehydration.

[3] The second reason why drinking lots of water will help during your sickness is that it can help thin the mucus in the chest, which in turn will make coughing it up much easier. The good news is that you can take in your water in more ways than just drinking boring water.

[4]Tea is always , and a good hot tea can also help loosen the mucus. Other good options include juicy fruits and soup. Chicken soup is always a good choice for sickness. One should be careful and stay away from alcohol and caffeine. One more great idea for helping with a cold is to use steam. A vaporizer(喷雾器) is a good choice, and a hot shower will help as well.

[5]If you drink around 8 cups of water a day while you are sick with a cold, you will be able to do away with that cough quicker, and maybe even get over your cold quicker. So next time you are sick with a cold and don’t feel well, drink lots of water, tea and plenty of soup.

1.What is the main idea of this passage? (no more than 9 words)

 

2. What makes you dehydrated when you get a cold?. (no more than 5 words)

 

3. Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words. (no more than 4 words)

Tea is always , and a good hot tea can also help loosen the mucus.

4. What does the word “it” (Line 2, Paragraph 3) probably refer to? (no more than 6 words)

 

5.What can you drink to treat your cold at home?? (no more than 5 words)

 

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网