题目内容

【题目】 Whether you’re a grandparent who takes care of the little ones once or twice a week and is looking for interesting ways to keep them entertained, or a long-distance grandparent relying on technology to stay in touch, we’ve got you covered with the best apps for grandparents.

Story Patch (iPad)

Great for boosting creativity amongst the little ones, but also a challenge that you and the pint-sized writer of your family can do together. The app allows children to create their own themed tale, paired with a choice of over 800 illustrations.

JBaby Grandparents Frame (iPad, iPhone, Android)

They say that a picture is worth a thousand words. Perfect for grandparents who want nothing more than to be involved in every step of their grandchild’s development. It does require a Wi-Fi frame to work, but this can be bought from an electronic store.

Zero to Three - Let’s Play (iPad, iPhone, Android)

With a little help during play time, anything is possible. The app features “boredom killers” and provides fun ideas categorized specifically by age group. Particularly useful when looking after babies or toddlers.

Little Peanut on the Go (iPad, iPhone)

Ideal for parents who want to stay well-connected to their caregivers and children while away. It allows them to share schedules with you if you’re in charge of the grandchildren and it may just give them some peace of mind if they’re leaving their children for the first time.

Toilet Finder (iPad, iPhone)

Especially useful when you happen to find yourself in a sticky spot (after your grandchild has alerted you to their “need” at the last minute, of course). Through ‘satellite navigation’ signals, your phone or tablet tracks the nearest loo to your current location. A potential life-saver when you’re out and about.

1Which of the following can be used in Android system?

A. Story Patch.B. Little Peanut on the Go.

C. Toilet Finder.D. Zero to Three — Let’s Play.

2What can we know about the apps?

A. Toilet Finder can be used through voice signals.

B. Zero to Three — Let’s Play can provide lots of entertainment.

C. We can download JBaby Grandparents Frame from the App Store for free.

D. Grandparents can share location with caregivers by Little Peanut on the Go.

3What is the purpose of this article?

A. To explain how to use some smartphone apps.

B. To make life more convenient for grandparents.

C. To recommend some apps to assist grandparents.

D. To advocate interaction between family members.

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

这是一篇应用文。介绍了几个适合祖父母辈的app

1细节理解题。根据Zero to Three - Let’s Play (iPad, iPhone, Android)”可知,这个名为Zero to Three - Let’s Play在苹果和安卓系统上都适用,故选D项。

2细节理解题。根据Through ‘satellite navigation’ signals,可知,Toilet Finder是通过卫星信号使用的,A项错。根据JBaby Grandparents Frame最后一句but this can be bought from an electronic store.可知,这一项是需要购买的;Little Peanut on the Go不能分享位置,排除CD项。根据Zero to Three — Let’s Play中的The app features “boredom killers” and provides fun ideas categorized specifically by age group.可知,这个应用有“无聊杀手”之称,提供很多有趣的想法,会给人带来很多乐趣,故选B项。

3主旨大意题。根据第一段中we’ve got you covered with the best apps for grandparents.可知,本文的目的是介绍一些给祖父母的应用程序,故选C项。

主旨大意题包括篇章主旨大意题和段落主旨大意题。篇章主旨大意题针对整个语篇的主题设问,主题句多出现在文章首段,其次是末段或为几段主题的综合。所以在概括整篇文章的大意时,首先看文章首段或末段,找出段落的主题句。比如本文的第一段中we’ve got you covered with the best apps for grandparents.就是第一段的主题句,也是全文的主题句。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A new study warns that about thirty percent of the world’s people may not have enough water by the year 2025.

A private American organization called Population Action International did the new study. It says more than 335 million people lack enough water now. The people live in 28 countries. Most of the countries are in Africa or the Middle East.

P-A-I researcher Robert Engelman says by the year 2025, about 3,000 million people may lack water. At least 18 more countries are expected to have severe water problems. The demand for water keeps increasing. Yet the amount of water on the earth stays the same.

Mr. Engelman says the population in countries that lack water is growing faster than in other parts of the world. He says population growth in these countries will continue to increase.

The report says lack of water in the future may result in several problems. It may increase health problems. Lack of water often means drinking water is not safe. Mr Engelman says there are problems all over the world because of diseases, such as cholera, which are carried in water. Lack of water may also result in more international conflict. Countries may have to compete for water in the future. Some countries now get sixty percent of their fresh water from other countries. This is true of Egypt, the Netherlands, Cambodia, Syria, Sudan, and Iraq. And the report says lack of water would affect the ability of developing to improve their economies. This is because new industries often need a large amount of water when they are beginning.

The Population Action International study gives several solutions to the water problem. One way, it says, is to find ways to use water for more than one purpose. Another way is to teach people to be careful not to waste water. A third way is to use less water of agriculture.

The report also says long-term solutions to the water problem must include controls on population growth. It says countries cannot provide clean water unless they slow population growth by limiting the number of children people have.

1The first four paragraphs mainly tell us .

A. the study of the global water condition B. the fact of the global lack of water

C. the seriousness of water shortage D. the importance of water resources

2Which of the following problems is NOT true about lack of water according to the passage?

A. It may influence the development of the economics.

B. It may bring about a lot of health problems.

C. It may result in more international conflict.

D. It may lead to the improvement of new industries.

3Which of the following is the best way to solve water problem in the long run?

A. To use water in a variety of ways. B. To become aware of the water problem.

C. To reduce the use of agricultural water. D. To limit the rising birthrate of the earth.

4Which of the following shows the structure of the passage?

A. B.

C. D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网