题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general storeI quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”
At first I was paid in candyI worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m.to 7 p.m.My father helped me set up a bank account. By the time I was 12, my grandmother thought I had done such a good job that she promoted meto selling cosmetics(化妆品)Ideveloped the ability to look customers directly in the eye.Eventhough I was just a kid, women would ask me such things as “What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas.
The job taught me a valuable lesson: tobe a successful salesperson, you didn’t need to be a rocket scientist—you needed to be a great listenerExpect they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kidswho tell me which toys they would like to see designed and developed.
A.Watching my money grow was morerewarding than anything I could have bought.
B.Soon I found myself looking morebeautiful than ever before.
C.Today I still carry that lesson with me:I listen to customers.
D.My grandma’s trust taught me how tohandle responsibility
E.I ended my selling a record amount ofcosmetics..
F.Before long, she let me sit there bymyself.
G.Later I received 50 cents an hour.
【答案】F;G;A;E;C
【解析】本文讲述了作者小时候的一段经历给她带来的收获。十岁时,作者开始在店里帮助祖母,因她出色的表现,祖母后来让她帮助销售化妆品。在这段经历中,作者领悟到一个道理:要想成为一个成功的销售人员,你不一定要很聪明,但是你必须要学会倾听,做一个好的听众。(1)考查上下文的理解判断能力。从上下文语境可以判断此空应该是关于作者在店里帮助祖母的内容,而F选项中的Beforelong, she let me sit there by myself.恰好起到承接上下文的作用,故B选项正确。 (2)考查上下文的理解判断能力。前句 At first I was paid in candy.是讲作者起初得到的报酬,而G选项内容是关于后来报酬的形式,由此可以推测A选项正确。句意:开始我只是得到一些糖果,后来她给我每小时50美分。 (3)考查上下文的理解判断能力。A从前句Myfather helped me set up a bank account.可知父亲给我开了银行账户,纵观选项A项中Watching my money grow恰好能与之呼应,所以A为正确选项。 (4)考查上下文的理解判断能力。本段讲述祖母因作者的出色表现而让她帮助销售化妆品,而E选项内容恰好是讲述她的销售成果,与语境相吻合,所以选E。 (5)考查上下文的理解判断能力。从上文Thejob taught me a valuable lesson。。。you needed to be a great listener.可以推断C选项符合语境,讲作者从自身的经历中所获得感悟。故C选项正确。