题目内容
【题目】A new study, which was published in the American Journal of Preventive Medicine, found that heavy use of platforms such as Facebook and Snapchat was associated with feelings of being separated from society among young adults—basically the opposite of what we are led to believe.
Study co-author Brian Primack and his team surveyed 1,787 U. S. adults aged 19 to 32 and asked them about their usage of 11 social media platforms. They also asked participants questions related to social isolation, such as how often they felt left out. The participants who reported spending the most time on social media—over two hours a day—had twice the odds of perceived(感知到的)social isolation than those who said they spent a half-hour per day or less on the same sites.
According to Tom Kersting, psychotherapist and author of Disconnected, the key to understanding these results lies in our understanding of “connections.” “Humans are social —emotional beings, meaning that it is in our DNA to be connected, face-to-face, with other humans,” he told Reader’s Digest. “Although people think being on social media all the time makes them ‘connected’ to others, they are actually ‘disconnected,’ because the more time one spends behind a screen, the less time one spend face-to-face.”
“Part of the issue of loneliness is that the majority of people who use social media aren’t just posting, they are also viewing,” Kersting continued. “They are spending a lot of time looking at everyone else’s posts, where they are and what they are doing. The constant exposure to everyone else’s ‘perfect’ life experiences causes feelings of being left out.”
So what’s the answer? It’s simple, says Kersting. “The solution to this is resisting the temptation to look at everyone else’s life. Just focus on your own life, where you’re going, what you are grateful for, and what you want to accomplish in this world.”
【1】What is the finding of the new study?
A. Humans are social-emotional beings.
B. Social media platforms are overused by the young.
C. Social media strengthens interpersonal relationship.
D. Heavy use of Social media can lead to loneliness.
【2】How did the team conduct their research?
A. By asking questions. B. By experimenting.
C. By distributing forms. D. By media reporting.
【3】Who might have a strong feeling of social isolation?
A. Those who use a single social media platforms.
B. Those who spend three hours a day on social media.
C. Those who don’t spend time on social media.
D. Those spending a half-hour per day on social media.
【4】What does Kersting suggest people do to avoid feelings of social isolation?
A. Never compare with others. B. Make more fiends on the internet.
C. Choose a travel destination. D. Set up a clear goal for the future.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】A
【解析】
【1】细节理解题。根据第一段A new study, which was published in the American Journal of Preventive Medicine, found that heavy use of platforms such as Facebook and Snapchat was associated with feelings of being separated from society among young adults—basically the opposite of what we are led to believe.可知,这项新研究的发现是“大量使用社交媒体会导致孤独。”故选D。
【2】细节理解题。根据第二段中---asked them about their usage of 11 social media platforms. They also asked participants questions related to social isolation, such as how often they felt left out.可知,这个团队是通过问问题进行他们的研究的。故选A。
【3】推理判断题。根据第二段中The participants who reported spending the most time on social media—over two hours a day—had twice the odds of perceived(感知到的)social isolation than those who said they spent a half-hour per day or less on the same sites.可知,那些每天花三个小时在社交媒体上的人会有强烈的社会孤立感。故选B。
【4】细节理解题。根据最后一段中“The solution to this is resisting the temptation to look at everyone else’s life. Just focus on your own life, where you’re going, what you are grateful for, and what you want to accomplish in this world.” “解决这个问题的办法是抵制住看别人生活的诱惑。专注于你自己的生活,你要去的地方,你的感激之情,以及你想在这个世界上完成的事情。”可知,从来不要与别人想比较。故选A。