题目内容
Unlike modern animal scientists, dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs in order to know how they lived and whether they were good parents. Instead, they have to search hard for information from dinosaurs’ fossils (恐龙化石) because dinosaurs died out millions of years ago.
It’s very difficult for the scientists to reach an agreement because different results can be got from the same fossils. Many fossils of the same kind of dinosaurs have been dug out from one place. They might have formed when an entire group of dinosaurs got stuck (陷入) all at once, or they might have been the result of dinosaurs getting stuck one after another over a course of a few centuries. Thus we can say that dinosaurs might have in the first case lived in big groups and in the second lived alone.
Though there are two different results, dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups. “That’s pretty much settled at this point,” says Paul Sereno. A kind of dinosaurs called Sauropods left behind tracks in the western United States that appear to run north and south, suggesting that they even moved long distances together.
As to whether dinosaurs cared for their young, dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs-birds and crocodiles-for possible models. Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water. The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking care of their babies, but we still cannot say that all dinosaurs did the same.
There is still a long way to go before the above questions could be answered. Dinosaur scientists, will have to find more proof to reach an agreement.
1.Dinosaur scientists can get information directly by .
A. studying dinosaur fossils
B. examining modern animals
C. watching dinosaurs
D. using telescopes
2.What is pretty much settled according to Paul Sereno?
A. Half of the dinosaurs lived alone.
B. Most dinosaurs moved long distances.
C. Many dinosaurs settled in the north.
D. Some dinosaurs lived in big groups.
3.Dinosaur scientists can probably know whether dinosaurs were good parents by .
A. watching many kinds of animals
B. studying dinosaurs’ living relatives
C. following the tracks left behind
D. working on dug-out dinosaur eggs
4.Which of the following is TRUE according to the 4th paragraph?
A. Birds hardly pay attention to their young.
B. Baby crocodiles can look after themselves well.
C. Some dinosaurs took care of their young.
D. Birds and crocodiles take good care of their young.
1.A
2.D
3.B
4.C
【解析】
试题分析:文章介绍了恐龙的一些知识。研究恐龙的专家无法实地考察恐龙,因为恐龙已经灭绝了。他们只能从挖掘的化石中寻找信息。有关恐龙的知识目前没有一致的结论,但可以肯定的是,一些恐龙过着群居生活。一些恐龙会照顾幼龙。
1.dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs ...they have to search hard for information from dinosaurs’ fossils”可知,研究恐龙的专家不能使用望远镜实地观察恐龙,他们只能努力从恐龙化石中寻找信息,故选A。
2.dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups. “That’s pretty much settled at this point,” says Paul Sereno.”可知,可以大致确定的是,一些种类的恐龙过着群居生活,故选D。
3.dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs-birds and crocodiles-for possible models”可知,科学家转向与恐龙有着近亲关系的鸟类和鳄鱼以查证恐龙是否是合格的父母,故选B。
4.Birds give a lot of care to their young”排除A;根据“while crocodiles just help their young to the water”可知,小鳄鱼无法照顾自己,排除B;根据“Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water.”可知,鳄鱼不会悉心照顾幼崽,排除D;根据“The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking care of their babies,”可知,从已发现的化石中能够看出,恐龙照顾幼龙,但不能一概而论地说,所有的恐龙都照顾幼龙,故选C。
考点:生物类短文阅读
假如你叫李平,是一位成绩优秀的学生,你班班主任在安排座位时,让成绩好的学生和成绩差的学生作同桌,这在你们班成绩优秀的学生中引起了反响,团活课上大家就此进行了讨论。现在请你根据下表把讨论结果向班主任写一封信反映一下,并说出自己的观点。
赞同 | 反对 | 你的观点 |
1.人人有长处和不足,成绩差的学生也有可取之处; 2.相互学习,建立友谊; 3.通过帮助学习差的学生的学习从而使他们建立自信。 | 1.部分学习差的学生常常违反校规校纪,担心自己会受影响,养成坏习惯。 2.老是问问题,使自己不能专心学习。 | ? |
注意:1.词数:100~120,短文的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
2.短文需包括表中所有要点,内容可适当发挥,以使行文连贯。
3.参考词汇:成绩差的学生:a slower student