题目内容
【题目】 One summer night, the whole family of Irene was asleep with the windows open. It was very quiet when there was a loud noise from the stable(马厩).Irene woke up from her sweet dream,and the noise continued.Then she heard a horse running fast towards the house.The next thing she saw was her horse,Thunder,standing outside of her window,neighing(嘶叫) and shaking his head.She knew something was wrong.Irene quickly got everyone out of the house before the earthquake hit.Thunder saved her life.
As amazing as this story is,it is not as uncommon as you may hear of the story of Doris and her cat Maggie.One night,Doris was in a deep sleep when she was woken by her cat Maggie.Maggie was meowing wildly outside Doris's bedroom and throwing herself against the closed bedroom door.When Doris opened her eyes,she saw her bedroom full of smoke.As she escaped her house,she saw a fire was burning in her kitchen.Even though Maggie could have escaped the house through a cat door,she wouldn't leave Doris.
There are also stories of wild animals coming to the rescue of humans.Once,Lyndon was surfing with his friend when he was attacked by a four-meter shark.During the attack,a group of dolphins came to his rescue by forming protective ring around Lyndon until be could get safely to shore.Without the help of the dolphins,there is little chance that Lyndon could have escaped.
No one is sure why animals have so often come to our rescue.However,it is clear that most of us haven't realized their kindness.It is important that we care for them as much as we can.
【1】What was Irene doing before the earthquake hit?
A.She was sleeping soundly.
B.She was opening the windows.
C.She was visiting her neighbors.
D.She was getting her horse out of the stable.
【2】Why did Maggie throw herself against the door?
A.She was afraid of smoke.
B.She wanted to get out of the room.
C.She was trying to wake up her owner.
D.She felt bored and was playing by herself.
【3】What do we know about Maggie and Thunder?
A.They were shy and quiet.
B.They were brave and devoted.
C.They often made noise at night.
D.They saved their owners some times.
【4】What can we know from the article?
A.It is clear why animals often save humans.
B.Humans haven't realized animals' s kindness
C.Humans have a good relationship with animals.
D.Animals can often come to the rescue of humans.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了不同动物在危险始刻救助人类的事情。
【1】
细节理解题。由第一段的第一句“One summer night, the whole family of Irene was asleep with the windows open.”和第三句“Irene woke up from her sweet dream, and the noise continued.”可知,夏天的一个晚上,艾琳全家都在睡觉,窗户开着。艾琳从她甜美的梦中醒来,并且这个吵闹还在继续。由此可见,在地震来临之前艾琳正在酣睡中。结合选项可知,选项A正确。
【2】
细节理解题。由第二段的第二句“One night, Doris was in a deep sleep when she was woken by her cat Maggie.”和第三句“Maggie was meowing wildly outside Doris's bedroom and throwing herself against the closed bedroom door.”可知,一天晚上,当多丽丝被她的猫玛吉吵醒的时候,她正在沉睡中。玛吉在多丽丝的房间外面疯狂地喵叫,并且把自己撞上关着的房门。由此可见,玛吉把自己装上关着的房门是因为她在努力叫醒她的主人。结合选项可知,选项C正确。
【3】
推理判断题。由第一段的第五句“The next thing she saw was her horse, Thunder, standing outside of her window, neighing(嘶叫) and shaking his head.”和最后一句“Thunder saved her life.”,第二段的最后一句“Even though Maggie could have escaped the house through a cat door,she wouldn't leave Doris.”可知,接下来她看见的事物是她的马Thunder,正站在她窗户外面,嘶叫和摇晃他的头。Thunder挽救了她的生命。即使玛吉本可以从猫门逃出房子,但是她没有把多丽丝留下。由此可见,玛吉和Thunder它们都很勇敢和忠诚。结合选项可知,选项B正确。
【4】
推理判断题。由第一段的最后一句“Thunder saved her life.”,第二段的最后一句“Even though Maggie could have escaped the house through a cat door,she wouldn't leave Doris.”,第三段的第一句“There are also stories of wild animals coming to the rescue of humans.”可知,Thunder挽救了她的生命。即使玛吉本可以从猫门逃出房子,但是她没有把多丽丝留下。由很多关于野生动物营救人类的故事。由此可见,动物们经常营救人类。结合选项可知,选项D正确。