题目内容
【题目】There are some people who seem to always be surrounded by friends, and there are others who always seem to be standing on the outside, looking in at the crowds of friends. If you are one of the outsiders, it is time to break out of your shell and start making new friends. 【1】
1. Be yourself. Nobody likes a phony(虚伪的人). In fact, if you aren’t yourself, others won’t become friends with you. When the time comes that you feel comfortable enough to act like yourself again, you may not be well received, because you are a totally different person. 【2】
2. Use technology. 【3】 For instance, Weibo is a great place to meet new people. It creates experiences and you get to meet like-minded people who share your interests.
3. Start with people you know. Reach out and contact new friends, and reconnect with old friends you haven’t seen in a long time. Don’t forget about friends of friends. You may connect with some really cool people just by hanging out with your friends and their friends. 【4】 If you stay home, you aren’t going to meet people.
4. Keep in touch. 【5】 With the Internet and social media, there is absolutely no need to worry about that these days. Look up old friends and contact them.
A. There are all kinds of online groups that you can join.
B. Knowing others well is very important.
C. Therefore, let people get to know the real you.
D. If you are invited to go out, go.
E. All too often, people lose touch with one another.
F. Here are some tips that will help.
G. You need to trust yourself, whatever happens.
【答案】
【1】F
【2】C
【3】A
【4】D
【5】E
【解析】本文关于如何结交新朋友作者给了一些建议。
【1】F
考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲没有朋友的人是时候该结交朋友了,下文讲了交朋友的具体建议。F项:下面这些建议有所帮助,承上启下,连接前后。故选F.
【2】C
考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲做自己,不做虚伪的人。C项:让人们认识真正的你,符合本段内容,故选C.
【3】A
考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲建议使用科技,后面列举的用微博交朋友的例子。A项:有各种上网小组可以参加,符合本段内容。故选A.
【4】D
考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲从认识的人开始联系新朋友,和新朋友一起外出活动。D项If you are invited to go out, go.和下句If you stay home, you aren’t going to meet people.形成对比,指和朋友们一起外出,如果呆在家就不会遇到朋友。故选D.
【5】E
考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲和朋友保持联系,E项:经常人们互相失去联系,符合本段内容,故选E.