题目内容

【题目】There are some people who seem to always be surrounded by friends, and there are others who always seem to be standing on the outside, looking in at the crowds of friends. If you are one of the outsiders, it is time to break out of your shell and start making new friends. 1

1. Be yourself. Nobody likes a phony(虚伪的人). In fact, if you aren’t yourself, others won’t become friends with you. When the time comes that you feel comfortable enough to act like yourself again, you may not be well received, because you are a totally different person. 2

2. Use technology. 3 For instance, Weibo is a great place to meet new people. It creates experiences and you get to meet like-minded people who share your interests.

3. Start with people you know. Reach out and contact new friends, and reconnect with old friends you haven’t seen in a long time. Don’t forget about friends of friends. You may connect with some really cool people just by hanging out with your friends and their friends. 4 If you stay home, you aren’t going to meet people.

4. Keep in touch. 5 With the Internet and social media, there is absolutely no need to worry about that these days. Look up old friends and contact them.

A. There are all kinds of online groups that you can join.

B. Knowing others well is very important.

C. Therefore, let people get to know the real you.

D. If you are invited to go out, go.

E. All too often, people lose touch with one another.

F. Here are some tips that will help.

G. You need to trust yourself, whatever happens.

【答案】

1F

2C

3A

4D

5E

【解析】本文关于如何结交新朋友作者给了一些建议。

1F

考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲没有朋友的人是时候该结交朋友了,下文讲了交朋友的具体建议。F项:下面这些建议有所帮助,承上启下,连接前后。故选F.

2C

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲做自己,不做虚伪的人。C项:让人们认识真正的你,符合本段内容,故选C.

3A

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲建议使用科技,后面列举的用微博交朋友的例子。A项:有各种上网小组可以参加,符合本段内容。故选A.

4D

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲从认识的人开始联系新朋友,和新朋友一起外出活动。DIf you are invited to go out, go.和下句If you stay home, you aren’t going to meet people.形成对比,指和朋友们一起外出,如果呆在家就不会遇到朋友。故选D.

5E

考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲和朋友保持联系,E项:经常人们互相失去联系,符合本段内容,故选E.

练习册系列答案
相关题目

【题目】March 25, 2020

Dear students and parents.

As our state continues to fight against the spread of COVID-19, the State Board of Education has voted to authorize the closure of all public schools in Oklahoma for the remainder of the 2019-20 school year.

Jenks Public Schools (JPS) will be transitioning to distance learning beginning April 6 through the end of the school year. All JPS school buildings and facilities will remain closed until further notice. All activities, athletic events, club meetings, school sponsored trips are canceled for the 2019-20 school year.

JPS administrators are working on plans for a district-wide distance learning program. Please be patient over the next week as these plans are finalized. As soon as more information is available, you will be notified.

The time being missed due to the coronavirus-related closure will not have to be made up. Summer will not be shortened and as of now, the start of the 2020-21 school year will not be delayed.

We recognize the disappointment and difficulty this closure is causing our students and families. Our thoughts go out to our senior class knowing they will not have the opportunity to walk across a graduation stage in front of their family, friends, and peers. Please be assured, we will find a way to honor our seniors and recognize their achievements.

None of this is easy but despite our distance, we are still one Trojan family. We will continue to love and support each other. We will always make decisions based on what is best for our students. Thank you for your trust. You will hear from us very soon.

Sincerely,

JPS Administration

1What is the public schools’ plan for rest of the 2019-20 school year in Oklahoma?

A.Schools will be closed.B.Students will not have any class.

C.Students might go back to school.D.A distance learning program will be offered.

2The time being missed due to the coronavirus-related closure will ______.

A.not affect school activitiesB.be made up during summer break

C.delay the start of the next school yearD.not influence the start of the next school year

3Jenks High School students graduating this year will _______.

A.be honored in a different wayB.have difficulty graduating this year

C.walk across a graduation stage aloneD.have a graduation ceremony without their parents

【题目】Art museums are places where people can learn about various cultures. The increasingly popular “design museums” that are opening today, however, perform quite a different role. Unlike most art museums, the design museums show objects that are easily found by the general public. These museums sometimes even place things like fridges and washing machines in the centre of the hall.

People have argued that design museums are often made use of as advertisements for new industrial technology. But their role is not simply a matter of sales — it's the honouring of excellently invented products. The difference between the window of a department store and the showcase(玻璃陈列柜) in a design museum is that the first tries to sell you something, while the second tells you the success of a sale.

One advantage of design museums is that they are places where people feel familiar with the exhibits. Unlike the average art museum visitors, design museum visitors seldom feel frightened or puzzled. This is partly because design museums clearly show how and why mass-produced products work and look as they do, and how design has improved the quality of our lives.Art museum exhibits, on the other hand, would most probably fill visitors with a feeling that there is something beyond their understanding.

In recent years, several new design museums have opened their doors. Each of these museums has tried to satisfy the public’s growing interest in the field with new ideas. London's Design Museum, for example, shows a collection of mass-produced objects from Zippo lighters to electric typewriters to a group of Italian fish-tins.The choices open to design museums seem far less strict than those to art museums, and visitors may also sense the humorous part of our society while walking around the exhibits.

1Showcases in design museums are different from store windows because they____.

A. show more technologically advanced products

B. help increase the sales of products

C. show why the products have sold well

D. attract more people than store windows do

2The author believes that most design museum visitors ____.

A. do not like mass-produced products B. are puzzled with technological exhibits

C. dislike exhibits in art museums D. know the exhibits very well

3The choices open to design museums ____.

A. are not as strict as those to art museums B. are not aimed at interesting the public

C. may fail to bring some pleasure to visitors D. may fail to attract more visitors

4What is the best title for this passage?

A. The forms of design museums. B. The exhibits of design museums.

C. The nature of design museums. D. The choices open to design museums.

【题目】 If practicing an attitude of gratitude during the storms of life is too much for you right now, that’s OK. When things are tough, most people have a hard time being thankful. They’re so caught up in what’s wrong in the present moment that they simply can’t see some things are still right.

If that’s true for you, then accept it. You’re going through a particularly difficult or unhappy period of time, and you don’t like it one bit. Very normal, very human. But remember this: there is always something to be grateful for. It maybe only a small comfort right now, but it is a start. Make a list of some of the terrible things that didn’t happen. For example:

●You’re in debt...but you’re not homeless.

●You lost your job...but you didn’t lose your health.

●You broke your leg...but you didn’t break your neck.

●Your mother has Alzheimer’s disease...but your father doesn’t.

No matter how bad things are, they could always be worse. Start finding gratitude for what might have happened, but didn’t. It does help a lot. Of course, you may not be thankful for everything — but you can always be thankful for something.

1The passage is intended for those who ________.

A.have done a lot for othersB.don’t know how to be thankful

C.have something to do in returnD.have met with difficulties in life

2The writer thinks it ________ for people to feel unhappy in time of difficulty.

A.impossibleB.necessary

C.understandableD.helpful

3How many “terrible things that didn’t happen” are listed in this passage?

A.Two.B.Four.

C.Three.D.Five.

4How is the passage organized?

A.Explanation—Comparison—TopicB.Introduction—Discussion—Conclusion

C.Comparison—Argument—ExplanationD.Argument—Opinion—Discussion

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网