题目内容

【题目】It is quite natural for all of us to want to preserve and protect the foods we purchase. With that in mind, we always think that the best way to do that is by putting them in our refrigerators. However, the following foods should never be placed in the fridge.

Bananas

Bananas should never be placed inside the refrigerator because they keep nutrients better outside the fridge. Bananas are better kept on the counter until they ripen. The cold temperatures actually slow down the ripening process of the bananas, while the wetness and darkness of the fridge will only lead to rotting.

Potatoes

Potatoes should be placed in a cool, dry and dark space. The cold temperature of the fridge can turn starch (淀粉) into sugar more rapidly. It is also recommended that potatoes be removed from plastic or paper bags they may have been placed in. Also, keep them unwashed, as well in an uncovered cardboard box.

Garlic(大蒜)

Placing garlic in your refrigerator will actually cause it to shoot. The garlic will also rotten and even rubbery. Moreover, inside your fridge, the look of the garlic will rarely change. This means you won’t be able to tell if it’s any good until you finally slice it open.

Onions(洋葱)

Placing your onions inside your refrigerator will eventually end up turning them rotten and soft. Unpeeled onions should be kept out of plastic bags and fridge. One of the reasons for this is because unpeeled onions require and need air exposure for maximum life. If you have peeled (剥皮) an onion though, then you should keep it in the fridge, in a covered container.

1Why should bananas be kept at normal temperature?

A. They can keep fresh long. B. They can remain their hardness.

C. They can keep their normal colour. D. They can grow delicious to eat.

2What should you do to keep potatoes well?

A. Wrap them in paper bags. B. Put them in open containers.

C. Keep them in airtight cardboard boxes. D. Store them in a cool, wet and dark space.

3Which of the following can be stored in the fridge under certain condition?

A. Bananas. B. Potatoes. C. Onions. D. Garlic.

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

本文是一篇应用文题材为生活类。文章介绍了四种不能放入冰箱的东西它们分别是香蕉土豆、洋葱和大蒜。比如大蒜放冰箱会变发芽也会腐烂、变硬还有即使已经坏了从表面上也看不出来

1推理判断题。根据第一个小标题的第二句 the Bananas are better kept on the counter until they ripen可知香蕉放入冰箱会阻止变熟放在外面会变熟自然会好吃。故选D。

2细节理解题。根据第二个小标题的最后一句as well in an uncovered cardboard box可知土豆应该放在不封闭的盒子里。故选B。

3细节理解题。根据最后一个小标题的最后一句 If you have peeled(剥皮) an onion though, then you should keep it in the fridge, in a covered container可知洋葱剥皮之后可以放在冰箱里。故选C。

细节题占多数,但需要的是一个细心。答案都是在文章中可以找到,而且往往答案都是在设问内容的附近。另外也可以通过排除法,一个一个选项匹配排除,最终得出最佳答案。当遇到答案比较接近的时候,尤其需要细心。例如小题3,虽然文章介绍了四种不能放入冰箱的食物,但剥过皮的洋葱除外。根据文章最后一段的最后一句可以得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Knowing the best way to study will help you to be a better student. By using your time properly, you can do your homework more quickly.1

The first thing to remember is that you must be willing to learn.2 It does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. Try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things.3 Knowing how to spell makes any kind of writing easier. Sometimes the subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly.4

Here’s some advice for you: Have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study, so that you can concentrate on your study without interruptions (中断).5Be sure you understand what you should learn before you start. Read carefully and pay special attention to the most important things. When memorizing, first find out the main parts and then recite the whole thing. Check your homework after you finish it. Never forget the importance of review and preview.

A. Remember in studying that you must follow the teacher

B. Learning to study is not difficult.

C. Have everything ready before you sit down to study, a dictionary, paper, a pen and books.

D. It is important to pay little attention to the most important things.

E. Learning things can be fun if you are willing to work with them.

F. Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.

G. It doesn’t mean that you must always like the subject.

【题目】A Frenchman had arrived at a small Italian town and was staying with his wife at the best hotel there. One night he went out for a walk alone. He was late and the small street was dark and lonely. Suddenly he heard footsteps behind him. He turned his head and saw an Italian young man who quickly walked past him. The man was nearly out of sight when the Frenchman suddenly found that his watch was gone. He thought that it was the Italian who had taken his watch. He decided to follow him and force him to return the watch. Soon the Frenchman caught up with the Italian. Neither of them understood the other’s language. The Frenchman showed his fist to the Italian and pointed to his watch-pocket. The Italian thought that the Frenchman was demanding his own watch. In the end the Italian gave up his watch to the Frenchman. When he returned to the hotel the Frenchman told his wife what had happened. He was greatly surprised when his wife pointed to the watch on the table. Now he realized that by mistake he had robbed the Italian of his watch.

1When did the Frenchman find his watch missing?

A. When he returned to the hotel.

B. After the Italian went by.

C. When he was staying at the hotel with his wife.

D. As soon as he arrived at the small Italian town.

2Why did the Frenchman catch up with the Italian?

A. Because he thought that the Italian had stolen his watch.

B. Because he found that the Italian’s watch was the same with his.

C. Because the Italian was a thief.

D. Because the Italian was walking too fast.

3What really happened to the Frenchman’ s watch?

A. His wife had hidden the watch.

B. He had left the watch in the hotel.

C. The Italian had stolen his watch.

D. His wife gave the watch to the Italian.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网