题目内容
5.America's holiday shopping season started on Black Friday,the day after Thanksgiving.(36)CShoppers make the most money this time of year,about 20 percent to 30 percent of all revenue all year.About 136 million people shopped during the Thanksgiving Holiday weekend.(37)AIn an era of instant information,shoppers can use their mobile phones to find deals.Nearly 80 percent of this year's holiday shoppers,or about 183.8 million people,shopped on Cyber Monday.(38)DOnline spending on Black Friday rose 15 percent to hit 2.7 billion this year.Cyber Monday spending increased 12 percent to 3 billion.NBC News reported that for many,shopping online was a more comfortable alternative than crowded malls.
The shift to online shopping has had a big impact on solid shopping malls.Since 2010,more than 24 shopping malls have closed and an additional 60 are struggling.Fortune says the weakest of the malls have closed.However,the business in malls is thriving again,it adds.According to a survey,94.2percent of malls were full with shops by the end of 2014.(39)B
The average American consumer will spend about 805ongifts.That'sabout630.5 billion between November and December-an increase of 3.7 percent from last year.
(40)GThat goes to China's Singles'Day,celebrated on November 11,which posted record sales of 14.3 billion in 2015.
A.More and more people shop online nowadays.
B.That is the highest level in 27 years.
C.It is the busiest shopping day of the year.
D.One-in-five Americans used a tablet or smart-phone.
E.The traditional mall industry can hardly survive.
F.Cyber Monday falls on the Monday after Thanksgiving and Black Friday.
G.Nonetheless,Cyber Monday is not the biggest online shopping day in the world.
分析 文章大意:美国的购物季在感恩节之后开始,在这个新的信息时代,网购所占比例也越来越大.
解答 36.C 根据下一句中的"Shoppers make the most money this time of year"可知黑色星期五是最繁忙的购物日,所以选C.
37.A 下一句中的"Nearly 80 percent of this year's holiday shoppers"与A项中的"More and more people"构成对应,下一句中的"use their mobile phones"、"Cyber"和A项中的"shop online"构成对应,故选A.
38.D 上一句中的"use their mobile phones"和D项中的"used a tablet or smart-phone"构成对应关系,所以选D.
39.B 下一句中的"94.2 percent of malls were full with shops"与 B项中的"the business in malls is thriving"构成对应关系,所以选B.
40.G,G项与后一句的意思构成对比关系.G项的意思是这不是世界上最大的网上购物节,后一句的意思是世界上最大的网上购物节是中国的光棍节.
点评 做题时需要明白整篇文章的主旨,文章整体的思路和每一段的用意以及作者写作的意图.花些时间理清段落之间和句子之间的逻辑关系也有助于帮助把握文章的整体结构和思路.
练习册系列答案
相关题目
15.-I am sorry.I have left my credit card home.And I don't have enough cash for the meal.
-Don't worry. .( )
-Don't worry. .( )
| A. | I'll invite you | B. | It's my pleasure to pay you | ||
| C. | It's my treat | D. | It's at your expense |
16.Yesterday,I came across my former classmate,but his name _____ me,which made me embarrassed,( )
| A. | forgot | B. | missed | C. | escaped | D. | reminded |
13.-I have decided to spend my summer holidays in France.
- I'm sure you'll have a good time.( )
- I'm sure you'll have a good time.( )
| A. | How are you? | B. | Let me see | ||
| C. | Sounds wonderful | D. | Well done! |
1.Mr Green is not in.Do you wish to leave any ?( )
| A. | news | B. | idea | C. | message | D. | information |