题目内容
Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:
Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids’ interest. Many offer workshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings (签名) by children’s favorite writers, and even musical performances and other arts.
Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.
Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.
Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They’ll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.
1.If a child is interested in the universe, he probably will visit
A. a Youtheater B. an art museum
C. a natural history museum D. a hands-on science museum
2.What can kids do at a Youtheater?
A. Look at rock collections. B. See dinosaur models.
C. Watch puppet making. D. Give performances.
3.What does "hands-on science" mean in the last paragraph?
A. Science games designed by kids.
B. Learning science by doing things.
C. A show of kids' science work.
D. Reading science books.
4.Where does this text probably come from?
A. A science textbook. B. A tourist map.
C. A museum guide. D. A news report.
1.C
2.C
3.B
4.C
【解析】
试题分析: 这是一篇应用文。本文介绍了4则儿童旅游的广告。第一则:艺术博物馆;第二个自然历史博物馆;第三则木偶剧院;第四则自己动手科学博物馆。
1.C细节理解题。根据第三段关于历史博物馆的介绍,其中This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky.“在这里孩子可以通过观看恐龙模型和天空中的星星图片来发现过去。”可知,要想观察宇宙可以去自然历史博物馆。故选C。
2.C细节理解题。根据第三则广告中提到kids can discover the secret about performing arts- Puppet(木偶)making孩子可以发现表演木偶戏的秘密。故选C。
3.B猜测提。根据最后一段中介绍,They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building.“他们可以子在身体上和心理上通过按按钮,试验和建造照顾孩子一整天。”因此可以猜测,hands-on science的意思是B,通过动手操作了解科学。
4.C推理判断题。本文介绍了四种博物馆,因此可以推断这篇文章摘自与博物馆导航类的书籍,故选C。
考点:广告类短文阅读。
Worried about how many calories you will get in that piece of pizza, chocolate cake or bag of chips? A new iPhone application (应用程序) MealSnap may help. Users just need to take a picture of the meal with the phone, and it will give a calorie read-out almost immediately.
MealSnap was developed by DailyBurn, a health social network that focuses on helping its users lead healthier lifestyles. It has created several other health and diet-related iPhone applications. The application gives users a quick reply. To do that, it matches the taken picture to a databank (数据库) with the calorie information of nearly 500,000 kinds of food. Users then get the range of calories for the meal that is photographed.
We started with something simple—an apple. A couple of minutes later, the application replied that it was an apple and between 64 and 96 calories. More impressive was the reply we received after sending a photo of a mixed salad bowl. MealSnap replied that the bowl contained “yellow rice with corn, boiled eggs and beans” and that the food was between 532 and 789 calories.
Mr. Smith, director of DailyBurn, said that usual calorie counting needed a long time, but that the application made it easier to know the calories in food. That is why it is so popular among those who are trying hard to lose weight.
In addition, MealSnap can act as a food diary. No need to write down what they’ve eaten, the photoes will be stored. The users can keep a visual log (视觉的记录). Mr. Smith said, “it’s like a food journey, but easier. All you do is to take the picture. The simple act of recording something can cause a psychological (心理的) change that can help people on their health journey. Knowing the calorie range makes me think more about what I’m eating.”
1. The purpose of DailyBurn is to________.
A. help people find ways to lose weight B. make iPhone more popular
C. persuade people to buy iPhone products D. help people have a healthy life
2. What can be learned from the third paragraph?
A. MealSnap is only useful for simple things.
B. The result of MealSnap isn’t always right.
C. MealSnap can also tell what the food is.
D. MealSnap needs a long time to show the calorie range.
3. Which of the following statements about MealSnap is TRUE?
A. It has been put into the market.
B. People will have a physical change by using it.
C. It’s popular because it was developed by DailyBurn.
D. People have to link iPhone with the Internet to use it.