题目内容

【题目】 Slowly but surely, we're moving closer and closer to 5G world. From smart-home security to self-driving cars, all the internet-connected devices in our life will be able to talk to each other at lightning-fast speeds with reduced delay. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the US top out at an average of 19. 42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit (千兆)speeds.

“5G is one of those heralds (使者),along with artificial intelligence , of this coming data age.” said Steve Koenig, senior director of market research for the Consumer Technology Association. “The self-driving vehicle is a great emblem of this data ageand that is to sayit is a sign of time, because with one single task, driving, you have massive amounts of data coming from the vehicle itself, and a variety of sensors are collecting a lot of information to model its environment as it moves. It's pulling in data from other vehicles about road conditions down the lane. It could be weather information, and also connected infrastructure (基础设施)construction. There is lots of data behind that task, which is why we need the high speed.

And virtual reality glasses and headsets haven't yet broken the mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smart phones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to assist— or even replace — smart phones.

Ericsson stated at February's Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on hardware for processing power.

But don't get too excited. There is still a lot of work to be done in the meantime, including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction so 5G isn't concentrated only in big cities.

1What is the first paragraph mainly about?

A.A right security of 5G.B.The super speed of 5G.

C.A potential dream of 5G.D.The present world of 5G.

2What do some tech companies expect of virtual reality glasses?

A.They will be heavier than present ones.

B.They will process power on their own.

C.They will serve people instead of smart phones.

D.They will bring a big fortune to tech companies.

3What will the author tell us in the next paragraph?

A.How to fully expand 5G coverage.

B.How to effectively reduce 5G trials.

C.How to nicely operate 5G hardware.

D.How to widely construct 5G big cities.

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

这是一篇说明文。文章讲述的是随着科技的不断发展,5G时代即将来临。它最大的优势就是上网速度大大加快。

1

主旨大意题。第一段先提出“Slowly but surely, we're moving closer and closer to 5G world. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the US top out at an average of 19. 42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit (千兆)speeds.(虽然缓慢但是必然的,我们正离5G世界越来越近。客观地说,美国最快的4G下载速度最高,平均为19.42 Mbps。但相比之下,5G承诺了千兆的速度。)”,所以第一段主要是关于5G的超级速度。故选B项。

2

细节理解题。根据第三段第一句“And virtual reality glasses and headsets haven't yet broken the mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smart phones.(虚拟现实眼镜和耳机还未打破主流,但是科技公司乐观地下赌注这些设备最终将取代我们的智能手机。)”可知,科技公司期望虚拟现实眼镜取代智能手机服务人类。故选C项。

3

推理判断题。根据最后一段“But don’t get too excited. There’s still a lot of work to be done in the meantime, including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction so 5G isn’t concentrated only in big cities.(但是不要太激动。与此同时,仍有很多工作要做,包括各种试验,以确保收无线电能很好地配合硬件和基础设施建设,这样5G就不会只集中在大城市)”由此判断出,作者接下来可能会告诉我们“如何全面扩大5G覆盖。”故选A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Cala didn’t like us. Any of us. We didn’t do anything to offend her and she didn’t know us but that didn’t matter; she still didn’t like us.

As new teachers in the Emirati school, we Westerners greeted her every day. She ignored us. She came into our rooms and bypassed us as she shook hands with all the non-Westerners. Whenever we saw her, she avoided eye contact with us. Eventually, we stopped trying to befriend her.

I wouldn’t say her nationality but her friends had been fired from the school. We had been employed in their places and that was enough for her to have nothing to do with us.

Well after 16 months in the school we had a secret friend gifting. To my surprise, I drew her name from the glass jar and that meant she was my secret friend. My role was to buy her a gift and say something about her when we publicly acknowledged who our secret friend was.

I decided to gift her a coloured bangle(手镯). I added a postcard and wrote “Love and Blessings, Rose Marie.

Then came the day. We all gathered in the meeting room. When you gave your gift, you said a few kind words about your secret friend and passed the gift to her. What could I say? Everyone knew she didn’t like the Westerners. She taught music in the school so I said “My secret friend is someone who brings music to our ears every day.” She came forward with a huge warm smile. She hugged me and kissed me on both cheeks and accepted my gift.

Since then, she smiles often. We hug and shake hands when we meet. I have seen her wear my gift several times and I am so pleased.

1Why didn't Cala like the Western teachers?

A.They replaced her friends' positions.

B.They were new comers.

C.They stopped befriending her.

D.They had once offended her.

2How did the writer change Cala's attitude?

A.With the help of her friends.

B.Through her love and blessings.

C.By showing her talent in music.

D.Through her sincerity and wisdom.

3Which of the following can best describe the ending of the story?

A.Exciting.B.Beautiful.

C.Complex.D.shocking.

4What does the writer intend to tell us?

A.Do nothing by halves.

B.Nothing is impossible to a willing heart.

C.A good act will be well rewarded.

D.Without confidence there is no friendship.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网