题目内容
【题目】It used to be a matter of fact when Peter Pan—a character from James Matthew Barrie's 1911 book—said:“All children,except one,grow up.”【1】
According to the NPD Group,a US market research company,sales of toys to adults in the UK increased by more than 20 percent in 2016,three times the pace of the children's toy market itself.These toys ranged from puzzles and Lego building sets(乐高积木)to vehicle models and action figures.And more than half of the sales came from millennials—people born between the 1980s and 2000s.“Adults of the 21st century are channeling their inner child, one toy at a time,”commented website Koreaboo.【2】According to Frederique Tutt,all analyst at NPD,the motivation of these grown-ups is to escape the stress of today's fast-paced world.【3】“It reminds me of the playful side of life,”Rob Willner,a 25-year-old PhD student in the UK,told The Telegraph when talking about his love for Lego,which he said brings him both comfort and entertainment.
【4】To Frank Furendi,a professor at the University of Kent in The UK,the fact that so many adults are pursuing "the thrills of youth" is the evidence that "adulthood has got nothing attractive about it anymore",he told The New York Times."That's actually quite sad."
【5】According to Canadian comic book artist Todd McFarlane,collecting toys could simply be a way for people to express their individuality."It's just pop culture stuff.It's stuff that says,I like a little of this and I like a little of that,"he told ABC,News."It's no big deal."So now that over 100 years have passed since Peter Pan,perhaps it's time to introduce a new "fact",as stated in the tagline of the UK fashion brand KIDULT:"Growing old is mandatory(强制性的),but growing up is optional."
A.But scientists are probably just worrying too much.
B.Why do these kidults turn to toys for pleasure and comfort?
C.This is also why these adults are sometimes referred to as "kidults".
D.They are driven toward the more immediate pleasures brought by toys than those brought by,say, getting a promotion,which is far less easy to achieve.
E.The scientists are concerned that those kidults show roo much individuality.
F.But this "fact" doesn't seem to apply to today's world anymore.
G.Despite this,some social scientists see the trend as disturbing.
【答案】
【1】F
【2】C
【3】D
【4】G
【5】A
【解析】乐高积木、洋娃娃、拼图这些小孩子玩的玩具是否对于成年的你来说还有着莫大的吸引力?那么,你应该就是一个“kidults”(童心未泯的成人)了。“衰老无法抗拒,但成长可以选择。
【1】F
根据上句:在James Matthew Barrie 1911年做创作的Peter Pan一书中,主人公Peter Pan曾说道,“所有的孩子都要长大的,只有一个例外”。这曾是个事实。但是这一“事实”不再适用于今天的世界。故选F。
【2】C
根据上句:“21世纪的成年人一次玩一个玩具,来疏导自己内心的孩子气,”Koreaboo网站评论道。由此可知C.This is also why these adults are sometimes referred to as "kidults".(这也是为何这些大人有时被称为“童心未泯的成人”的原因。)故选C。
【3】D
根据上句:NPD分析师弗雷德里克·塔特认为,这些成年人(做出如此举动)的原因,是为了逃避如今这个快节奏的世界所带来的压力。由此可知:他们倾向于玩具所带来的更即时的快乐,而非获得晋升等更难达成的事情所带来的快乐。故选D。
【4】G
此句是段落首句,起承上启下的作用。根据下文:在英国肯特大学教授Frank Furendi 看来,如此多的成年人追逐“青春的刺激”这一事实,证明了“成年已完全不再具有吸引力,”他在接受《纽约时报》采访时表示。“这其实相当悲哀。”可知此空的意思应该是:尽管如此,一些社会学家认为这一趋势令人不安。故选G。
【5】A
此空位于段首,起承上启下的作用。根据下文:加拿大漫画家托德·麦克法兰表示,收集玩具仅仅是人们表达个性的一个方式。可知上句的意思应该是:但或许只是科学家们多虑了。故选A。