题目内容

【题目】It used to be a matter of fact when Peter Pan—a character from James Matthew Barrie's 1911 book—said:“All children,except one,grow up.”1

According to the NPD Group,a US market research company,sales of toys to adults in the UK increased by more than 20 percent in 2016,three times the pace of the children's toy market itself.These toys ranged from puzzles and Lego building sets(乐高积木)to vehicle models and action figures.And more than half of the sales came from millennials—people born between the 1980s and 2000s.“Adults of the 21st century are channeling their inner child, one toy at a time,”commented website Koreaboo.2According to Frederique Tutt,all analyst at NPD,the motivation of these grown-ups is to escape the stress of today's fast-paced world.3“It reminds me of the playful side of life,”Rob Willner,a 25-year-old PhD student in the UK,told The Telegraph when talking about his love for Lego,which he said brings him both comfort and entertainment.

4To Frank Furendi,a professor at the University of Kent in The UK,the fact that so many adults are pursuing "the thrills of youth" is the evidence that "adulthood has got nothing attractive about it anymore",he told The New York Times."That's actually quite sad."

5According to Canadian comic book artist Todd McFarlane,collecting toys could simply be a way for people to express their individuality."It's just pop culture stuff.It's stuff that says,I like a little of this and I like a little of that,"he told ABC,News."It's no big deal."So now that over 100 years have passed since Peter Pan,perhaps it's time to introduce a new "fact",as stated in the tagline of the UK fashion brand KIDULT:"Growing old is mandatory(强制性的),but growing up is optional."

A.But scientists are probably just worrying too much.

B.Why do these kidults turn to toys for pleasure and comfort?

C.This is also why these adults are sometimes referred to as "kidults".

D.They are driven toward the more immediate pleasures brought by toys than those brought by,say, getting a promotion,which is far less easy to achieve.

E.The scientists are concerned that those kidults show roo much individuality.

F.But this "fact" doesn't seem to apply to today's world anymore.

G.Despite this,some social scientists see the trend as disturbing.

【答案】

1F

2C

3D

4G

5A

【解析】乐高积木、洋娃娃、拼图这些小孩子玩的玩具是否对于成年的你来说还有着莫大的吸引力?那么,你应该就是一个“kidults”(童心未泯的成人)了“衰老无法抗拒,但成长可以选择。

1F

根据上句James Matthew Barrie 1911年做创作的Peter Pan一书中主人公Peter Pan曾说道,所有的孩子都要长大的,只有一个例外。这曾是个事实但是这一“事实”不再适用于今天的世界。故选F。

2C

根据上句:“21世纪的成年人一次玩一个玩具,来疏导自己内心的孩子气,”Koreaboo网站评论道。由此可知C.This is also why these adults are sometimes referred to as "kidults".(这也是为何这些大人有时被称为“童心未泯的成人”的原因。故选C。

3D

根据上句:NPD分析师弗雷德里克·塔特认为,这些成年人(做出如此举动)的原因,是为了逃避如今这个快节奏的世界所带来的压力。由此可知他们倾向于玩具所带来的更即时的快乐,而非获得晋升等更难达成的事情所带来的快乐。故选D。

4G

此句是段落首句起承上启下的作用。根据下文在英国肯特大学教授Frank Furendi 看来,如此多的成年人追逐“青春的刺激”这一事实,证明了“成年已完全不再具有吸引力,”他在接受《纽约时报》采访时表示。“这其实相当悲哀。”可知此空的意思应该是:尽管如此,一些社会学家认为这一趋势令人不安。故选G。

5A

此空位于段首,起承上启下的作用。根据下文加拿大漫画家托德·麦克法兰表示,收集玩具仅仅是人们表达个性的一个方式。可知上句的意思应该是:但或许只是科学家们多虑了。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Woman Uses Daughter's Key to "Steal" Car
Charlie Vansant, a college student of Athens, Ohio, who reported that his car was stolen, got a surprise when he learned a woman had mistaken it for her daughter's car and taken it — using her key.
Kate Anderson became an accidental car thief when picking up her daughter's car near an Ohio University building last week. Anderson spotted the Toyota Camry(丰田凯美瑞)and used her daughter's key to unlock the car, start the engine and drive home — without realizing that the car wasn't her daughter's.
When Charlie Vansant left class a short time later, he found only an empty parking spot. He first assumed the car had been towed, but when the police couldn't find a record of it, they took a theft(偷窃) report.
The morning after Anderson took the car, her daughter discovered the Camry in the driveway wasn't hers. Anderson said she was able to find Vansant's name on paperwork in the glove compartment and look up his phone number on the website for the university.
When Anderson told Charlie the car was in her driveway, "It sounded really suspicious at first, as she wanted to hold the thing for ransom (赎金) , ” said Vansant. He eventually went to the house with a police officer, where he was reunited with his car. According to the police report, the case was closed "because of mistaken car identity", and Anderson wasn't charged.
Vansant seemed to blame the car company more than the "thief". "Her key fit not only my lock, but my ignition(点火装置)as well — so high-five for Toyota, I guess." he said.
(1)What does the underlined word "towed" mean in paragraph 3?
A.sold
B.damaged.
C.remove
D.stolen.
(2)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Mrs. Anderson's daughter discovered the car her mother drove was not hers.
B.Mrs. Anderson stole Charlie's car at the request of her daughter.
C.Charlie had thought he had to give Anderson money to get his car back.
D.Mrs. Anderson used her daughter's key to unlock Charlie's car and drive home.
(3)What does Charlie mean by "high-five for Toyota"?
A.He should thank Toyota for returning his car.
B.He thinks highly of Toyota for producing large quantities of cars.
C.He wants to celebrate with Toyota for getting his car back.
D.He is blaming Toyota for the poor quality of car keys.
(4)What is likely to happen next according to the passage?
A.Mrs. Anderson was charged with stealing a car.
B.Charlie blamed Mrs. Anderson for mistakenly taking his car.
C.The Toyota Company would give Charlie a new car as compensation.
D.Charlie would ask the Toyota Company to give him an explanation.

【题目】阅读理解
I am a good mother to three children. I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent. I no longer consider myself the center of the universe. I show up. I listen. I try to laugh. I am a good friend to my husband. I have tried to make marriage vows(誓约) mean what they say. I am a good friend to my friends, and they to me. Without them, there would be nothing to say to you today.
So here's what I wanted to tell you today: Get a life. A real life, not a desire of the next promotion(提升), the bigger paycheck, the larger house.
Get a life in which you are not alone. Find people you love, and who love you. And remember that love is not leisure(空闲); it is work. Pick up the phone. Send an email. Write a letter. And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.
It is so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutes. It_is_so_easy_to_exist_instead_of_to_live. I learned to live many years ago. Something really bad happened to me, something that changed my life in ways that, if I had my choice, it would never have been changed at all. And what I learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of all I learned to love the journey, not the destination. I learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because I believed in it, completely and totally. And I tried to do that, in part, by telling others what I had learned.
By telling them this: Read in the backyard with the sun on your face. Learn to be happy. And think of life as a deadly illness, because if you do, you will live it with joy and passion(激情) as it ought to be lived.
(1)The best title of this passage probably ________.
A.Love Your Friends
B.Live a Real life
C.Don't Waste Time
D.Be a Good Mother and Wife
(2)How did the author form her view of life?
A.By working and social experience.
B.By learning from her friends.
C.Through an unfortunate experience.
D.From her children and husband.
(3)The underlined sentence “It is so easy to exist instead of to live.” in the fifth paragraph probably has the same meaning as “________”.
A.it is so easy to keep alive but not to live a real life
B.it is very hard to live a real life
C.it is so easy to make a living
D.it is more difficult to exist than to live a happy life
(4)What's the author's attitude toward work?
A.Do it well to serve others.
B.To earn enough money to make life better.
C.Try your best to get higher position and pay.
D.Don't let it affect your real life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网