题目内容

【题目】A great loss—Shirley Temple dies at 85

February 12,2014

BY DERRIK J.LANG,Associated Press

Shirley Temple Black,who died on February 10th at age 85,wasn’t just a child star.She was THE child star—the sweet little girl whose shining smile helped illumine some of the darkest days the US has known during the Great Depression.

It’s hard today to imagine the super star Shirley was once “America’s Little Darling”.She sang and danced her way to the top of the box office in such films as Bright Eyes,Curly Top and Heidi.By 1940,she had appeared in 43 films.Temple teamed with Bill Robison in four movies,and their dance on the stairs in The Little Colonel is still a legendary film moment.

In the 1930s,her name on a movie introduction assured(保证)a packed house.She inspired dolls,dresses,dishes—even a drink(alcohol-free,of course).

US President FranklindRoosevelt once famously said that “as long as our country has Shirley Temple,we will be all right.”

Unlike so many of today’s child stars,Temple didn’t end up with her name appearing across the headlines for bad behaviors.Instead of getting her photos on front pages or struggling with drugs and alcohol,Temple went on to a second career in diplomacy(外交),including presidential appointments as ambassador to Ghana

She surprised a lot of people who doubted her with her grace,knowledge and eagerness to serve.In fact,her career in public service(20 years)was longer than her career in movies(19).The role she valued most,however,was as wife,mother,grandmother and great-grandmother.

The world has lost a treasured Hollywood legendBut her movies will allow that little dynamic figure to continue charming audiences for a very long time.

【1】The word “illumine” in Paragraph 1 means _______.

A. shorten B. sweeten

C. strengthen D. brighten

【2】Temple,as a child movie star,can best be described as _______.

A. sweet and lively

B. gentle and kind

C. smart and knowledgeable

D. shy and attractive

【3】What part did she regard as the most important in her life?

A. A top movie star.

B. A businesswoman.

C. Her family role.

D. Her diplomacy career.

【4】Where does this passage possibly come from?

A. A biography B. A newspaper

C. A magazine D. A poster

【答案】

【1】D

【2】A

【3】C

【4】B

【解析】秀兰邓波儿于2014年12月10号辞世,这对我们是一个巨大的损失。不仅仅是因为她曾经个童星。

【1】词义猜测题题。她美丽的微笑让在美国大萧条中面对最黑暗时刻的人们前方看到了光明。shorten缺点;sweeten甜; strengthen加强;brighten照亮。前后对比,因此选D。

【2】推理判断题。sweet and lively甜美活泼;gentle and kind温柔和蔼; smart and knowledgeable聪明,知识渊博; shy and attractive害羞,有吸引力。从全文对作为一个童星的邓波儿的描述来看,“甜美活泼”最合适。故选A。

【3】细节理解题。由文章“The role she valued most,however,was as wife,mother,grandmother and great-grandmother.”可知,她最有价值的角色是在家庭中的角色。故选C。

【4】推理判断题。A biography一本传记;.A newspaper一份报纸;A magazine一本杂志;A poster一张海报。根据文章正文开头的时间和BY DERRIK J.LANG,Associated Press可知,是美联社的一篇文章。告诉读者秀兰邓波儿辞世的消息,应该是在报纸上。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Love it or hate it, there is no escape from Internet slang(俚语).
This is especially true among young people in some English-speaking countries such as Australia, the UK and the US. These days, if they haven't caught up with the latest popular Internet slang, chances are that they often feel behind the times.
Take these posts by The Washington Post for example: “David Bowie dying is totes tradge” and “When Cookie hugged Jamal, it made me totes emosh. ”
What on earth do these mean? Well, “totes” is a short form of the adverb “totally”. Likewise, “tradge” means “tragic” and “emosh” means “emotional”.
It seems that, for millennials (those born between the early 1980s and late 1990s), typing in this abbreviated form is not only time-saving but also in.
Many millennial slang words are formed by what linguists(语言学家) call the practice of “totesing” —the systematic abbreviation of words, according to a recent article in The Washington Post.
Some people think that millennial slang affects the English language negatively. However, Melbourne University linguist Rosey Billington doesn't agree.
“When you are able to use language in a creative way, you show you are linguistically knowledgeable because you know the language rules well enough to use words in a different way.” Billington told News.com.au.
Her view is supported by two linguists, Lauren Spradlin and Taylor Jones, from the City University of New York and the University of Pennsylvania respectively. The two believe that totes-speak is a highly-organized system that can only be used by speakers who have mastered English pronunciation.
The ability to break apart syllables(音节) and mix different sounds together is key. “Totesing is about sounds, and it follows the sometimes-complex sound system of English,” Jones told The Washington Post. “Totesing is considered random by some people, but it's not true. Instead, it has strict rules to follow. You need to be very fluent in the English language to be able to understand totes-speak. ”

(1)How does the author explain the meaning of totesing?
A.With comparisons.
B.Through examples.
C.By listing facts.
D.By analyzing causes and effects.
(2)What is Lauren Spradlin's attitude toward the practice of totesing?
A.Worried.
B.Indifferent(漠不关心的).
C.Positive.
D.Doubtful.
(3)The underlined word “random” in the last paragraph probably means _______.
A.complex
B.organized
C.irregular
D.meaningless
(4)What is the main idea of this passage?
A.The reasons why totesing is popular among the young.
B.The ways that the young use in totesing.
C.The popularity of totesing and linguists' attitude to it.
D.The definition(定义) and practice of totesing.

【题目】阅读理解
Do you love Beats headphones, True Religion jeans, and UGG shoes? These are some of the most popular brands (牌子) around. They are also expensive. But some experts say they are not much better than cheaper brands.

For example, Jim Wilcox works for Consumer Reports. He tested all kinds of headphones. He says that $80 Koss Pro headphones provide basically the same quality (质量) and comfort as Beats. So why do people pay twice or even 10 times as much for the hottest brands?
Experts say it's because fashionable, expensive brands send a message. Brands say “I belong” or “I can afford it.”
Some people think that expensive brand names are worth the price. They say that some designer clothes really are top quality and that they last longer than cheaper brands. Some teenagers choose to wear popular brands because these brands make them feel good about themselves.
Alexandra Allam, 17, likes to buy brand-name products. “I'd rather spend the extra money to get something I know I'll be satisfied with,” she says. Her friend Emmy Swan agrees, saying “As long as you can afford it, it seems reasonable to buy what you want.” But not all teenagers agree. “Spending hundreds of dollars for designer sunglasses is stupid and unreasonable,” says Daniel Steinbrecher, 16. “It's fake (假的) happiness.”
People who are against wearing expensive brand names say that many designer brands aren't any better. “It's wasteful to buy things just because they are popular,” says Edmund Williams, 15. “You'll feel better if you buy things because you like them. If you have extra money to spend, it would be better to give it to people in need.”
(1)Who have the same opinion on expensive brands?
A.Alexandra & Daniel.
B.Emmy & Edmund.
C.Daniel & Emmy.
D.Emmy & Alexandra.
(2)What does Edmund think of expensive brands?
A.They make him feel confident.
B.They are not worth the price.
C.They need to improve their quality.
D.They pay too much attention to personal likes.
(3)The text is mainly about _____.
A.how to buy things reasonably
B.the competition between brands
C.whether expensive brands are worth high prices
D.the different values of teenagers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网