题目内容

Food labels are such a mess that the government is redesigning them, as the ingredient(营养成分) lists are usually too confusing. As a result, a shopper could spend hours in a grocery store watching, calculating, and comparing, and still could not get it right. ShopWell is trying to help by allowing consumers to scan food labels and receive understandable and personalized information.

Here’s how it works. Register for ShopWell, and enter your age and gender. Add your goals (General health? Or are you trying to lose weight?). Then, note what you want in your diet, such as protein or iron, and what you want to avoid(added sugar, say). Add your allergies(过敏的物质) and things you cannot accept, and start scanning.

Then ShopWell will come up with a clearly personal result: green for a food that is good for you; yellow for foods you can enjoy a little; and red for foods you should avoid.

The results are easily understandable and is clean because it’s not mixed with ads. Instead, ShopWell makes money by selling data to supermarkets. Its database contains 350,000 products, the app has been downloaded 1.3 million times, and the company claims a scan every two seconds “in stores such as Walmart, Whole Foods and 7-Eleven,” in the words of marketing manager James Allgood.

One of the first items I scanned was So Delicious Coconut Milk Creamer, which I buy because I’m lactose(乳糖) intolerant. It turns out it’s only a little suitable for me — because of its 1 gram per serving of added sugar. I’m not sure I’ll give it up. But I did ask the app to watch for added sugar, and it’s doing its job.

One drawback to ShopWell is that the scanner often doesn’t work for items from Costco or Trader Joe’s. Meanwhile, Some user reviews say that it doesn’t cover enough allergies.

1. Why do consumers hesitate long when deciding which food to purchase in a shop?

A. Because there are usually an extremely wide variety of food in the shop.

B. Because food labels in the shop are in such a mess that they need redesigning.

C. Because consumers desire to scan food labels for understandable information.

D. Because consumers can hardly make sense of the information on the food labels.

2.What does the author intend to tell the readers in Paragraph 2?

A. The proper use of ShopWell. B. The function of ShopWell.

C. The development of ShopWell. D. The advantage of ShopWell.

3.How can ShopWell make some profits?

A. By providing its collected data to supermarkets.

B. By selling 350,000 products of its own.

C. By downloading the app 1.3 million times.

D. By following the words of marketing manager James Allgood.

4.What does the underlined “drawback” in the last paragraph probably mean?

A. ScannerB. Disadvantage

C. BenefitD. Item

 

1.D

2.A

3.A

4.B

【解析】

试题分析:本文是一篇说明文,介绍了ShopWell这种新研制的系统。人们在购买食品时都会犹豫不决,因为食品标签上的营养成分总会让人困惑。现在政府决定使用ShopWell这种系统通过扫描信息来帮助顾客购物更加方便,容易。

1.细节理解题。根据文章第一段 Food labels are such a mess that the government …… As a result, a shopper could spend hours in a grocery store watching, calculating, and comparing, and still could not get it right.可知人们买食品前犹豫不决是由于弄不清楚食物的标签提供的信息,答案选D。

2.主旨大意题。文章开头提出了一种办法来以方便顾客,然后通过Here’s how it works.进行过渡,讲述了这种方法的原理,答案选A。

3. 细节理解题。由文章第四段ShopWell makes money by selling data to supermarkets.可知选A。

4.词义猜测题。根据文章末段,也就是drawback 后面的表语从句可知扫描仪有时候对于某些产品不能扫描,所以这是它的局限性,也就是缺点,选B。

考点:考查社会生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.

1. They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when their player or team wins.

2. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! 3. Think how many lovers to skate or ski in Japan, Norway or Canada.

Some sports or game go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. 4. Water-skiing is one of the newest in the family of sports.

People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends. 5. One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace.

A. And think of people in cold countries.

B. Sports help to train a person’s character.

C. Not a few people participate in different sports competitions themselves.

D. Many people like to watch others play games.

E. People aren’t inventing new sports or games.

F. Some sports are so interesting that people everywhere take part in them.

G. People are inventing new sports or games all the time.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网