题目内容
【题目】
This month Angelina Horsefield writes about an animal rescue (援救) society in Australia: WIRES |
WIRES (Wildlife Information and Rescue Service) began in 1985 when someone found an injured bird in a park in Sydney, Australia. At the time, no one knew how to help this “native” animal. WIRES help animals like snakes, kangaroos and, of course, birds. However, they can only help Australian wildlife, so they can’t help other animals like cats or rabbits. Like other animal rescue groups, WIRES need more people. I believe they are helping the local animals, but they can only continue if others join in. They hold excellent courses, where people can learn what to do when they find an injured animal. They also explain what happens to the animals in their care. Many of the people who help also lake care of the animals themselves in their own gardens or on their farms. I spoke to 15-year-old Guy McKenzie, whose dad helps WIRES in his free time. Guy told me about the work they do. “Dad usually gets a phone call at home and drives immediately to where the animal is, to rescue it. He has special equipment and always wears gloves. The animals are wild, after all.” Guy also talked about a woman who found a bat in her garden. She thought it might be dead but then she noticed that there was a baby bat too. Guy’s dad brought it back to the centre, where it grew into a healthy adult. Then, WIRES returned it to nature. Guy showed me a baby kangaroo that his dad was looking after and told me that one day he’ll be doing the same thing. Yes, he will, for sure. |
【1】WIRES aim at helping ________.
A.pet animalsB.wildlife animals
C.small animalsD.farm animals
【2】Guy’s dad is an example to show ________.
A.who started WIRESB.how one helps WIRES
C.why people join WIRESD.how WIRES study animals
【3】What does Guy hope to do in the future?
A.Live in nature.B.Take care of his dad.
C.Study bats.D.Work for WIRES.
【4】The author writes the passage in order to ________.
A.describe a course on animalsB.introduce an animal scientist
C.call on people to join the rescue groupD.give advice on keeping pets
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
本文是记叙文,文章讲述了澳大利亚的动物营救协会WIRES的目的,以及WIRES为帮助澳大利亚野生动物所做的工作。
【1】
细节理解题。WIRES是澳大利亚的动物营救协会。根据第二段中“WIRES help animals like snakes, kangaroos and, of course, birds. However, they can only help Australian wildlife.” 可知WIRES旨在帮助澳大利亚的野生动物。故选B项。
【2】
推理判断题。根据第四段中“Dad usually gets a phone call at home and drives immediately to where the animal is, to rescue it.(爸爸通常在家里接到一个电话,然后立即开车到动物所在的地方去救援它。)”和第五段中“Guy’s dad brought it back to the centre…Guy showed me a baby kangaroo that his dad was looking after(盖伊的爸爸把它带回了中心……盖伊给我看了一只袋鼠宝宝,他爸爸正在照顾它)”可知,Guy告诉作者他父亲加入WIRES后做的工作是为了阐述人们如何帮助WIRES做事的。故选B项。
【3】
细节理解题。根据第五段中“…told me that one day he’ll be doing the same thing.”可知,Guy 希望将来他也做同样的事情,像父亲一样参加WIRES,帮助野生动物。故选D项。
【4】
推理判断题。通读全文,文章第一、二段提到澳大利亚的动物营救协会WIRES的目的是帮助澳大利亚的野生动物;第三段提到“… WIRES need more people. I believe they are helping the local animals, but they can only continue if others join in.”,说明WIRES需要更多人的加入;第四、五段以Guy的爸爸为例说明加入WIRES所做的工作。因此可以推断,文章的目的是号召更多的人加入到WIRES,以帮助更多的野生动物。故选C项。