题目内容
【题目】书面表达
假定你是李华,最近你在当地报纸上看到一则游泳培训班的广告,称其有称职教练( instructor),一周包会。你会一点游泳,但水性不太好,想在暑假参加训练.请你写一封咨询信了解相关情况,要点如下:
1. 训练的具体时间和地点。
2. 条件和费用。
3. 其他特别注意的事项。
注意
1.词数 100 左右。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
3.开头语和结束语已为你写好。
Dear Sir/Madam,
I have read your advertisement in the newspaper. ________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
I am looking forward to hearing from you soon.
Your s sincerely ,
Li Hua
【答案】
Dear Sir/Madam,
I have read your advertisement in the newspaper. You mentioned in it that your instructors are fully qualified and you ensure that learners will be able to swim well after one week’s training.
I can swim a little but I’m not very confident in the water. So I’m interested in taking part in the training course. Fortunately, the summer holiday is around the corner. I’m writing to inquire when and where the course will be given, and how long the training course will last each day. I also want to know how much you will charge me for that. Besides, would you be so kind as to tell me whether there is anything special that should be prepared or does your company provide everything necessary?
I am looking forward to hearing from you soon.
Yours sincerely,
Li Hua
【解析】
试题分析:本文属于应用文中的书信,要求以李华的身份向游泳培训班写信咨询暑期游泳训练情况。所以本文使用第一人称,一般现在时和将来时相间的时态。要点:1.你了解到该培训班有称职教练,一周包会。你自己会一点游泳,但水性不太好,想在暑假参加训练。2.训练的具体时间和地点。3.条件和费用。4.其他特别注意的事项。建议文章分成三段,第一段为第一点;其余三点为第二段,最后一段为文章的过渡段。在写作的时候,一定要注意使用多样化的句式,让文章富有变化。同时要多使用高级句式和短语增加文章的档次。
【题目】阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空格处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。
Woodkopf is a crazy new sport invented in the Czech Republic(捷克共和国) and it has been gaining quite a lot of national media attention. This popular sport involves a pair of opponents wearing two-meter wooden boards on their heads and trying to knock the other’s board down without dropping their own. Strange as it sounds, a rousing match of Woodkopf can be quite exciting to watch.
This crazy sport can be traced back to July, 1992, when it was practiced during a cultural festival of art school graduates in Prague. Woodkopf, which literally translates as “wooden head”, is popular partly due to the fact that the game is simple, inexpensive and requires no complex equipment, but also because it never fails to supply a good dose of humor.
It is played by both men or women of all ages, and the rules are pretty simple. Both opponents must wear long and thin wooden boards of 200×16×2cm, weighing between 3 and 4kg. Once the boards are in position, the opponents try to knock each other’s boards off, using only plank-to-plank(木板) touches. No body-to-body or plank-to-body touches are allowed. The player who manages to knock down the opponent’s board twice in a row is declared the winner.
According to members of the Woodkopf Union, the best players are generally the taller ones. A bald head is also of great advantage, as pointed out by union chief Ivan Rezac.
Veteran Woodkopf players are now struggling for the sport to be included in the Olympic Games. They strongly believe that it has a great future. Vladimir Cech, who has been playing for the past seven years, said,We want it to become our national sport, and a part of Czech culture along with beer, pork, dumplings and cabbage..
Title | An Interesting Sport ----Woodkopf |
Origin | 【1】 from July,1992, Woodkopf was first played by art school graduates in Prague. |
Reasons for its 【2】 | 1. It’s simple, inexpensive and 【3】 to watch. 2. It always supplies a sense of humor. |
【4】 | 1.Wearing two-meter wooden boards on their heads, two 【5】try to knock each other’s board off without 【6】their own. 2.Only plank-to-plank touches are allowed, and body-to-body or plank-to-body touches are 【7】 . |
Winners | 1. 【8】succeeds knocking down the other’s board twice in a row is the winner. 2. The taller players and people with bald heads are very 【9】 to win. |
The future of the sport | Experienced Woodkopf players are struggling to make it an 【10】 in |