题目内容
【题目】假定你是李华,计划高考结束后找份兼职工作。下面的招聘广告引起了你的注意,请根据要点(箭头所指内容)写一封申请信。
![]()
注意:
1.词数100左右;
2.可适当增加细节使行文连贯;
3.开头已经给出,不计入总词数。
Dear Mr.Smith,
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
【答案】One possible version:
Dear Mr. Smith,
I was very interested in your advertisement in China Daily yesterday. I want to apply for the job of assistant teacher. I am a 18-year-old man who has just graduated from Senior School. I am outstanding and good at oral English, and have ever won the first prize in the Middle School Students’ Oral English Competition, which si my pride in English. Besides, the reason I can do it well is that I have had the similar working experience last summer vocation when I was a volunteer for an England traveling group for two weeks. So, I think I am capable of the job. If your would like me to attend an interview,I will try my best.
I am looking forward for your letter.
Yours,
Li Hua
【解析】 本文是应用文,要求学生就给想找份假期工作写封信,故应用一般现在时和第一人称。文章的时态使用得当,概括文章所要求的全部要点,足见作者语言功底。文中使用了who和which以及when引导的定语从句;使用了that引导的表语从句;还使用了asking短语作宾语;高级短语或短语be capable of等的使用;恰当使用了连词besides和if条件句等充分彰显作者英语功底。
【题目】
Message Peter, We’re outside the cinema. Let me know if you’re going to be late and we’ll wait and watch the next film. If you’re not coming, we’ll go in now. Stefan | |||||||
| |||||||
Joe,
Taylors’ shoe shop phoned. They’ve got the shoes you ordered but will only keep them till Thursday. Can you get there before then?
David
FOR SALE ![]()
Rainforest Computer Game
2-4 players
Bought last month
Played once—works perfectly
Phone Tom: 255324
【1】What should Peter do? ( )
A. Tell Stefan if he will come late.
B. Search for the latest film.
C. Stay at home.
D. Wait for Stefan outside the cinema
【2】Why did Monica write the email? ( )
A. To check if Anna is going on the trip.
B. To invite Anna to join the club.
C. To ask Anna to book places on the trip.
D. To remind Anna about the date of the trip.
【3】What does David ask Joe to do? ( )
A. Phone the shoe shop back.
B. Send the shoes to the shop.
C. Order a pair of shoes on Thursday
D. Get the shoes before Thursday.
【4】The advertisement says the computer game is ________.
A. in good condition B. for top class players
C. a classic game D. at half price..