题目内容
阅读理解
Foreigners are likely to win more investment opportunities in China since the central government has passed a fresh regulation on Tuesday to attract foreign capital. The regulation,which will take effect on April 1,out-lines how China will expand cooperation with,foreign investors. Compared with the old foreign investment guide-line,the government has given foreigners more investment opportunities. And the government also encourages foreigners to take part in the key state-owned enterprises re-form (企业改革).
According to the regulation,overseas investors are expected to become shareholders in the key state-owned enterprises. Overseas investors will even be allowed to hold the controlling stake (控股) in the large state-owned enterprises,except for those of key importance to national or economic security.
“China's WTO membership has reduced the risks and costs for foreign investors,and more capital and advanced techniques and expert knowledge or skill are expected to flow in,” an official said.
In particular,the new regulation makes an earnest request for capital for agricultural technology,transportation,energy and new material industry. The service industry,including banking,telecommunication,insurance,and tourism,will gradually become another focal point of co-
operation.
The country hopes foreign investors start businesses in the western regions,where they will enjoy more favour-able taxation policies for the next 10 years.
(1)According to the passage,after the fresh regulation has taken effect,________.
[ ]
A. more and more foreign capital will be brought in
B. Chinese capital will be attracted by foreign countries
C. foreigners will be likely to win more opportunities to attract Chinese capital
D. more investment will be given to the countries like China
(2)A great deal of foreign capital has come to China because ________.
[ ]
A. the foreign investors have too much money
B. there are too many enterprises in China
C. China is a large country
D. China's reform will bring great benefit to the foreign investors
(3)Which of the following statements is Not true?
[ ]
A. The development of agricultural technology needs foreign investment.
B. Foreign capital is made an earnest request for to develop the new industry.
C. Foreigners are encouraged to take part in China's enterprises reform.
D. Foreign investors can hold the controlling stake of all the state-owned enterprises.
(4)From the passage we can infer that China's service industry will ________ in future.
[ ]
A. fall behind others
B. develop at the same speed as now
C. be developed rapidly
D. continue co-operation with foreigners
(5)If foreign investors start their business in the western regions,they will ________.
[ ]
A. pay more taxes
B. lose more benefit
C. offer more taxes
D. gain more advantages
解析:
|
(1) A 推理判断题.从文章的第一句可以推断出答案应选A. (2) D 推理判断题.全文就是讲述了中国新的投资政策将吸引外商来中国投资,因为这会给他们带来更大的利益. (3) D 事实细节题.根据第三段第二句可知D项不对. (4) C 推理判断题.从第五段第二句可以推出答案. (5) D 推理判断题,从文章最后一句可以看出答案. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||