题目内容
China may be the world’s largest market for e-bikes, but Europe is fast catching up. The EU’s official statistics agency says the figure reached the one million e-bike mark two years ago, and sales have sharply increased since then.
When working errands (差事) around Berlin, Lutz, who usually works with horses, uses the company’s new e-bike that charges easily and has a range of 140 kilometers. “We found there was no parking spot problem or other worries. And on top of all this, we don’t pollute the environment. Petrol is also saved,” said Lutz Baddack, owner of Reitsport Baddack.
Unlike many other parts of the world, the EU does not require registration (登记) for e-bikes. Nearly half a million are expected to be sold in Germany this year, in all shapes and sizes.
It’s not just bike fans buying them. People who usually drive cars also use them occasionally,” said Stefan Gelbhaar.
Dealers say the elderly are also big customers. Sales of ordinary bicycles fell in Germany last year, but sales of e-bikes rose by eight percent. Sales figures are expected to keep rising. “In five years we will have the market share of 20 percent, maybe more,” said Marcus Kendler, owner of E-Motion. In the hillier parts, that figure has already been beyond it.
The sales of e-bikes in Germany have been much larger than those in any other country in Europe. But other countries are fast catching up. In Europe, with the various brands at the market and falling prices, e-bikes are here to stay and not just a repeated trend.
1.In Germany the sales of e-bikes _________.
A. have been the biggest in Europe
B. have been larger than in China
C. reached one million two years ago
D. have taken up 20% of the market
2.Which of the following is NOT the benefit of using e-bikes?
A. The users needn’t worry about parking spots.
B. It’s environmentally friendly and saves petrol.
C. The users are not required to register worldwide.
D. It charges easily and runs far without charging.
3.From the passage we know that e-bikes are preferred by those _________.
A. who work with horses
B. who usually drive cars
C. who are out on business
D. who live in the hillier parts
4.It can be inferred from the passage that _________.
A. the popularity of e-bikes in Europe will be lasting
B. in Europe there are various brands of e-bikes on sale
C. e-bikes will replace ordinary bicycles in only five years
D. Europe will become the world’s largest market of e-bikes
1.A
2.C
3.D
4.A
【解析】
试题分析:中国是世界上最大的电车销售市场,但是欧洲正在赶超中国。数据显示,两年前,欧洲电动车销量已经达到100万辆,销量还在急剧上升。
1.The sales of e-bikes in Germany have been much larger than those in any other country in Europe.”可知,德国是电动车在欧洲销量最大的国家,故选A。
2.charges easily and has a range of 140 kilometers... there was no parking spot problem...we don’t pollute the environment”可知,A、B、D是电车的有点,根据第三段“the EU does not require registration (登记) for e-bikes.”电动车在欧洲不需要登记,但在其他国家或地区就不一定了,故选C。
3.In five years we will have the market share of 20 percent...In the hillier parts, that figure has already been beyond it.”可知,电车在丘陵地区的销量已经超过市场份额的20%,故选D。
4.and sales have sharply increased since then.”和最后一段“The sales of e-bikes in Germany have been much larger than those in any other country in Europe. But other countries are fast catching up. ...e-bikes are here to stay and not just a repeated trend”可知,欧洲很多国家都在增加电动车的销量,电动车的销售不会在上涨和下跌之间重复、徘徊,而是一个持续上升的过程,故选A。
考点:生活类短文阅读
阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。
注意:每个空格只填一个单词。
It’s necessary to use different ways to communicate for different purposes. Study, made by Jeff Hancock of Cornell University in New York, has found that people are twice as likely to tell lies in phone conversations as they are in e-mails.
Hancock made an investigation by asking 30 students to keep a communication diary for a week. In it they noted the number of conversations or e-mail exchanges they had lasting more than 10 minutes, and how many lies they told. Hancock then worked out the number of lies per conversation for each medium. He found that lies made up 14% of e-mails, 21% of instant messages, 27% of face-to-face interactions and an astonishing 37% of phone calls.
His results, to be presented at the conferences on human computer interaction in Vienna, Austria, in April, have surprised psychologists.
Hancock says it is very important and effective whether a conversation is being recorded and could be reread, and whether it occurs in real time. People appear to be afraid to lie when they know that they will be responsible for what they have said in the conversation. This is why fewer lies appear in e-mail than on the phone.
People are even more likely to lie in real time—in an instant message or phone call. Many lies are sudden or immediate responses to demands that they don’t expect.”
Hancock hopes his research will help many a company work out the best ways for their employees to communicate. For instance, the phone might be the best medium for selling their products where employees are encouraged to stretch the truth. But given his results, work assessment, where honesty is regarded as more important than others, might be best done using e-mail.
Hancock’s study on people 1. in different ways of communications | |
2. drawn from the statistics | Lies 3. when the communicating ways change from e-mails to instant messages, to face-to-face interactions and to phone calls. |
Reasons why people lie or don’t | ●People won’t lie when their 4. are recorded and reread, or when they know they should take the 5. for what they have said. ●People lie in real time mostly because they have to answer 6. questions without hesitation. |
Benefits that 7. can have from the study | ●Using telephones for 8. because their employees can stretch the truth. ●Using e-mails for work assessment because their employees must say what they have done 9. . |
Inference from the study | Suitable media should be chosen for different 10. purposes. |
Hurricane Sandy was a hurricane that destroyed parts of the Caribbean and the Mid-Atlantic and Northeastern United States during late October 2012, with minor impacts in the Southeastern and Midwestern states and Eastern Canada. Sandy, classified as the eighteenth named storm and tenth hurricane of the 2012 Atlantic hurricane season, was a Category 2 storm at its peak intensity. While it was a Category 1 storm off the coast of the Northeastern United States, the storm became the largest Atlantic hurricane on record. Previous estimates of losses due to damage and business interruption are estimated at $65.6 billion, which would make it the second-costliest Atlantic hurricane, behind only Hurricane Katrina. At least 253 people were killed along the path of the storm in eight countries.
Sandy developed from a tropical wave in the western Caribbean Sea on October 22, quickly strengthened, and was upgraded to Tropical Storm six hours later. Sandy moved slowly northward toward the Greater Antilles and gradually becoming stronger. On October 24, Sandy became a hurricane, made landfall near Kingston, Jamaica, a few hours later, entered into the Caribbean Sea again and strengthened into a Category 2 hurricane. On October 25, Sandy hit Cuba, and then weakened to a Category 1 hurricane. Early on October 26, Sandy moved through the Bahamas. On October 27, Sandy briefly weakened to a tropical storm and then restrengthened to a Category 1 hurricane. Early on October 29, Sandy turned from north to northwest and then moved ashore near Atlantic City, New Jersey, as a post-tropical cyclone with hurricane-force winds.
In the United States, Hurricane Sandy affected 24 states, including the entire eastern seaboard from Florida to Maine and west across the Appalachian Mountains to Michigan and Wisconsin, with particularly severe damage in New Jersey and New York. Its storm hit New York City on October 29, flooding streets, tunnels and subway lines and cutting power in and around the city. Damage in the US is estimated at over $63 billion.
1.According to the passage, which of the following wind forms is the strongest?
A. Tropical wave. B. Tropical storm.
C. Category 1 hurricane. D. Category 2 hurricane.
2.We can learn from the passage that_______.
A. Sandy caused 253 deaths totally in the USA.
B. Sandy reached its strongest in the Caribbean Sea.
C. Sandy resulted in great loss in most states in the USA.
D. Sandy is the second largest Atlantic hurricane ever recorded.
3.Which of the following graph shows the development of Sandy?
A.
B.
C.
D.![]()
4.What is the writer’s purpose of writing this passage?
A. To tell us how terrible Sandy is.
B. To teach us what to do in face of hurricanes.
C. To inform readers of Sandy and its damage.
D. To warn readers of the dangers caused by hurricanes.