题目内容

【题目】阅读理解
The human brain remembers negative experiences more easily than positive ones. Our brains have developed in this way because threats,like dangerous animals ,have a more immediate effect on people's survival compared to positive things like food or shelter.As a result,you clearly know what makes you unhappy,but do you know what makes you happy?
Research suggests that our level of happiness is partly shaped by the choices we make.If you've been chasing wealth,fame,power and some material things,you may be looking for happiness in the wrong places.Psychologists suggest that the following habits can make people happier.
People who own close relationships tend to be happier than those who do not.The number of our friends is not important.What matters is the quality of our relationships.Relationships that bring happiness usually consist of the sharing of feelings,acceptance,mutual respect and trust.
People who exercise on a regular basis can improve both their physical and mental well-being.Some research has shown that exercise can be as effective as some medicine in treating depression.
If we are so interested in an activity,we may lose track of time,and we can be in a state of flow.The activity could be playing the piano,surfing the Internet or playing a game...People who experience flow in their work or life tend to be happier.
People are more likely to be happy if they know what their strengths are and can use them regularly.People are especially happy when they can set goals and use their strengths to achieve them.
People,who think positively by being grateful,mindful and optimistic,are more likely to be happy.Being grateful means being thankful.Being mindful means considering,focusing on,and enjoying the experiences of the present moment.Being optimistic means being hopeful about the future.
(1)Human brain remembers negative things more easily because.
A.negative things tend to affect human survival immediately
B.negative things are easy to remember
C.negative things are much more important than other things
D.negative things can make people live much longer
(2)People may find happiness in all the following EXCEPT.
A.making friends
B.doing sports
C.playing the violin
D.chasing power
(3)In the last paragraph,the author tries to tell us to.
A.think more about the future
B.be positive in our life and work
C.enjoy our life and work
D.live a happy life every day
(4)What does this text mainly tell us about?
A.Why people remember positive things easily.
B.Why people remember negative things easily.
C.Some habits that make people happy.
D.The habits that people form in their life.

【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】本文是议论文,介绍了心理学家就如何让人们更快乐这一问题,给出了一些建议。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“Our brains have developed in this way because threats,like dangerous animals,have a more immediate effect on people's survival compared to positive things like food or shelter.”可知人类的大脑更容易记住消极的事情是因为消极的事情常常立即影响人类的生存,选A。
(2)考查细节理解。根据第二段中的“If you've been chasing wealth,fame,power and some material things,you may be looking for happiness in the wrong places.”可知追逐权力并不能让人找到幸福,选D。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的“People,who think positively by being grateful,mindful and optimistic,are more likely to be happy.”可知在最后一个自然段,作者设法告诉我们在生活和工作中要积极,选B。
(4)考查主旨大意。这篇文章主要讲了心理学家就如何让人们更快乐这一问题,给出了一些建议,选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
My father was always a good gardener. One of my earliest memories is standing without shoes in the freshly tilled (翻耕的) soil, my hands blackened from digging in the ground.
As a child, I loved following Dad around in the garden. I remember Dad pushing the tiller (耕作机) ahead in perfectly straight lines. Dad loved growing all sorts of things: yellow and green onions,watermelons almost as big as me, rows of yellow com, and our favorite—red tomatoes.
As I grew into a teenager, I didn't get so excited about gardening with Dad. Instead of magical land of possibility, it had turned into some kind of prison. As Dad grew older, his love for gardening never disappeared. After all the kids were grown and had started families of their own, Dad turned to gardening like never before. Even when he was diagnosed with cancer, he still took care of his garden.
But then, the cancer, bit by bit, invaded his body. I had to do the things he used to do. What really convinced me that Dad was dying was the state of his garden that year. The rows and rows of multicolored vegetables were gone. Too tired to weed them, he simply let them be.
For the first few years after he died, I couldn't even bear to look at anyone's garden without having strong memories pour over me like cold water from a bucket. Three years ago, I decided to plant my own garden and started out with just a few tomatoes. That morning, after breaking up a fair amount of soil, something caught the comer of my eye and I had to smile. It was my eight-year-old son Nathan, happily playing in the freshly tilled soil.
(1)Why did the author like the garden when he was a child?
A.He wanted to be a garden-crazy like his father.
B.He loved being in the garden with his father.
C.The garden was full of his favorite food.
D.The garden was just freshly tilled.
(2)When all the kids started their own families,the author's father .
A.stopped his gardening
B.turned to other hobbies
C.devoted more to gardening
D.focused on planting tomatoes
(3)What happened to the garden when the author's father was seriously ill?
A.There was a great harvest.
B.The garden was almost deserted.
C.No plant grew in the garden at all.
D.The author's son took charge of the garden.
(4)Why did the author start his garden with tomatoes?
A.He wanted to honor his father.
B.His son liked the fields of tomatoes.
C.He only knew how to grow tomatoes.
D.He thought tomatoes were easy to manage.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网