题目内容

【题目】When I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city. We lived on a farm, in the winter especially, we were quite cut off from the outside world. As soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital. However, I soon discovered that my life has its problems ,too.

One big disadvantage is money. It costs so much to go out, not to mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollution. I suffer from asthma(哮喘), and at times the air is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of traveling round. Although I have a car, I seldom use it because of the traffic jams. One choice is to go by bicycle, but that can be quite dangerous.

Of course there are advantages. First, there is so much to do in the city, whatever you tastes in culture or entertainment(娱乐活动). Besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. Finally, if you like shopping, the variety of goods is very surprising --- and , what is more, shops are often only a short walk away.

Is life better then, in the city? Perhaps it is , when you are in your teens(十几岁)or twenties. However, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.

1Which of the following is true about the writer?

A. He is very old now.

B. He is in good health.

C. He prefers driving a car.

D. He lives in the city now.

2In the passage, the writer tries to __________.

A. express his opinions about way of life

B. describe his life in the countryside

C. an interest in the outside world

D. persuade the reader to live in the city

3How is the passage mainly developed?

A. By inferring.

B. By comparing.

C. By listing examples.

D. By giving explanations.

【答案】

1D

2A

3B

【解析】

试题分析:本文主要讲述的是我对于生活的观点,有关于城市的生活的,也有关于乡村生活的。

1D细节理解题。 根据文中第一段I packed my bags and moved to the capital.和最后一段I certainly hope to move back there soon.说明我现在生活在城里,不过我一直希望自己能够回到乡下去住。故选D。

2A主旨大意题。本文主要讲述的是我对于生活的观点,有关于城市的生活的,也有关于乡村生活的。故选A。

3B推理判断题。由文中的One big disadvantage is money 及Of course there are advantages. 可知,文章是通过对比的方式展开论述的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Laws that would have ensured pupils from five to sixteen received a full financial education got lost in the “wash up". An application is calling on the next government to bring it back.

At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account-let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.

Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to sixteen should be taught about everything from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the children,schools and families bill that was shelved by the government in the so-called ¨wash-up" earlier this month-the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.

As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven to ll-year-olds are savers but by the time they get t0 17, over half of them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit or overdraft(透支)as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have been fallen many of their parents' generation unless they receive good quality financial education while at school".

The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that-unless parents step in-young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents.

【1】The passage is mainly about

A. how to manage school lessons

B. how to deal with the financial crisis

C. teaching young people about money

D. teaching students how to study effectively

【2】It can be inferred from the first two paragraphs that

A. the author complains about the school education

B. pupils should not be taught to add up and subtract

C. students have been taught to manage their finances

D. laws on financial education have been effectively carried out

【3】The website and the consumer campaigner joined to

A. instruct the pupils to donate their pocket money

B. promote the connection of schools and families

C. ask the government to dismiss the parliament

D. appeal for the curriculum of financial education

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Be Happy in Your Life

Newborn babies are the happiest in the world. Unfortunately, as we grow up, worries start working up their way upon our minds. 【1】 However, we can achieve happiness again with just some small changes.

Make a choice. Happiness is a matter of choice. A person who knows how to be happy will always be happy, no matter what situation we put him into. On the other hand, a person who always finds faults with everyone and everything around him cannot be happy, no matter how hard he tries.

Laugh a lot. When we smile or laugh, the muscles in our face excite the brain to produce “happy chemicals”. These chemicals make us feel happy. 2 Laugh at ourselves, laugh at our problems, laugh at our little worries and then see what difference it makes to our life.

3 Being angry with others at their mistakes will earn us nothing. Instead it will make us even more unhappy. Just letting go of others’ mistakes every once in a while helps us to be happy.

Live out of the past. Often, the dark shadows from our past ruin every single second of our life and turn it into a bad memory. 4

Learn to give. Giving is a satisfying experience and the joy of giving cannot be expressed in words. One who gives all his life ends up leading a happier life than the one who concentrates only on receiving.

One must understand that happiness is a state ofmind. 5 Thus, the answer to the question “how to be happy in life” only lies within us.

A. Forget others’ mistakes.

B. Sounds silly, but it does work.

C. Finally, we forget what happiness is.

D. So, find humor in everything around us.

E. Start with little things and work up to bigger ones.

F. Nothing in the world can make us happy or unhappy, unless we allow it.

G. Let go of all bad memories preventing us from leading a happy life at present.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网