题目内容

【题目】Laws that would have ensured pupils from five to sixteen received a full financial education got lost in the “wash up". An application is calling on the next government to bring it back.

At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account-let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.

Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to sixteen should be taught about everything from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the children,schools and families bill that was shelved by the government in the so-called ¨wash-up" earlier this month-the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.

As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven to ll-year-olds are savers but by the time they get t0 17, over half of them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit or overdraft(透支)as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have been fallen many of their parents' generation unless they receive good quality financial education while at school".

The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that-unless parents step in-young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents.

【1】The passage is mainly about

A. how to manage school lessons

B. how to deal with the financial crisis

C. teaching young people about money

D. teaching students how to study effectively

【2】It can be inferred from the first two paragraphs that

A. the author complains about the school education

B. pupils should not be taught to add up and subtract

C. students have been taught to manage their finances

D. laws on financial education have been effectively carried out

【3】The website and the consumer campaigner joined to

A. instruct the pupils to donate their pocket money

B. promote the connection of schools and families

C. ask the government to dismiss the parliament

D. appeal for the curriculum of financial education

【答案】

【1】C

【2】A

【3】D

【解析】

试题分析:本文讲述了孩子接受金融教育的必要性以及社会各阶层为推行孩子金融教育所作出的努力。

【1】C主旨大意题。反映文章中心思想的句子往往可以在首段找到。根据文章第一段第一句Laws that would have ensured pupils from five to sixteen received a full financial education got lost in the “wash up".可知,确保5到16岁的孩子接受完整的金融教育的法律没有被很好地执行。故选C。

【2】A推理判断题。根据第一段中的got lost和第二段中的extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account-let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.可知,学校没有教育孩子怎样开户,更别说教育他们在越来越复杂和高要求的世界里管理他们的金钱。故选A。

【3】D细节理解题。根据第三段第一句Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England.可知,网站和消费者运动是为了使金融教育成为学校课程的强制元素。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项 中有构项为多余选项。

Smiles and tears are part of life. But do you find enough time for laughing? I’m not asking if you experience lots of good times. Of course, we should laugh during the happy times. ___【1】___

__2___ But she wrote one about a more serious subject cancer in children. The book is titled I WANT TO GROW HAIR, I WANT TO GROW UP. Erma talks with many children who have cancer and learns important lessons from them. She learns, for example, that cancer survivors know how they should smile at life, though they are receiving chemotherapy(化疗).

__3___ Jessica’s leg was cut off at the knee because of cancer. She was learning to wear a prosthesis(假肢). Jessica told about playing soccer. She hit the ball hard with her foot. The ball flew off in one direction while her man-made leg flew another way. Then the brave girl lay on the floor, laughing happily.

As the saying goes, “___4___” Do you find plenty of time to laugh?

You can, if you find reasons to laugh during the difficult times. Survivors know how to laugh. If you can laugh even when you’re in trouble, you will make it. Remember, laugh and the whole world laughs with you. __5______

A. We just laugh about it.

B. Cry and you cry alone!

C. There’s a time to cry and a time to laugh.

D. Erma Bombeck is known for her funny books.

E. But do you also laugh during the difficult times?

F. She tells about the experience of 15-year-old Jessica.

G. I still remember those happy days when we were at college.

【题目】We're always looking for wellwritten reviews of books, music, movies, television shows, websites, video games and other products. When writing a review, concentrate on exactly what you liked or didn't like. Give examples of strengths and weaknesses,be descriptive and provide background information on an author,director,actor or musician,if possible. Find professional reviews in magazines or newspapers and see how reviewers deal with their topics,but be sure to express your own voice in your review.

Grammar Hint for Reviews:When describing a book,movie, album or anything else,use the present tense.

Book Reviews

Discuss an author's technique,strengths and weaknesses instead of focusing on the plot. Does the story flow? Is there a strong sense of character and place?Did you stay up until dawn to finish it?Is it good reading for teenagers?What influence did it have on you and why?If you've read other books by the same author, discuss how this book compares.

Movie Reviews

Think of the major Oscar categories and consider the performances, music, lighting and setting, etc. Do these work together? Did some hold up while others didn't? If the movie is based on a book, discuss whether one is better than the other and why. If the movie is a remake, compare the film to its original.

Remember that a wellwritten movie review should discuss strengths and weaknesses. Some readers may not have seen a movie yet, so don't give away an exciting scene or the ending!

College Reviews

Begin by providing an overview of the college,including location,size and a description of the campus and/or dorm life. Think about all aspects of your college visit. What academic,athletic and afterclass programs are available? What are the students like? What makes the college different from others? Every school has strengths and weaknesses. Be objective. Consider what the school has to offer and who might enjoy or benefit the most from attending there.

【1】 When writing a review, you .

A. cannot refer to any previous review

B. must express your own views and opinions

C. must provide some information about the author

D. needn't give any examples to support your views

【2】 Which aspects should be included in all three reviews?

A. Strengths and weaknesses. B. Plot and character.

C. Programs and scenes. D. Location and description.

【3】 Where can you probably find the passage?

A. In a personal diary. B. In an official report.

C. In a tourist guidebook. D. In a popular magazine.

【题目】When I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city. We lived on a farm, in the winter especially, we were quite cut off from the outside world. As soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital. However, I soon discovered that my life has its problems ,too.

One big disadvantage is money. It costs so much to go out, not to mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollution. I suffer from asthma(哮喘), and at times the air is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of traveling round. Although I have a car, I seldom use it because of the traffic jams. One choice is to go by bicycle, but that can be quite dangerous.

Of course there are advantages. First, there is so much to do in the city, whatever you tastes in culture or entertainment(娱乐活动). Besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. Finally, if you like shopping, the variety of goods is very surprising --- and , what is more, shops are often only a short walk away.

Is life better then, in the city? Perhaps it is , when you are in your teens(十几岁)or twenties. However, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.

1Which of the following is true about the writer?

A. He is very old now.

B. He is in good health.

C. He prefers driving a car.

D. He lives in the city now.

2In the passage, the writer tries to __________.

A. express his opinions about way of life

B. describe his life in the countryside

C. an interest in the outside world

D. persuade the reader to live in the city

3How is the passage mainly developed?

A. By inferring.

B. By comparing.

C. By listing examples.

D. By giving explanations.

【题目】Galaxy saw a man and a woman who communicated with the sign language at the train station when she was on the way home one evening. She noticed that the woman asked the man for the direction. He told her that he did not know. Galaxy decided to help them. She had learned the sign language when she served as a volunteer in the deaf and mute(聋哑)school. Then she showed the woman the direction and left her email address to them in case they needed her help later.

She received an email from that man the next day. Kazrim was his name. Galaxy replied his mail sincerely.

They both started chatting online soon after and began seeing each other. Although they only communicated with the sign language, it never bothered her.

Galaxy was fond of him gradually. Obviously, Kazrim was the same too. He presented Galaxy with a bunch of sunflowers and asked her sincerely, “Are you willing to be my girlfriend?” Galaxy was pleasantly surprised. She requested him to give her some time to persuade her parents.

As she had expected, her parents were very angry after they had learned of their love story. Galaxy explained, “Kazrim is an excellent and a very optimistic person. He has a very positive attitude towards life and work. He cares for others always. He is 100% better than the normal. Moreover, the mute is still a human. He should possess a perfect and wonderful love.

Her parents asked to see him, then. The very worried Galaxy took Kazrim home a few days later. When they were on the train, Kazrim told her, ‘‘I’m going to tell your parents I’ll be looking after you well with all my life!” Galaxy was deeply moved.

As soon as they had entered the house, Galaxy introduced him to her parents. She said, ‘‘This is Kazrim.” Just right after her speech, an unbelievable thing happened. Kazrim threw the gift away and held her in his arms tightly.

He said, “YOU CAN TALK?” It was the same question that Galaxy wanted to ask, too.

The four people were shocked all of a sudden. As a matter of fact, Kazrim always believed that Galaxy was a mute and he still fell in love with her deeply.

【1】How did Galaxy and Kazrim get to know each other?

A. They met each other by chance.

B. They were introduced to each other.

C. They once studied at the same university.

D. They both served in a special needs school.

【2】How did Galaxy probably communicate with Kazrim before she took him home?

A. Writing words on paper.

B. Using the sign language.

C. Judging from his expression.

D. Speaking her native language.

【3】What can we learn about the two young people from the passage?

A. They fell in love at the first sight.

B. They cheated each other to win love.

C. They mistook each other for being mutes.

D. They ignored the anger of Galaxy’s parents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网