题目内容

1.Let us suppose it is now about A.D.2060.Let's make believe (假装;虚构) it is about sixty years from now.Of course,things have changed and life is very different.
Voyages to the moon are being made every day.It is as easy to take a holiday on the moon today as it was for the people in 1960to take a holiday in Europe.At a number of scenic spots on the moon,many hotels have been built.The hotels are air-conditioned,naturally.In order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon,every room has at least one picture window.Everything imaginable is provided for entertainment (娱乐) of young and old.
What are people eating now?People are still eating food.They haven't yet started to take on heir (继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power.They may some day.But many foods now come in pill form,and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants.
Since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago,most of our planet's surface has to be filled.The deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed bypests.The harvest is always good.
Farming,of course,is very highly developed.Very few people have to work on the farm.It is possible to run the farm by just pushing a few buttons now and then.
People are now largely vegetarians (素食者).You see,as the number of people increases,the number of animal decreases.Therefore,the people have to be vegetarians and we are healthier both in our bodies and in our minds,and we know the causes and cure of disease and pain,and it is possible to get rid of diseases.No one has to be ill any more.
Such would be our life in 2060.
32.When was the passage written?D
A.In about A.D.2060.
B.In about 1960.
C.In about 2004.
D.In about 2000.
33.According to the passage,what will be on the moon in about A.D.2060?B
A.Many other animals.
B.Many tourists.
C.Many plants.
D.A sea.
34.What will people eat then according to the passage?A
A.Foods in pill form.
B.Biscuits in pill form.
C.Foods in water form.
D.Foods in gas form.
35.The passage tells us that in 2060,C on the earth than now.
A.there are fewer population   
B.there are more pests
C.the crops are getting better   
D.there is less water.

分析 作者通过对2060年人类生活的描述,为读者勾勒出一幅美好的生活图画:月宫上度假生活,用水浇灌的沙漠,没有虫害的庄稼,健康的绿色食品等等.

解答 32.D   数字计算题.由第一段第二句"Let's make believe it is about 47 years from now."可知,本文大约写于2013年,故选C.
33.B   细节理解题.由短文第二段"In order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon,every room has at least one picture window.Everything imaginable is provided for entertainment(娱乐)of young and old."可知,到2060年,月球上将会有度假的人们,旅游景点和许多宾馆,故选C.
34.A   细节理解题.由第三段"But many foods now come in pill form,and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants."可知,届时人们吃的食物会被做成药丸的形式.故选A.
35.C   推理判断题.由第四段"most of our planet's surface has to be filled.The deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests.The harvest is always good."可知,到2060年人口将更多,沙漠用水浇灌,庄稼不再被害虫毁坏,收成总是很好,故选C.

点评 本文是一个社会文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
9.Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning,people may send the wrong signal.Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.
Different cultures emphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example,business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work,it is necessary to spend a lot of time in"small talk",usually over a glass of tea,before they do any job.In many European countries--like the UK or France--people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office.
Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand.I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled.After getting to know their ways better,I realized that they thought I was talking too much. In my own culture,we express meaning mainly through words,but people there sometimes feel too many words are unnecessary.
Even within Northern Europe,cultural differences can cause serious problems. Certainly,English and German cultures share similar values; however,Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact,this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.
People from different parts of the world have different values,and sometimes these values are quite against each other. However,if we can understand them better,a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonderful chance for us to learn from each other.

32.In some countries,eating together at restaurants may make it easier for people toA.
A.develop closer relations            
B.share the same culture
C.get to know each other           
D.keep each other company
33.The author mentions his experience in Thailand to show thatD.
A.the English prefer to make long speeches
B.too many words are of no use
C.people from Thailand are quiet and shy by nature
D.even talk and silence can be culturally different
34.According to the text,how can people from different cultures understand each other better?C
A.By sharing different ways of life.   
B.By accepting different habits.
C.By recognizing different values.    
D.By speaking each other's languages.
35.What would be the best title for the text?B
A.Multicultural Environment.         
B.Cross-Cultural Differences.
C.How to Understand Each Other.     
D.How to Build Up a Relationship.
16.Your goal is to organize your life in such a way that you enjoy a good income,a high standard of living,and that you are the master of your life rather than a victim of the changing economic times.Then,(36)C!The following tips may help you.
(37)D.To show your value and earn more money,you have to increase your contribution to the career.If you want to get a new job,you have to find a way to contribute value to that career.If you want any kind of job security,you must continually work at maintaining and increasing your value by more contribution in the competitive marketplace.
Your education,knowledge,skills and experience all are investments in your ability to contribute a value for which you can be paid.But like any other investments,they are risky.Once you have learned a subject or developed a skill,it is a sunk cost(已支付成本).(38)GNo employer in the marketplace has any obligation(义务) to pay you for it,unless he can use your skill to produce a product or service that people are ready to buy.Therefore,improve yourself and build your value on your ability.
Today,there's large unemployment in society.However,(39)F.They are smart,capable and flexible.They know how to make proper changes based on their own value.Are you dissatisfied with the present work situation?Then try their methods:change the work that you are offering to do,(40)A,or change the amount that you are asking for your service.

A.Change the place where you are offering to work.
B.Whatever job you are doing,you should be preparing for your next one.
C.Increase your value.
D.Your job is an opportunity to contribute a value.
E.If you want to increase your value,never be without job.
F.There are always jobs for creative people.
G.It's time and money spent that you cannot get back.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网