题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Q & A

Question: I have recently got a senior position within my company.One of my new tasks is to make monthly progress reports on my department in front of other senior officials. During my first meeting, I presented and then opened the floor to questions. 【1】 _ My first reaction was to answer defensively(防卫地;戒备地). Later, I realized that I shouldn’t have felt that way. But how can I keep cool and effectively answer questions in this type of settings?

Answer: Congratulations on your new position! Presenting in front of your peers (同事) is a hard task in itself and it becomes much more difficult when a question-and-answer period is required! Question-and-answer periods are a great way to clarify (使…清楚) the message and strengthen key points. 2__

3

When a person is asking a question, show interest and a desire to understand the question by listening and asking for clarification.

● Buy time

When facing a hard question, most people can’t give an answer immediately. Buy time by repeating the question in your own words. 4 These techniques allow you to quickly organize your thoughts as well as to make sure you will be correctly answering the question.

● Suggest a private meeting.

A one-to-one meeting is a calmer setting than speaking in front of your peers. 5

A.Show your true interest.

B.Restate the question with respect.

C.Some ideas can be quite concrete.

D.There were many difficult questions.

E.It can also be more effective in exchanging ideas.

F.You may also ask for clarification on the question.

G.Here are some ideas that can help prepare for your next meeting.

【答案】

【1】D

【2】G

【3】A

【4】F

【5】E

【解析】

试题分析:本文谈论的是问与答

【1】D 根据前一句I presented and then opened the floor to questions(我陈述完了之后接受自由提问)再根据后一句说My first reaction was to answer defensively(我的第一反应是防卫性回答),这些问题都是很困难的,故D项符合上下文语境。

【2】G 根据下文的几段说明都是提出的建议,故G项符合上下文的语境。

【3】A 根据本段第一句When a person is asking a question, show interest and a desire to说明对于别人提出的问题,要表现出你很感兴趣。故A正确。

【4】F 根据前一句Buy time by repeating the question in your own words.(通过用你自己的语言重复问题来获得时间),再根据后一句These techniques allow you to quickly organize your thoughts as well as to make sure you will be correctly answering the question.这些技术可以让你迅速组织你的想法,以及确保你将正确回答这个问题。)可知,F项你也可以要求对问题进行说明符合上下文语境

【5】E 本段是关于一对一的交流解决问题,也许这是一种更好地解决问题的方法,故E项符合上下文。

【名师点评】此类文章重在把握上下文之间的逻辑关系,通过前后的意思连贯性及细致性用心的答题,定能完成的很好。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Sport is very popular in England. In other words lots of English people like the idea of sport. A lot watch sport on TV. But the number who take part in sport is quite small. On the whole English people prefer to be fat rather than thin. The most popular sport in England is football. Football is played on Saturday afternoon in most towns and the supporters of a certain team will travel from one end of the country to the other to see their team play. There are four divisions(级别) of the football league. Not surprisingly the best teams are in the first division. But the best supporters are often in the fourth division. You have to be a good supporter to watch the fourth division football!

Many other sports are also played in England, such as golf, in which you try to knock a ball into a hole; basketball, in which you try to get a ball through a net; tennis, in which you try to hit a ball so that your opponent(对手) can not hit it. As you see, if the ball had not been invented, there would have been no sport. Actually, that is not quite true. Athletics(田径) isn’t played with a ball; nor horseracing. Perhaps that is why they are not as popular as football!

【1】________ is the most popular sport in England.

A. Basketball.B. Football.C. Golf.D. Tennis.

2You have to be a good supporter to watch ________ division football.

A. the firstB. the secondC. the thirdD. the fourth

3Why do many English people not take part in sport?

A. They are too busy.

B. They like watching sport on TV.

C. They would like to be fat.

D. They prefers to be thin.

4Why are English people interested in sport?

A. They have their football team.

B. The sport games are played on Saturday afternoon.

C. They like the idea of sport.

D. They like the famous players.

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

With the year coming to an end, a vacation is inescapable. Travelling in winters is never easy. Though air travel might sound as the most convenient way for winter travel, it also has its own shortcomings. The season of cold sometimes interrupts your travel plans. 【1】 We bring to you tips to keep in mind if you are air travelling in winters.

Early flights are on time

Early morning flights have been found to be more on time than the ones later in the day. 2 Any delay in the flight schedule during the day leads to a series of delay, the best way to avoid it is to fly early.

3

Partner airlines can help you in times of delayed flights. Some airlines work in association with its partner airlines. In case your flight gets cancelled or delayed you can ask for a seat in the partner airline, provided that your airline supports it.

Join a club

4 When your flight gets delayed for hours you can access those clubs in the airport rather than being stuck in the terminal. Also, accessing to different travel agents is easier from the clubs as they assist you with various options available.

Consider a travel agent

At times when you are stuck with situations where your flight is delayed or cancelled, instead of dealing directly with the airline staff, it is best to lay the responsibility on your travel agent. 5

A. Remember to phone bravely

B. Partner airlines can help

C. A member of a club is the best choice for most flyers on the whole

D. Flights get cancelled or delayed beyond what you have to deal with

E. Though you would have to wake up very early, yet it would rid you of a lot of troubles.

F. Your travel agent will act on your behalf and solve the issues so you needn’t solve the issues yourself.

G. Joining a club will sure make you pay some money, but if you are a frequent flyer it is the best choice for you

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How do your children deal with money? How can parents help their children understand money? As far as I’m concerned, 1 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.

The basic function of money

Explain the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the thing he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier(收银员). 2 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money.

Money lessons

Approach money lessons with openness and honesty. 3 If you must say no to a child’s request to spend money, explain, You have enough toy trucks for now. Or, if the request is for many different things, say “You have to make a choice between this toy and that toy.”

4

Begin at the grocery store. Pick out similar brands of a product—a name-brand butter and a generic(无商标产品), for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. 5 If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases.

A.Permit the child to choose between them.

B.Wise decision.

C.Tell your child why he can or cannot have certain things.

D.Ask yourself what things that cost money are most important to you.

E.The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.

F.The value of money.

G.Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网