题目内容
Most parents are crazy with their children's little white lies,but here is a piece of good news. A study has shown that children who lie from an early age are more likely to become high-flying leaders,executives (管理者) and bankers. The study of 1 ,200 children has found that a fifth of two-year-olds are likely to tell lies,rising to 90 percent from the age of four. At the age of 12 ,it reaches the highest.
Dr Kang Lee studied children from the age of two to seventeen. He said ,“Parents should not be worried if their child tells a lie about something that is not important. Almost all children lie. Those children who lie better mean that they can cover up their mistakes. “They may become executives in later life. Lying shows that children have developed executive ability — an act which involves several brain processes to keep the truth at the back of their mind ,” Dr Lee said.
Dr Lee told the children not to look at a purple Barney toy dinosaur (恐龙) placed behind their back. He then left the room for one minute —giving them time to look,while their activities were filmed. Nine of the ten children did turn around.
But most of the children denied (否认) it. While the study found the most dishonest age was 12 ,it dropped to about 70 percent once the children turned to 16 years old.
() 1. The passage mainly talked about the lies from.
A. children B. parents C. boys D. girls
() 2. Children at the age of like to tell lies most.
A. 8 B. 10 C. 12 D. 17
() 3. Children who lie better may become in the future.
A. teachers B. thieves C. policemen D. executives
() 4. percent children turned around to see the purple Barney toy.
A. 70 B. 80 C. 90 D. 100
阅读提示.本文介绍了善意的谎言不会成为孩子未来的发展障碍,在幼儿时期的善意谎言还会有助于他们长大后成为顶尖的人才。
1. A细节理解题。由第一段第一句“Most parents are crazy with their children's little white lies …”可知。
2. C细节理解题。由第一段最后一句“At the age of 12.it reaches the highest. ”可知
3. D细节理解题。由第二段最后一句可知善于撒谎的孩子长大后 更容易成为管理者。本句与原文相符。
4. C细节理解题。由第三段最后一句“Nine of the ten children did turn around. ”可知是 90%。