题目内容

【题目】【改编】Shirley Temple(1928—2014),an American actress,was considered among the most successful child stars in the history of film.Born by an ambitious mother,Temple first appeared in a film at the age of three,and at six she starred in Stand Up and Cheer (1934).Known and recognized for her ability to sing and tap dance in several films,Temple became a famous figure in 1934.At the end of that year she was given a special Academy Award “in grateful recognition of her outstanding contribution.’’

During the Great Depression of the l930s,Temple was celebrated by an adoring public.At the height of her popularity,from l935 to 1938,Temple was the biggest box-office attraction in Hollywood.Temple made a number of films as a teenager,but her appeal had faded,and the films were not successful.In l949, Temple departed elegantly from Hollywood.

Two decades later,she reappeared into the spotlight by announcing her qualification as a candidate for Congress.She lost the election,but Temple displayed her determination and went on to enjoy a long and successful:career with the United Nations and the State Department.

After retirement,she reposed that she was at peace with her life and proud of her accomplishments in two of the nation’s most influential areas.“If I had to do it all over again.’’Shirley Temple once declared,‘‘I wouldn’t change anything.’’

【1】What made Shirley world famous?

A. Her determination and strong will.

B. Her attractive appearance.

C. Her ability in politics.

D. Her ability to sing and tap dance.

【2】What caused Temple to lose her appeal as an actor?

A. The appearance of new stars.

B. Not mentioned.

C. The Great Depression

D. The disappearance of her beauty.

【3】When did Temple return to the spotlight?

A. In her forties. B. In her twenties.

C. In her thirties. D. In her fifties.

【4】From the last paragraph we can infer Temple _____.

A. regretted she was involved in politics

B. was disappointed at leaving the stage so early

C. wanted to lead a different life

D. was satisfied with her choices.

【5】How do you find Shirley Temple?

A. Beautiful and kind-hearted. B. Out-going and adventurous.

C. Tough-minded and gifted. D. Humorous and charming.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】D

【5】C

【解析】

试题分析: 本文介绍了著名电影演员秀兰·邓波儿,她三岁时首次在电影中崭露头角,六岁成名,然后出演了很多电影,给好莱坞带来了巨大的收益。后来她又积极参与议会的竞选,虽然没能成功,但是她的决心和毅力给人们留下了深刻的印象。

【1】D 节理解题。根据文章首段Known and recognized for her ability to sing and tapdance in several films,Temple became a famous figure in 1934可知是她出色的演唱和舞蹈使她得到人们的认可而出名,故选D。

【2】B细节理解题。文章第二段介绍了她星途的暗淡,她的影片不再受到人们欢迎,但是没有提到原因,故答案选B。

【3】A推理判断题。根据第一段Shirley Temple(1928—2014) 第二段末句In l949, Temple departed elegantly from Hollywood.以及第三段首句Two decades later,she reappeared into the spotlight可知秀兰邓波在离开好莱坞时是21岁,二十年后重新走到聚光灯下时她是四十岁,故选A。

【4】D细节理解题。根据文章末段Temple所说的If I had to do it all over again.’’ ‘‘I wouldn’t change anything可知Temple对自己的选择和自己的经历很满意,故选D。

【5】C推理判断题。由文章内容可知Temple三岁时首次在电影中崭露头角,六岁成名,然后出演了很多电影,给好莱坞带来了巨大的收益,由此判断Temple是有着演艺天赋的;再根据她参与竞选时所表露的Temple displayed her determination and went on to enjoy a long and successful可知她也是一位意志坚定的人,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,然后按要求写一篇150词左右的英语短文。

On a cold November afternoon, my mother and I were walking home from a pizza store. I was feeling a little tired as I was carrying our shopping bags of snacks. They were so heavy that I decided to throw away some things. So I started to walk to the garbage can while I noticed that a poor man was holding a paper bag with his dirty hand. He headed over to another nearby garbage can and started looking for something.

I suddenly felt very guilty because I was going to throw away a new drink just because it was heavy. I walked up to him and handed the drink and some snacks over to him. The man looked up in surprise and took what I gave him.

With a big smile on his face he said, “Wow! You are the first person to give me some sandwiches and drink, and some tasty food. This is my son’s lucky day.”

With that, he thanked me happily. There was a warm feeling inside me and I knew I had done something good. I now understand what the real meaning of “Giving is getting” is.

[写作内容]

以约30词概括短文内容;

以约120词就“Giving is Getting”这个主题发表看法并包括以下内容:

如今很多人仅关心自己而少关注别人;

你对“Giving is Getting”的理解;

用具体事例说明加以说明

【写作要求】

作文中可以使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接原文抄袭。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

【题目】We all have fond memories of taking a few lazy months off after the stress of A-levels. So now that summer has arrived, let’s take full advantage. It goes without saying that summer vacations are the perfect time to go traveling.

Tickets go up greatly when you turn 26, so make the most of cheaper rates while you’re eligible.

Overseas volunteering won’t amaze future employers, but it can be very useful. Finding a reliable (可靠的) company that won’t cheat you is important, as is discovering a program that interests you. There are plenty of websites where you can see other people’s suggestions.

Of course for most of us, money is tight. To avoid overspending you can combine employment and vacation. Hannah Warn, a psychology (心理学) student at the University of Winchester, is spending her summer at Camp America where students enjoy a good time on a summer camp. “Being thrown into something where I don’t really know what to expect is exciting,” she says. “It gives me a chance to experience being away from home in a different way.”

Those with a talent for languages might also consider working abroad as an au pair (互惠工人). The work may be a chance to involve yourself in a new culture while your employer pays most of the bill.

If you have an idea of the sort of career you’d like, getting work experience is wise. In many careers, graduating with only your degree to show for your three or four years just won’t make it. Send applications (申请) off early and to as many places as possible. Make sure you take a well-earned break this summer.

【1】改编From the passage,we can infer that .

A. students will be offered part-time jobs during the vacation

B. students may employ lower-price tickets when they are traveling

C. students should have a longer summer vacation than ever

D. students will be offered part-time jobs during the vacation

【2】The underlined part “you’re eligible” in Para. 2 can best be replaced by ”.

A. you have more free time B. you’re tired of school life

C. you enjoy traveling a lot D. you’re of the right age

【3】Which of the following is TRUE according to the example of Hannah Warn?

A. Camp America offers jobs to students.

B. Psychology students are good at saving money.

C. Students had better choose a camp related to their future job.

D. A camp is a good place to combine employment and vacation.

【4】改编From the passage, we may conclude that the one who is more likely to seek a job after graduation is _____

A. John, who got extraordinary academic records during his university years.

B. Lily, who worked abroad as an au pair during summer vacations.

C. Tom, who got working experience relevant to his future job in college.

D. Mary, who got a degree after studying four years in a famous university.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网