题目内容
Is it ever a good idea admitting a teenager to carry a credit card?
My kids watch closely as I swipe the card through the register. They’ve seen me do it hundreds, thousands of times. Cool. They are itching to swipe it through the machine themselves. When we walk out of the store with our groceries or pet food, or whatever, it’s almost as though money has not changed hands, painless, easy.
So it shouldn’t be shocking to discover that teenagers are becoming card carrying consumers in their own right. The question is, should they?
While some argue it’s best to teach kids how to use a credit card while still living under the family roof, not everyone agrees. Dave Ramsey, financial expert says getting credit card for your teenager is actually “an excellent way to teach him or her to be financially irresponsible.”
Now parents are required to co-sign on credit cards for children under 21. “If their name is on the credit card, then the parent may say, Hey, my name is on this. Don’t get me into trouble,” says Mary Beth Pinto, a marketing professor. “When parents were the co-obligors (共同借贷人), the children caused less debt. If the parents are the co-obligors, the tendency is that the parents were explaining how to use the cards.” Still, Pinto believes parents should start the process much earlier. “Yes, there has to be teaching going on and it has to start when they’re younger. You’re not going to get rid of credit cards. They are here to stay. You have to have them. You can’t fight progress,” Pinto said.
Ramsey, however, disagrees. “Throwing teens into a pool of (credit) sharks is a sure way to guarantee a life-time of heartache.” he said, “You can make online purchases and rent a car with a credit card. Of course, you must have money in your bank account before you can make a purchase with a credit card. But paying for things with money is what you are supposed to do.”
1.The author mentioned her experience in Para 2 mainly to _____.
A. prove the convenience of using credit cards
B. tell what impression credit cards leave on kids
C. give advice on using credit cards wisely
D. explain the pleasure credit cards bring to customers
2.The underlined word “itching” in Para 2 can be replaced by _____.
A. eager B. afraid C. embarrassed D. thankful
3.What’s Ramsey’s attitude towards teens’ using credit cards?
A. He feels it is worth a try.
B. He is very supportive.
C. He is strongly against it.
D. He considers it as a pleasant experience.
4.Pinto will most likely agree that _____.
A. parents should let teens own their credit cards earlier
B. you shouldn’t be in control of credit cards
C. it is never good for anyone to get a credit card
D. learning to use credit cards is practical
1.B
2.A
3.C
4.D
【解析】
试题分析:这篇文章就孩子们是否应该使用信用卡这一话题,展开了讨论。有人赞同,有人反对。
1.itching to swipe it through the machine themselves. When we walk out of the store with our groceries or pet food, or whatever, it’s almost as though money has not changed hands, painless, easy. 可知第二自然段中,作者提到自己的经历是要说明刷信用卡给孩子留下的印象,故选B。
2.itching to swipe it through the machine themselves.可猜出itching意思是渴望。Eager渴望;afraid害怕;embarrassed尴尬;thankful感谢,故选A。
3.
4.
考点:考查日常生活类阅读
近来,教育部颁布文件要求逐步将体育考试纳入高考。此举引起了人们的广泛关注。下面是人们的一些观点。请你结合此事,根据以下提示,用英语写一篇短文。
同意 | 1、对增强学生体质有引导作用; 2、学校的体育教学将更加受到重视; 3、体育课被挤占的现象将不再存在。 |
反对 | 1、测试并非体育教学的目的; 2、体育应该从培养运动兴趣出发; 3、提高学生的身体素质并非一朝一夕就能够完成。 |
你的看法 | …… |
参考词汇:高考College Entrance Examination;
注意:1. 必须包括所有内容要点,可适当发挥;
2. 词数120左右;
3. 开头已为你写好,不计入总词数。
Recently a new policy was approved by the Ministry of Education.
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________