题目内容
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
解析:
(1) |
主旨大议题。全文就是为假期如何防止盗窃支招。 |
(2) |
细节理解题。根据第三段“set several different lights in your house on random timers”可知,作者建议用随机定时器来控制房子里面不同的灯,即用房子里面的灯以不规则方式点亮。 |
(3) |
细节理解题。根据最后一段“Nothing can truly protect your home unless you have it monitored by a professional home security system.”可知,确保假期防盗的最好方法是安装一个专业家庭安全系统。 |
(4) |
细节理解题。根据第一段,“Here are a few tips for making it difficult to tell you are away from home.”可知,文章列出的防盗措施是通过误导窃贼的判断力来达到防盗的目的,即给窃贼以假象。 |
(5) |
词意猜测题。根据下文“as no one can see what is in your house.If they don't know what there is to take, then the risk is even greater for them to break in.”可知,由于没有人能看到你房子里到底有什么,这样做的目的是盖住了窃贼的视线,由此可推知“deter”含义为“阻止”。 文章大意:假期期间容易发生家庭盗窃,本文为此支招。 |
阅读理解
Many American presidents in the 19th century were born in poor families. They spent their child-hood in little wooden rooms. They got little education. Washington and Lincoln, for example, never went to school and they taught themselves. Lincoln once did jobs of a worker, shop-keeper and post-master in his early years.
A large number of American presidents had experiences in the army. The two best known were Ulysses Grant and Dwight D. Eisenhower. Grant was a general in the American Civil War and Eisenhower was a hero in the Second World War. It happened that they graduated from the same school?--West Point Military Academy (西点军校). One maybe surprised to learn that both of them did not do well in the school. Eisenhower, for example, was once fined (罚款) because he broke the rules of the school.
The jobs of U. S. presidents are tiring. He must keep an eye on anything important which happens both at home and abroad. Every day, a lot of work waits for him to do and he has to make many important decisions (决定). When Franklin Roosevelt was a child, he was once brought to visit President Taft. The old president said to him, “When you grow up, you should not be president. It's a tiring job. ”
1.How many American presidents are mentioned (提到) in this passage?
[ ]
|
A.Four. |
B.Five. |
C.Six. |
D.Seven. |
2.Who regarded the jobs of U. S. presidents as the tiring ones?
[ ]
|
A.Grant. |
B.Roosevelt. |
C.Eisenhower. |
D.Taft. |
3.In this passage, “keep an eye on”means ________.
[ ]
|
A.take care of |
B.see |
C.look at fixedly |
D.stare at |
4.The second paragraph mainly tells up ________.
[ ]
A.that Eisenhower became famous in the 2nd World War
B.how Grant became a general
C.that Grant and Eisenhower were both schoolmates
D.that many of the U. S. presidents had served in the army
5.Which of the following is true?
[ ]
A.Eisenhower was one of the U. S. presidents in the 19th century.
B.Lincoln was elected the U. S. president after Grant.
C.West Point Military Academy was founded in the 2nd World War.
D.Washington was born in a very poor family.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||