题目内容
Charlie was spending his summer holidays by the sea. One day he climbed over some rocks. He was looking for some crabs (螃蟹) for supper. He took off his shorts and put them on a rock.
The afternoon went quickly. Time was flying by. Look! The sea was coming in fast. It was over some of the rocks now.
Charlie looked up. "It's getting late. Oh dear! Look at the sea. Where are my shorts now?" he thought. He saw them on a rock.
Oh dear! The rock was an island! Now he must swim and got them.
Charlie jumped into the sea and started swimming. He reached the rock and put his shorts on his head. Then he started swimming back. Oh no! The sea was too strong for Charlie. It was pulling him away from the beach.
"Help!" he called. "I can't get back. "
Luckily, a boat was coming by. The people in the boat saw Charlie and heard his call for help.
"Are you all right?" asked the woman in the boat.
"No! I can't swim back. The sea is too strong. "
The woman stopped the boat and she and a girl pulled Charlie into the boat. He threw his shorts into the boat too. Then they turned the boat Bound and took Charlie back to the beach.
"That was lucky," said the woman.
"Thank you very much," said Charlie.
"Be careful next time," said the woman. "The sea is usually very strong near these rocks. "
"Next time, I'm going to keep my shorts in my bag," said Charlie. "Better safe than sorry!"
- 1.
Where did the story take place?
- A.In the hills
- B.By the sea
- C.On the river
- D.In the town
- A.
- 2.
Before looking for crabs, Charlie put _______________.
- A.his shirts in a bag
- B.his shoes on a rock
- C.his shorts in a bag
- D.his shorts on a rock
- A.
- 3.
Charlie cried for help because______________.
- A.the sea was carrying him away from the beach
- B.the sea was pulling Charlie onto the rocks
- C.the sea was getting lower
- D.the sea was going out
- A.
- 4.
Who saved Charlie? _____.
- A.A man and a girl
- B.Two men
- C.A woman and a girl
- D.A man and a boy
- A.
本文讲的是Charlie在海边玩耍,由于海浪太强,差点不能回去,幸亏被一妇女解救的故事。
1.细节理解题 根据文章开头Charlie was spending his summer holidays by the sea.可知故事发生在海边。
2.细节理解题 根据第三句:“He took off his shorts and put them on a rock. ”可知他把短裤放在了岩石。
3.细节理解题 根据文章“ Oh no! The sea was too strong for Charlie. It was pulling him away from the beach. ”可知,海浪太强把他推到了岸边。
4.细节理解题 根据文中“The woman stopped the boat and she and a girl pulled Charlie into the boat.”可知是一名妇女和女孩救了他。
I drove a school bus as a part-time job. Thirty-nine children all had stories to tell me about their summers. Charlie though __16__me. From the first day on Charlie was __17__. If a fight broke out I didn’t have to turn my __18__to know who had started it. If a girl was crying chances were that Charlie had __19__ her hair. No matter how I spoke to him gently or __20__ he wouldn’t say a word. He’d just __21__ me with those big gray eyes of his. One day I found a small tin heart (小锡心)on the bus was gone. “Does anyone know __22__happened to the little heart here” I asked. Some children cried “Charlie __23__it Search him” When I asked him to come forward his gaze( 注视) __24__ my eyes. I stuck my hand into one of his pockets. Then I felt it—the __25__ outline(轮廓)of the small tin heart. Charlie stared at me for a long time. There were no __26__ in those big gray eyes no plea( 恳求) for mercy. He seemed to be waiting for what he’d come to __27__ from the world. I was about to pull the tin heart out of Charlie’s pocket __28__I stopped myself. Let him keep it, I said “It must have fallen off before I got here.” Without a word Charlie __29__ to his seat. When he got off at his stop, he didn’t so much as glance at me. Several days later just that__30__ Charlie moved away… A dozen years after retirement we met in the street. To my __31__, he hugged me. After he let go, he pulled something from his pocket and held it up for me to see. An old key chain… bent out of __32__, the lettering faded (消褪). You __33__probably guess what it was—the little tin heart. “You were the only one who kept trying.” He explained. We __34__ again and went our separate ways. I am so __35__ I’d done a good job.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
Charlie Boswell has always been a great hero. He has inspired thousands of people to rise above circumstances and live out true meaning of life.
He was blinded during World War II while rescuing his friend from a tank that was under fire. He was a great athlete before the accident. In order to prove his talent and determination, he decided to try a brand new sport, a sport he never imagined playing, even with his eyesight – golf! Through determination and a deep love for the game he became the National Blind Golf Champion! He won that honor 13 times.
One of his heroes was the great golfer Ben Hogan, so it truly was an honor for Charlie to win the Ben Hogan Award in 1958.
Upon meeting Ben Hogan, Charlie was respectful and stated that he had one wish and it was to have one round of golf with the great Ben Hogan. Mr. Hogan agreed that playing a round together would be an honor for him as well, as he had heard about all of Charlie’s accomplishments and truly admired his skills.
“Would you like to play for money, Mr. Hogan?” asked out Charlie.
“I can’t play you for money, it wouldn’t be fair!” said Mr. Hogan.
“Aw, come on Mr. Hogan…$ 1,000 per hole!”
“I can’t, what would people think of me, taking advantage of you and your circumstance?” replied the sighted golfer.
“Chicken, Mr. Hogan?”
“Okay,” replied the embarrassed Hogan, “but I am going to play my best!”
“I wouldn’t expect anything else,” said the confident Boswell.
“Now that you’re on. Mr. Boswell, you name the time and the place!”
The very self – assured Boswell responded, “10 o’clock … tonight!”
【小题1】Why didn’t Mr. Hogan want to play Charlie for money?
| A.He was worried he would lose the match. |
| B.He thought it was unfair for Charlie. |
| C.He didn’t care about money. |
| D.He preferred chicken to money. |
| A.ignorant | B.selfless | C.confident | D.sincere |
| A.Mr. Hogan was not good at playing golf |
| B.Charlie did well in other sports before playing golf |
| C.Mr. Hogan didn’t try his best to play |
| D.Charlie Boswell was born blind |
| A.Charlie won. | B.Hogan won. |
| C.Neither of them won. | D.Not mentioned. |
| A.Competitive and generous | B.Energetic and reliable |
| C.Careful and considerate | D.Confident and smart |
Learn and Earn
Charlie and Jackie joined a wholesale company together just after graduation. They both worked very hard. After several years, the boss made Jackie sales manager but Charlie __36__ a salesman. One day Charlie could not __37__ it any more. He handed in his resignation letter (辞职信) to the boss and complained that the boss did not __38__ hard-working employees, but only raised those who tried to please him. He thought that it was really __39___.
The boss knew that Charlie had spared no __40__ for the company all these years, but in order to help Charlie to realize the __41__ between him and Jackie, the boss asked Charlie to do the following. “Go and __42__ if there is anyone selling watermelons in the market.” Charlie went, returned and __43__ said, “Yes.” The boss asked, “How much per kilogram?” Charlie went back to the market to ask and returned to __44__, “$ 12 per kg.”
The boss told Charlie that he would ask Jackie the __45__ question. Jackie went, returned and said, “Boss, only one person selling watermelons. $ 12 per kg, $ 100 for 10 kg. He has a __46__of 340 melons. On the table are 58 melons, and every melon weighs about 15 kg, __47__ from the South two days ago. They are fresh, red, and of good __48__.”
Charlie was __49___ and he realized the difference between himself and Jackie. He decided not to __50__ but to learn from Jackie.
My dear friends, you know, a more __51__ person is more observant, thinks more and understands in __52__. For the same matter, he sees several years ahead, __53__ you see only tomorrow. The difference between a year and a day is 365 times, so how could you __54__ ?
Think: how far have you seen ahead in your life? How __55__ are you?
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
|
16. |
|
|
17. |
|
|
18. |
|
|
19. |
|
|
20. |
|